YÖK Kültür Sanat Söyleşilerinin 2016-2017 eğitim yılında ilk programı siyaset bilimci Prof. Dr. Fuat Keyman’ın ‘Küreselleşen Dünyada Türkiye: Demokrasi, Güvenlik, Kimlik’ adlı söyleşisi ile Fırat Üniversitesi’nde 7 Kasım’da yapılacak. Etkinliğe YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da katılacak.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen YABSİS ile savaş gibi olumsuz nedenlerle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan akademisyen ve araştırmacıların veri tabanı oluşturularak, ihtiyaç halinde mesleklerini Türkiye'de ilgili mevzuat çerçevesinde icra etmelerine imkan sağlanmıştır" dedi.
#YABBİSYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilerin ellerinden geleni ortaya koyarak başarılı olmaya çalışacaklarını belirterek, sınavın sonucu ne olursa olsun, ikinci aşamaya da aynı gayretle çalışılmasını istedi.
#Prof. Dr. Yekta SaraçYüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarihinde ilk kez öğrenci ve akademisyenlere yönelik olarak ’YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri’ başlığı altında etkinlikler yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilki 19 Kasım 2015 tarihinde Bartın Üniversitesi’nde, ikincisi 24 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde olmak üzere söyleşiler gerçekleştirildi.
#YÖKYÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ‘YÖK-Kültür Sanat Söyleşileri’ kapsamında İstanbul’da öğrencilerle buluştuğu toplantıda, Yükseköğretim Kanunu Tasarısı’ ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Saraç, “Bilimsel bir üslupla, rasyonel bir şekilde, geniş bir mutabakat arayarak ve referans çerçevesinin de hem küresel yükseköğretim anlayışının, hem mensubu olduğumuz Bologna sürecinin, hem de kendi ulusal milli politikalarımızın yansıyacağı şekilde güçlü bir referans çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.
#YÖKDijital üretken sanattaki eşsizlik ve rastgelelik durumunun ebru ile benzerliğine vurgu yaptığı 'Cryptomarbles' adlı NFT sergisiyle Taksim Metrosu içindeki Taksim Sanat’ta izleyiciyle buluşan sanatçı Ecem Dilan Köse, “Sanatçı dönemin fotoğrafını çeker. Bu dönem de elimizin altındaki en büyük araç bilgisayarlarımız” diyor.
#Ecem Dilan KöseAnadolu Üniversitesi, yüz binlerce öğrenci adayının her alanda olduğu gibi mesleki seçimlerindeki en önemli adımlardan biri olan tercih sürecinde de yanlarındaydı. Anadolu Üniversitesi tercih dönemi boyunca katıldığı sanal fuarlar ve “Tercihim Eskişehir ve Tercihim Anadolu Platformları” ile öğrenci adaylarına ve velilere detaylı bilgiler vererek tanıtım hizmeti sağladı. Rehberlik faaliyetlerini dijital ortamlarda gerçekleştirdi
#İnternetSanat ve kültür kurumları, küresel koronavürüs salgını önlemlerinin ilk günlerinden bu yana kapalı. Müzeler, galeriler ve kültür kurumları yaklaşık bir aydır sosyal medya kanalları üzerinden etkin olmaya çalışıyor. Online sanatçı atölyeleri, sanal ortama taşınan sergiler, arşiv paylaşımlarıyla herkes tek yönlü iletişimden karşılıklı etkileşimin olduğu bir ağ dünyasına geçti. Sanatı anlatmanın ve paylaşmanın tek platformu sosyal medya oldu. Sanat sektöründen etkin isimlerine farklı sorular yönelttik, sanatın içinden geçtiği zorlu süreci ve geleceğini konuştuk.
#Corona2019'un sonuna doğru ortaya çıkan "yeni koronavirüs" salgını nedeniyle 16 Mart'tan beri Türkiye'de tüm seviyede öğrenciler için öğretim evlerden yürütülüyor. Tüm Türkiye bir açık öğretim fakültesine dönüşmüş durumda. Dünyanın geri kalanı için de durum bundan çok farklı değil.
#HürriyetTRT 2’ye “Film Gibi Hayatlar” adlı program hazırlayan Hülya Koçyiğit, eleştirilere yanıt verdi... 71 yaşındaki sanatçı, “Liyakata bakılıyorsa benim kültür sanat kanalına sinema programı yapmamdan doğal ne olabilir” derken TRT’ye 8 yıl içinde 3 ayrı proje önerdiğini ve hepsinin reddedildiğini söyledi.
#Hülya Koçyiğit1986’da Türkiye’nin kültür-sanat kanalı olarak açılan ve 2010’da kapanan TRT 2, dokuz yıllık bir aradan sonra ansızın yayına başladı ve yayın hayatının ikinci döneminde iki haftayı geride bıraktı bile. Bu iki haftada da epey konuşuldu, izlendi, tartışmalara konu oldu. Magazin, reality programları ve dizilerle dolu ekran hayatımızda yepyeni bir pencere açan kanala yakından baktık, merak ettiklerimizi de TRT 2 Kanal Koordinatörü Selman Yılmaz’a sorduk.
#TRT 2Beyoğlu, Nişantaşı, Etiler sararıp soluyor. Solmasa bile yerinde sayıyor. İstanbul’un kent yaşamının bir ‘yediveren’i varsa, o da Kadıköy. Çarşı, Moda, Yeldeğirmeni, Cadde... Genç, cıvıl cıvıl, dünyalı, üretken, gustolu ve zarif. Türkiye’nin genel kasvetinden azade, kendi gündeminde. Peki bu nasıl oluyor? Benim bir fikrim var...
#Onur BüyüktopçuHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#Ankademi