Haftalık

Haberin Devamı

TELEVİZYON

İşin anahtarı mutsuzluk vaadiymiş

Meğer Behzat Ç.’nin istediği mutluluk değil mutsuzluk vaadiymiş. Malumunuz; hepimizin gerçekten varolduğuna inanmak istediği anti kahraman Behzat Ç., savcı Esra’nın mutsuzluk vaadi karşısında geçen hafta daha fazla dayanamadı ve yelkenleri suya indirdi. Oysa “benden adam olmaz, biz seninle mutlu olamayız” klişesi şimdiye kadar pavyon şarkıcısı Gönül üzerinde de, eski sevgili Bahar üzerinde de işe yaramıştı. Üç kadınla devam eden gerilimli ilişkisi ne olacak derken, savcı Esra, sihirli sözleri bulmayı başardı: “Biz de mutsuz olalım Behzat, ben seninle mutsuzluğa varım.” Buradan tüme varım yöntemiyle ilişkilere dair bir çıkarım yapılabilir mi acaba?

POLİTİKA

Seninki kaç santim

Dünya siyaset sahnesinin tadı tuzu haline gelen İtalyan Başbakanı Berlusconi ile Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Libya ve Tunus’dan akın eden mülteciler sorunu için buluştu. İkili zirvedeki gerilimin, İtalya’nın vize verip herkesi Fransa’ya göndermesi konusunda yaşanacağı sanılıyordu fakat iki lider bunun yerine bir boy savaşına girdi. Avrupa’nın en kısa iki liderinin arasında 4 santim boy farkı bulunuyor. Berlusconi 1.61, Sarkozy 1.65 metre. Kendinden epey uzun Carla Bruni ile evli olan Sarkozy idmanlı olmalı ki, topuk farkıyla savaşı kazanmayı başardı. En az 4.5 santim topuklu Rafael marka ayakkabısıyla Berlusconi’den bir parmak uzun görünüyordu.

İSTİHDAM

Haberin Devamı

Bisiklet Hırsızları gerçek oldu

Adana’da üniversite mezunu seyyar satıcı Ahmet Koçak’ın, çorap satmakta kullandığı motosikleti evinin önünden çalındı. 1984’te Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Koçak, iş bulamayınca seyyar satıcılığa başladı. Geçimini sağladığı ve taksitle aldığı motosikleti çalınınca polise gitti ama ekmek teknesini kendi de aramaya başladı. Dedektif gibi çalışarak hırsızın izini bulduysa da motosikletten eser yoktu. İki çocuk babası Koçak, ekmek teknesini geri istiyor. Vittorio De Sica’ya selam olsun.

ÇEVRE

Kirlilikle mücadelede midye yöntemi

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanlığı, sahillerdeki kimyasal kirlilikle ilgili bir erken uyarı sistemi projesi geliştirdi. Projenin adı Midyetürk, en güçlü silahı midyeler. Ege ve Akdeniz’deki 19 noktaya midye bırakıldı. Malum midye, kurşun ve civa gibi ağır metalleri toplama özelliği var. İç pilavı ve limonla şahane giden bu deniz canlıları üç ay sonra toplanacak, ne biriktirdiklerine bakılacak. Böylece denizdeki kimyasal kirlilik düzeyi ölçülecek. Tabii daha önce birileri toplayıp midye dolma yapmazsa...

ESPRİ

Umut vaad etmekten sıkıldı

16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri geçtiğimiz hafta dağıtıldı. Umut Veren Oyuncu ödülünü, Çoğunluk filmindeki performansıyla Bartu Küçükçağlayan kazandı. Küçükçağlayan törene katılmadığından ödülünü arkadaşı Öykü Karayel aldı. Küçükçağlayan’ın notunu okuyan Karayel, “Bartu, Umut Vaad Eden oyuncu ödüllerine amborgo koydu, kendisi de artık umut vaat etmekten sıkıldı” dedi. Espriye salondaki herkesin güldüğü söyleniyor.

ADALET

Haberin Devamı

Zaten yaşamayacaktı indirimi

Uygur Ağaoğlu, İstanbul Şaşkınbakkal’da, Kaptan Suat Ayöz’e otomobiliyle çarptı ve kaçtı. Ayöz’ü ölüme terk ettiği için ihmalli davranış sonucu kasten adam öldürmek suçundan 21 yıl hapis istemiyle yargılandı. Taksirle ölüme neden olmak suçundan 2.5 yıl ceza aldı. Ağaoğlu’nun cezası Yargıtay’da geçen hafta onandı. Yargıtay kararını, yaralının daha erken hastaneye götürülse de kurtarılmasının mümkün olmadığı yönündeki Adli Tıp Kurumu raporuyla, yerel mahkemenin gerekçeli kararına dayandırdı. Ağabeyi adına Trafik Mağdurları Derneği’ni kuran Yeşim Ayöz, karara isyan etti: “Yaralıları olay yerinde ölüme terk edip giden canavarların kurtulmasını sağlayacak emsal bir karar. İşlek bir caddede, birine çarpıp kaçabilirsiniz ya da bir anlık durup yaralının durumu kötüyse ‘Bu zaten ölür’ diye bırakıp gidebilirsiniz; bu yasallaştı. Artık adaleti AİHM’de arayacağız.”

GÜZELLİK

Haberin Devamı

Dişini sıktı bacakları yandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da güzelleşme faciası yaşandı. Bir estetik ve güzellik merkezine giden öğretmen B.A., lazer epilasyon yaptırmak istedi. İşlem sırasında bacaklarında yanma hissedince görevliyi uyardıysa da durduramadı. “Az kaldı, bitsin diye yapıyorum, sık dişini” cevabını aldı. B.A. dişini sıktı ancak bacaklarında da 2. derece yanık oluştu. Savcılık görevliler hakkında soruşturma başlattı. B.A.’nın bacaklarının şu anda ne durumda olduğu bilinmiyor.

TOPLU TAŞIMA

Seks otobüsü eylemi

İstanbul’da önceki hafta, Taksim-Sarıyer hattında çalışan İETT otobüsünde sarılarak oturan sevgililerin, “Burası seks otobüsü mü” denilerek zorla indirilmesi gündeme oturmuştu. İETT, işgüzar şoför hakkında soruşturma başlattı, sonucu merakla bekliyoruz. Bu arada gençler de boş durmadı; aynı otobüse binerek öpüşme eylemi yaptı. “İnadına sevgi” sloganıyla internette örgütlenen gençler, otobüs hareket eder etmez protestolarına başladı. Öpüşme eylemi sadece bir durak sürdü, gençler otobüsten bu kez kendi rızalarıyla indi.

MİNİ TEST

Haberin Devamı

1. Erkeklerdeki andropoz sürecini Tarık Pabuççuoğlu bakış açısıyla açıklamaya çalışınız.
a. Orta yaş bunalımı
b. Yaşa bağlı olarak testosteron yani erkeklik hormonu seviyesinin düşmesi
c. Karşı konulamaz bir yeni kadın arayışı ve sapıtmayı takiben kırk yıllık eşe “ben azdım” itirafı

2. Dünyanın en kuvvetli yapıştırıcısı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Babadan kalma tutkal
b. Şifre skandalı
c. Japon yapıştırıcısı

3. Afganistan’da Taliban militanlarının tutulduğu cezaevinden tünel kazarak kaçanların sayısı nedir?
1. 541
2. 666
3. 23

4. Bu söz kime aittir? “Bir Tarzan’dan, bir Tazmanya Canavarı’ndan, bir Kaptan Mağara Adamı’ndan farkım olmadığını düşünüyorum.”
a. Fred Çakmaktaş
b. Tosun Paşa
c. Survivor Taner

5. Aşağıdaki caddelerden hangisi yalnızca AKP’ye göre Osmaniye’dedir?
a. Devlet Bahçeli Bulvarı
b. Bahçelievler Bulvarı
c. Atatürk Caddesi

6. Sayacağımız kelimelerin ortak noktası nedir? Çıtır, baldız, şişman, sarışın, girl.
a. Hepsi bir kadını tarif edebilir
b. Hepsi Türkiye’de internette yasaklı kelimeler listesindedir
c. Ortak noktaları yoktur

Doğru cevaplar: 1. c, 2. b, 3. a, 4. c, 5. b, 6. b

Yazarın Tüm Yazıları