Meşe palamudu, yapısı itibariyle yenilip yenilmediği merak edilen ağaç meyveleri arasında yer alıyor. Meşe palamudu yenilebilir, ancak doğrudan tüketilmeden önce belirli işlemlerden geçmesi gerekir. Meşe palamudu, genellikle besin değeri yüksek olsa da, insanlar için doğrudan tüketimi güvenli olmayabilir çünkü palamut, tanen adı verilen bileşenler içerir.
#Meşe PalamuduKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıHem yönetmen hem yapımcı olarak Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden biri Ömer Vargı. Aynı zamanda reklam sektörünün de öne çıkan bir karakteri. Geçen hafta Şeyda Taluk’la hazırladıkları ‘Bu Filmde Ben de Vardım’ adlı kitabı çıktı. Kitap vesilesiyle buluştuk, çocukluğunu, ‘Endişe’den ‘Eşkıya’ya, ‘Kabadayı’dan ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’a kariyerinde öne çıkan filmleri konuştuk.
#Necla BayraktarBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkKılıç balığı fiyatları ve tarifleri, MasterChef Türkiye yarışmasıyla beraber dikkat çekti. Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef'te bu hafta yarışmacılara, kılıç balığı temizlemenin püf noktaları ve hazırlanacak yemekler anlatılacak. Kılçıksız olan bu balık, çocuklar açısından da rahat rahat tüketilmekte olup, oldukça yararlı bir balık türü olarak biliniyor. Akdeniz ve Ege başta Marmara ve Karadeniz bölgelerinde de bulunan kılıç balığı yemek tarifleri de farklı tat arayanlara alternatif sunuyor. Peki, Kılıç balığı nasıl pişirilir, yenir mi? İşte, kılıç balığı tarifleri, faydaları ve özellikleri.
#Kılıç Balığı TarifiGerek besin değeri gerekse LEZİZZ eti ile kendine hayran bırakmayı başaran balıklardan olan palamut, hem en yüksek besin değerine sahiptir, hem de doğru tariflerle pişirildiği zaman damaklar her daim onu arar. Sonuçta her yiğidin ayrı yoğurt yemesi olduğu gibi her balığın kendi lezzetini ortaya çıkan ayrı tarifleri vardır. Sizler için hazırladığım en güzel palamut tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#PalamutHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#Öğrenci1 Eylül'de balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte sağlık deposu balık, sofralardaki yerini almaya başladı. Eylül ayında en lezzetli balıkların hangisi olduğunu ve bu ay hangi balıkların yenmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar da konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, Eylül'de lezzetli olan balıklar...
#EylülAv yasağının sona ermesiyle balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek ağlarını denize bıraktı. Palamut bolluğuyla karşılaşan balıkçılar, hamsi ve sardalyadan da umutlu. Balıkçılar, “Balık az gelirse pahalı olur, çok gelirse ucuz olur” dediler. Peki, Eylül ayında hangi balık yenir? Hangi balık hangi ay yenir? Mevsimlere göre balık türleri...
#Eylül Ayında Hangi Balık YenirMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisKaradeniz dendiğinde akla hırçın dalgalı denizinden çok yaylaların gelmesi biraz da yazın insanı nefes alamaz duruma getiren boğucu sıcağı yüzünden değil mi? Evet, Karadeniz demek yayla demek ve yayla da yüksek tepelerde özgürce salınmak... Sadece biz değil, çiçekler de, hayvanlar da, böcekler de özgür yaylalarda… Hangi yaylada ne yapılır rehberimize bakmadan yola çıkmayın.
#Uğur Biryolİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluCumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda maçı için “Son saniyeye kadar ellerinden gelenin en iyisini yapan millilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bunu bir de galibiyetle süsleyebilseydik durum çok başka olurdu. Ama en az galip gelmiş kadar stattan başımız dik ayrıldık” dedi. Erdoğan “Önemli olan iki husus var. Bir tepeden tırnağa federasyonun yapısı, iki teknik kadroların kalıcılığı” mesajı verdi. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği maçın ardından Berlin dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını özetle şöyle yanıtladı:
#Erdoğanİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıKarpuz ve kavun, diyet yaparken dikkatli tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. Her iki meyve de yüksek su içeriğiyle bilinir ve serinletici, ferahlatıcı özelliklere sahiptir. Ancak, şeker içerikleri ve kalorileri dikkate alınmalıdır. İşte karpuz ve kavunun diyette tüketimi hakkında bazı bilgiler..
#Kavun Kilo Aldırır Mıİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşKurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü idrak ediliyor. Kurban Bayramı’nda milyonlarca Müslüman kurban kesme ibadetini yerine getiriyor. Kurban kesimi sonrası merak edilen hususlardan birisi de “Kurban eti hemen yenir mi?” sorusu oluyor. Kurban eti kesim işlemi sırasında ve sonrasında hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Etin temiz ve uygun koşullarda muhafaza edilmesi önemlidir. Peki, Kurban eti ne kadar dinlenmeli, kaç gün bekletilmeli?
#Kurban Eti Hemen Yenir MiKurban Bayramı’nın değişmez ritüellerindendir kocaman bir sofrada kavurma yemek. İhtiyacı olanlara dağıtılan etten kalanlarla birkaç gün daha yaratıcı tarifler denenir. Hem kavurma için birkaç küçük öneri hem de kalan parçalar için marinasyon tarifleri hazırladım.
#Etİlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları sofralarda ortadan yenir veya komşularla paylaşılır. Özellikle Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencileri de bu geleneği devam ettirerek bizlere oraya ziyaretimizde ilibada dolmasını ve diğer yöresel bir lezzet olan Hamaylı tatlısını tatma imkânı yaşattılar. Ayrıca mevsimi ise bu dolmanın da sıra yemeklerinde yer alması mümkündür. Afyon ilibada dolması 10.03.2021 tarihinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Şef Rüzgar Sünbül’ün reçetesiyle lezizz hamaylı tatlısı tarifleri sizlerle..
#Hamaylıİlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları sofralarda ortadan yenir veya komşularla paylaşılır. Özellikle Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencileri de bu geleneği devam ettirerek bizlere oraya ziyaretimizde ilibada dolmasını ve diğer yöresel bir lezzet olan Hamaylı tatlısını tatma imkânı yaşattılar. Ayrıca mevsimi ise bu dolmanın da sıra yemeklerinde yer alması mümkündür. Afyon ilibada dolması 10.03.2021 tarihinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Şef Rüzgar Sünbül’ün reçetesiyle lezizz ilibada ve hamaylı tatlısı tarifleri sizlerle..
#İlibada Dolması