Yüksek Hızlı Tren haberleri sayfasında Yüksek Hızlı Tren hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3291 Yüksek Hızlı Tren haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ankara-Kırıkkale-Çorum yüksek hızlı tren (YHT) hattı arasındaki Delice ilçesine istasyon yapılacağı haberini alan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. Ankara-Çorum arasındaki ulaşım süresini bir buçuk saatin altına düşürecek proje, şehirler arası ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.
#Yüksek Hızlı TrenTürkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. (TCDD) tarafından yapılan açıklama ile İstanbul, Ankara, Eskişehir, Sivas ve Konya gibi illere sefer düzenleyen hızlı tren fiyatları 2025 yılında değişti. Yüksek hızlı tren (YHT) zam oranı şehirler arası yolculuklarda hızlı tren tercşh eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Yüksek hızlı tren fiyatları ne kadar oldu, zam mı geldi? İşte , yüksek hızlı tren bilet fiyatları 2025
#Hızlı Tren Bilet FiyatlarıSivas-İstanbul arası aktarmasız Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz "Söğütlüçeşme İstasyonu'nda uğurlayacağımız tren gibi Sivas'tan da öğlen saat 13'te hareket eden Yüksek Hızlı Tren seferi, bugünden itibaren aktarmasız olarak İstanbul'a devam edecektir" diye konuştu.
#YHTSivas-İstanbul arası aktarmasız Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz "Söğütlüçeşme İstasyonu'nda uğurlayacağımız tren gibi Sivas'tan da öğlen saat 13'te hareket eden Yüksek Hızlı Tren seferi, bugünden itibaren aktarmasız olarak İstanbul'a devam edecektir" diye konuştu.
#Yüksek Hızlı TrenUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Yüksek Hızlı Tren ile seyahatte rekor artış yaşandı. Marmaray sadece bir günde 712 binden fazla yolcu ağırladı. Başkentray’da ara tatil sebebiyle günlük yolcu sayısı 58 binden artarak 78’bine ulaştı" dedi.
#Yüksek Hızlı TrenUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziantep ve Mardin'deki kazalara ilişkin, "Bu kazalar, yol kusurundan kaynaklı kazalar değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte" dedi.
#Bakan KaraismailoğluTCDD'de yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Konya gibi şehirlere seyahat etmek isteyen vatandaşlar, yeni biletlerin ne zaman satışa sunulacağını merakla araştırıyor. Peki, TCDD hızlı tren biletleri ne zaman satışa açılıyor?
#TCDDUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramında Yüksek Hızlı Tren hatlarında 11 bin 838; ana hat ve bölgesel trenlerde 39 bin 800 olmak üzere yolcu kapasitesinin 51 bin 638 kişi artırıldığını duyurdu. 6-15 Temmuz tarihlerini kapsayan 10 günlük sürede ilave seferlere ilişkin bilet satışları bugünden (Perşembe) itibaren başlayacak.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığıİzmir ile Ankara’yı birbirine bağlayacak Yüksek Hızlı Tren projesine İngilizlerden sürpriz kredi geldi. İngiltere, projeye 2.1 milyar Euro kredi sağlayacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, kredinin Türkiye’ye güvenin göstergesi olduğunu belirtirken, projenin krediyle hızlanacağını söyledi.
#Yüksek Hızlı TrenAnkara'da 13 Aralık 2018'de meydana gelen, 9 kişinin öldüğü, 107 kişinin de yaralandığı Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, kaza tarihinde TCDD genel müdür yardımcısı olan İsmail Çağlar, tanık olarak dinlendi. Çağlar, hattın sinyalizasyon tamamlanmadan trafiğe açılmasıyla ilgili yapılan risk analizi konusunda bilgisi olmadığını söyledi.
#TCDDTuzla'da Yüksek Hızlı Tren ile karşı yönden gelen tren aynı rayda kafa kafaya geldi. Trenler son anda dururken büyük bir kazanın önüne geçildi. TCDD'den yapılan açıklamada, "Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA treni Tuzla Tersane İstasyonu'nda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulundu. Seferler kısa sürede başlayacaktır" denildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 7 yolcunun hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
#TuzlaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Bulvarı'ndan itibaren Yavuztürk, Kazım Karabekir, Topağacı ve Ümraniye Spor Köyü istasyonlarını hizmete alarak İstanbul'a 4,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracaklarını belirterek, "İstanbul genelinde inşa ettiğimiz toplam hat uzunluğu da 188,3 kilometreye ulaşacak. Yeni projemizle Altunizade'den Ümraniye Spor Köyü'ne kesintisiz bir metro ulaşımı sağlamış olacağız." dedi.
#Abdulkadir UraloğluAnkara-Kırıkkale-Çorum yüksek hızlı tren (YHT) hattı arasındaki Delice ilçesine istasyon yapılacağı haberini alan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. Ankara-Çorum arasındaki ulaşım süresini bir buçuk saatin altına düşürecek proje, şehirler arası ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.
#Yüksek Hızlı TrenAnkara-Kırıkkale-Çorum yüksek hızlı tren (YHT) hattı arasındaki Delice ilçesine istasyon yapılacağı haberini alan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. Ankara-Çorum arasındaki ulaşım süresini bir buçuk saatin altına düşürecek proje, şehirler arası ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.
#ProjeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Polonya Başbakanı Donald Tusk'la ikili görüşme sonrası ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB'ye tam üyeliğin stratejik hedefimiz olduğunu her vesileyle vurguluyoruz. AB ile işbirliğimizi karşılıklı fayda ve saygı temelinde ilerletme arzusunda olduğumuzu muhataplarımızla sık sık tartışıyoruz. AB güç ve irtifa kaybının önüne geçmek; hatta tersine çevirmek istiyorsa bunu ancak Türkiye'nin tam üyeliği ile başarabilir" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "İnşallah Ankara'yı yüksek hızlı trenle İzmir'e bağlayacağız. İki il arasında 14 saat süren seyahati sadece 3 saat 30 dakikaya indireceğiz" dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da birçok hizmet yaptıklarını belirterek "İnşallah Ankara'yı yüksek hızlı trenle İzmir'e bağlayacağız. İki il arasında 14 saat süren seyahati sadece 3 saat 30 dakikaya indireceğiz" dedi.
#Bakan Uraloğlu5,5 yaşındaki kızım Lorin, okulda öğrendiği Atatürk’le ilgili her şeyi heyecanla anlatıyor evde. 10 Kasım haftasında “Anıtkabir’de uyuyormuş Atamız, gidelim oraya” diye öyle içten istedi ki “Tamam” dedim, “Söz, sömestirde gideceğiz”. Ankara’ya seyahat edecek aileler için bu gezimizi madde madde planladık: Anıtkabir’den Kelime Müzesi’ne başkentte çocukla gezilecek noktaları listeledik.
#Gizem CoşkunardaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G ile de 10 kat daha hızlı internet kullanılacağını belirterek, "34 merkezde hayata geçirdik deneme amaçlı olarak. İstanbul Havalimanı bunlardan bir tanesi. Bu sene ihalesini yapacağız, 2026’da da Türkiye genelinde 5G’ye geçmiş olacağız. Statlarda da bu akşam Galatasaray-AZ Alkmaar maçında ilk denemesini yapmış olacağız" dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk yerli ve milli elektrikli tren setlerinin kaynağını yaptı. Bakan Uraloğlu, "Türkiye'yi Avrupa'nın 6., dünyanın 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptık. Çok yakın gelecekte yurtdışından araç temin etmeye de gerek kalmayacak. Üreticilerimizin ihraç ettikleri ürünlerle yılda yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde ediyoruz." dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Gövde Kaynağı Töreni'nde yaptığı açıklamada "2002'de yaklaşık 11 bin kilometre olan demir yolu uzunluğumuzu 2 bin 251 kilometresi YHT ve Hızlı Tren Hattı olmak üzere yaklaşık 3 bin kilometre artırarak 13 bin 919 kilometreye yükselttik. Türkiye'yi Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi yaptık" ifadelerini kullandı. Uraloğlu, "Kendi otomobilimizi, haberleşme ve gözlem uydularımızı, savaş uçaklarımızı, helikopterlerimizi, gemilerimizi ve milli elektrikli trenlerimizi üreterek tarihe damga vuran süreç yaşıyoruz." dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı BakanıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Manisa 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin ana muhalefet partisinin adalet sarayının önünde elinde asker, polis kanı olan marjinal sol örgütlerin sloganıyla polise saldırdığını görüyoruz. Öyle hakaretler, öyle kelimeler, öyle tehdit dolu cümleler kullanıyorlar ki karşılarındaki kitlenin dahi yüzü kızarmıyor. Daha güya gazeteci ve siyasetçi kılığında uyanıkların sahnelediği üçüncü sınıf tiyatroları burada saymıyorum. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, adaletin tecellisine engel olamayacaklar" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir'in hemen tüm mahalleleri, caddeleri, sokakları, denizi perişan vaziyettedir. Tek işi vatandaşa hizmet etmek ve şehri yaşanılır kılmak olanlar maalesef vatandaşa hizmetten başka her işi yapıyor. Yağmur çiselese İzmir'i su basıyor. Umurlarında değil. Bir zamanlar medeniyet sembolü İzmir, tarihinin en karanlık, en bakımsız, en perişan devrini yaşıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu kötü gidişat, İzmir'in kaderi değildir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu tabloyu değiştirmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Eskişehir 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78 kişinin hayatını kaybettiği Bolu'daki yangın faciasıyla ilgili "Milletimize bu büyük acıyı yaşatanların hukuka hesap vermesi için gereken ne varsa tavizsiz bir şekilde yerine getirilmektedir. Böyle bir trajedinin siyasetçiler arasında bir kör dövüşüne, empatiden uzak bir kayıkçı kavgasına alet edilmesini doğru bulmuyoruz. Cenazeler bile defnedilmeden kederli ailelerimiz halen matem içindeyken saldırgan bir dille yangın faciasını polemik konusu yapanları mahşeri vicdana havale ediyoruz. Yargı organlarımız, 78 canımızın yitip gitmesine sebep olanlardan bunun hesabını tek tek soracaktır" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri 8. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş yapmak, hizmet üretmek, memleketin dertlerine derman olmak her kişinin değil er kişinin işidir. Bunun da adresi yaklaşık çeyrek asırdır AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Cumhur İttifakı'nın tek bir gayesi vardır; çok acı hatıraları olan bir dönemi sona erdirerek terörsüz Türkiye döneminin kapılarını aralamaktır. Sadece buna odaklandık, kilitlendik. Bunun dışında gizli açık pazarlığımız, niyetimiz yoktur" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBaşkentlilerin merakla yapımını bekledikleri Mamak metrosu Cumhurbaşkanlığı 2025 Yılı Yatırım Programı’nda yer aldı. 66 adet hafif raylı sistem aracı alımı, raylı sistem inşaatı ve elektromekanik sistem için toplamda 22 milyar 859 milyon 681 bin TL ödenek tahsis edildi. Bitiş tarihi 2028 olarak belirtildi.
#Mamak MetrosuTürkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. (TCDD) tarafından yapılan açıklama ile İstanbul, Ankara, Eskişehir, Sivas ve Konya gibi illere sefer düzenleyen hızlı tren fiyatları 2025 yılında değişti. Yüksek hızlı tren (YHT) zam oranı şehirler arası yolculuklarda hızlı tren tercşh eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Yüksek hızlı tren fiyatları ne kadar oldu, zam mı geldi? İşte , yüksek hızlı tren bilet fiyatları 2025
#Hızlı Tren Bilet FiyatlarıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. "Uyguladığımız programın önceliği enflasyonu düşürmektir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025, bunun işaret yılı olacaktır. Faiz inecek ki enflasyon da insin. Bu adımı atacağız. Bu bizim artık olmazsa olmazımız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin önemli oranda biteceği yaz aylarından itibaren, ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatmayı planlıyoruz. Sabit ücretli vatandaşlarımızın satın alabileceği fiyatlarla üreteceğimiz konutları, 1+1 gibi... Bunlarla inşallah sabit gelirli vatandaşlarımızı da konut sahibi yapmanın adımlarını atacağız" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMEGA Ulaştırma Projeleri ile İstanbul'da Sürdürülebilir Ulaşım Çözümleri Panelinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Avrupa'da ilk kez uygulanacak "Eş Zamanlı Bağımsız Üçlü Paralel Pist Operasyonları" uygulamasını da inşallah önümüzdeki senenin 17 Nisan'ında hayata geçirmiş olacağız. Böylece İstanbul Havalimanı'na üç paralel pist de aynı anda üç uçağın iniş ve kalkış yapabilmesi imkanı da kazandırmış olacağız. Bu sistem hayata geçtiğinde İstanbul Havalimanı bir daha birinciliği kimseye kaptırmayacağından hep beraber emin olabiliriz" dedi.
#Abdulkadir UraloğluBugün 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. 24 Kasım İETT ücretsiz mi sorusu da bu sebeple merak ediliyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, sorusu vatandaşların ve öğretmenlerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Öğretmenler Günü otobüsler, metrobüs, metro, vapur ve Marmaray ücret tarifesine gözler çevrildi. Milli ve dini bayramlarda ücret tarifesinde değişikliğe gidilen İstanbul'da 24 Kasım'a özel öğretmenler için alınacak karar beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz senelerde İBB 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbulkart Mobil’de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenlere toplu taşıma araçları ücretsiz hizmete sunmuştu. Bakan Uraloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüksek hızlı tren (YHT) ve ana hat trenlerinde özel indirim sunulacağını bildirdi. Peki, 24 Kasım İETT, otobüs, metro, metrobüs, vapur ve Marmaray ücretsiz mi? Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma bedava mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Öğretmenler Günü Toplu TaşımaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 24-30 Kasım döneminde yüksek hızlı tren (YHT) ve ana hat trenlerinde tam bilet ücreti üzerinden öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.
#24 Kasım Öğretmenler GünüUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,"Bu topraklara mührümüzü basışımızın 1000. yılı olan 2071 için hedefler koyduk. Ertesi gün maaşını bankadan 'Acaba çekebileceğim mi?' diye düşünen bir ülkeden 2028'i, 2035'i, 2053'ü ve hatta 2071'i planlayan bir ülke durumuna geldik çok şükür" dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya’daki tek sivil havacılık platformu olan İstanbul Airshow’ da yaptığı konuşmada Türkiye’nin havacılıkta dünyanın en hızlı gelişim gösteren ülkelerinden biri olduğunu belirterek, “Dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken uçuş ağımıza 286 yeni nokta ekleyerek 131 ülkede 347 noktaya ulaştırdık. Şili'nin başkenti Santiago'ya THY ile İstanbul-Sao Paolo-Santiago hattında haftalık 4 frekans olarak seferlere başlamayı planlıyoruz. Böylelikle THY Şili'ye ilk kez sefer gerçekleştirmiş olacak.” dedi. Bakan Uraloğlu, İstanbul-Kuala Lumpur-Sydney hattında da seferlere başlanacağını bildirerek, “Böylece bu senenin sonunda dış hatlardaki uçuş nokta sayımızı 349'a çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
#Abdulkadir Uraoğlu