Sevgili gençler, “üniversite öğrencisi olmak” hayatınızdaki en heyecan verici ve sizleri dönüştürücü bir süreci deneyimlemek anlamına geliyor. Bugüne kadar almış olduğunuz eğitim, büyümüş olduğunuz çevre ve birikimlerinizin bir sonucu olarak hepiniz birbirinden farklı şehirlerde, birbirinden farklı üniversitelerin bölümlerini kazandınız. Sizler için yepyeni başlangıçlar ve eşsiz deneyimlerin temsili olacak bu dönemin olabildiğince verimli, nitelikli ve keyifli olması adına sizlerle burada üniversite hayatına dair fikirlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
#Konuk YazarTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Çalışanlarımızın alacakları net ücretleri artırabilmemiz için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.
#Rifat HisarcıklıoğluHavacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali Antalya'da gerçekleştiriliyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar "TEKNOFEST yine kendi rekorunu kırdı" dedi.
#TeknofestİYEP ya da tam açılımı ile İlkokullarda Yetiştirme Programı, 3 ve 4. sınıfa giden ve önceli yıllarda Türkçe, Matematik derslerinde yeterli düzeyde eğitim alamadığı tespit edilen öğrenciler için gerçekleştirilmektedir. İşte, İYEP sınavı ve İYEP kazanımları hakkında detaylı bilgiler
#İyepTicaret Bakanı Ömer Bolat, genç ihracatçıların ödüllendirildiği programda konuştu. Bakan Bolat, "İhracat ekonomik büyümede her aman itici güç olmuştur. Bakanlık olarak, genç girişimciliğinin önünü açmak ve genç ihracatçı sayısını artırmanın öneminin oldukça farkındayız. Bu vizyondan hareketle, genç girişimcilerimizin dış pazarlara açılmalarını kolaylaştırarak küresel ticaretin bir parçası olmalarını sağlamak ve onları ihracata teşvik etmek amacıyla birçok çalışma yürütüyoruz" dedi.
#Ömer BolatHazine ve Maliye Bakanlığı sahipliğinde devam eden ‘1 Milyon İstihdam Projesi’ kapsamında Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı başlatıldı. Ahmet Çalık Vakfı sponsorluğunda ve Türkiye Bilişim Derneği koordinasyonunda gerçekleşecek programın eğitimleri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
#Hazine Ve Maliye Bakanlığıİngiliz kraliyet ailesi için geri sayım başladı... Tam 70 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek büyük bir olay için hazırlıklar adım adım tamamlanıyor. Belli ki o büyük günün ayrıntıları, kağıt üzerinde çoktan hazır. Bütün bunlar usul usul basın aracılığıyla kamuoyuna da duyuruluyor. İşte bunlardan bir tanesi daha gözler önüne serildi. Birkaç haftadır konuşulan iddialar ayrıntılarıyla ortaya çıktı.
#Prens Georgeİngiliz kraliyet ailesinin son iki yıldır en çok sorun çıkaran üyesi olan Prens Harry'nin, saray yaşantısıyla ilgili neler söylediğini hatırlıyor musunuz? Özellikle çocukluk yıllarıyla ilgili olanları. Ağabeyi veliaht olduğu için ona daha büyük oda verilmesinden, günlük hayatın çeşitli alanlarında ona ayrıcalık tanınmasına kadar. Belki birçok kişinin çocukluk hafızasında bu tür olaylar yer almıştır. Ama büyük olasılıkla da çoktan unutmuştur çoğu. Ya da hatırlayıp gülümseyip geçiyordur. Ama bu tür ayrıntılar belli ki artık 40 yaşına merdiven dayayan Harry'nin zihninde ve kalbinde silinmez izler bırakmış.
#Prens LouisCüneyt Arkın sınırlarımızı geçecek bir kabiliyetti. Döneminin romantik jönlerinin aksine daha savaşçı bir tipi vardı. Türk sineması bu özelliğini kullandı, isabetlidir. Büyük şöhretine ve sahnedeki çizgilerine rağmen dostlarıyla çok tevazu içinde bir ilişki götürürdü. Şüphesiz ki Türkiye’de aktörlüğü ciddiyetle götüren, uyuşuk kalıpları değiştirip hareketlendiren, unutulmayacak bir büyük adam hayatımızdan kaydı.
#Cüneyt ArkınÖğretmenlik meslek kanunu maddeleri yürürlüğe girmesinin ardından gündeme geldi. Öğretmenlik mesleğini kariyer mesleği haline getiren öğretmenlik meslek kanunu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Yarın yönetmelikte bahsi geçen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyuyla paylaşacağız ve 2022 yılı bitmeden süreci nihayete erdireceğiz." dedi. Kanun kapsamında öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir, neleri içeriyor? İşte, öğretmenlik meslek kanunu hakkında ayrıntılar...
#Öğretmen Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak.
#Aday ÖğretmenlikCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine randevu vermeyen TÜİK’e gitmesine sert tepki göstererek, “Gittiler, İstatistik Kurumu’nun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır, utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanEn büyük arzularının girişimcilerin ve sektörün gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Böylece uygulanabilir, ölçülebilir, teknolojik yeniliği ve derinliği olan, milli ve yerli üretimi destekleyen fikirleri sektörümüze kazandırarak, ekonomimize katkı sağlamasını hedefliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriKatma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilerek ihracatın artmasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyleyen Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Otomotiv sanayinin daha yeşil, döngüsel ve dijital olması bir gereklilik halini aldı. Türkiye otomotiv sektörü olarak pasta yaşanan dönüşüme yanıt vermemiz ve dönüşümün bir parçası olmamız gerekiyor” dedi.
#GazetehaberleriProf. Dr. Mahmut Özer’in adı bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyordu. Sonunda önceki gece ataması gerçekleşti ve Milli Eğitim Bakanı oldu. Yükseköğretimi bilen, rektörlüğün ardından ÖSYM Başkanlığı da yapan Mahmut Özer, hayata geçirdiği ilk uygulamalar ve yaratıcı projeleriyle biliniyor...
#YAZARErken çocukluk dönemi, insan yaşamının ilk sekiz yılını kapsayan dönem olarak kabul edilir. Erken çocukluk döneminin insan gelişimine temel oluşturacak becerilerin ve alışkanlıkların kazanıldığı kritik bir dönem olduğunu tüm dünya tarafından kabul edilir. Öğrenme yaşam boyu devam eder ve bu dönemde yaşamın hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir gelişme ve öğrenme süreci yaşandığını gösterir.
#Sosyo-Kültürel KuramMEB tarafından başlatılan ‘Telafide Ben de Varım’ programıyla, tatil dönemi olmasına rağmen öğrenciler okulları doldurdu. 5 Temmuz’da başlayan ve zorunlu olmayan telafi eğitimi, 31 Ağustos’a kadar sürecek. Telafi eğitimine öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de katılabilecek. İşte telafi eğitiminin ayrıntıları...
#Telafi EğitimiMilli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" programı yarın başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda eğitim faaliyetleri, "fiziksel", "sosyal duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak. Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri bakanlıkları ve belediyelere bağlı tesis ile merkezlerden yararlanabilecek.
#Milli Eğitim Bakanlığı