Şef Ali Geyik yeni çıkardığı ‘Geçmişe Övgü’ kitabında okurlarını kadim Mezopotamya’nın kuzeyinde bir lezzet turuna davet ediyor. Bu hafta biz de kitapla birlikte yola düşelim ve keledoştan zuzağa bölge sofralarını şenlendiren üstelik ta Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’sinde bile geçip, günümüzde hâlâ pişirilip yenen yemekleri tanıyalım.
#HürriyetYöresel bir lezzet olan süzek yapması ismini yapılış şeklinden alır. Bulgur, kıyma ve baharatlar harmanlanıp minik yuvarlak haline getirilir, tencereye oturtulan süzgecin üzerinde pişirilir. Antep ağzında süzgece süzek adı verildiği için, bu yemeğe süzek yapması denir. Peki, süzek yapması nasıl yapılır? Süzek yapması tarifi…
#Süzek Yapması Nasıl Yapılır