Almanya’nın Bavyera eyaleti Würzburg kenti yakınlarındaki Margetschöchheim beldesinden bir heyet, ‘kardeş kent’ Pozantı’yı ziyaret etti, Türk-Alman dostluğu pekiştirildi. Margetshöchheim Belediye Başkanı Waldemar Brohm, “Türklerin dostluk ve kardeşliğe verdiği önemi Almanya’daki Türklerden, kentimizde yaşayan Türklerden çok iyi anlıyorum ama Pozantı’da bu dostluğu iliklerime kadar yaşadım” dedi.
#AlmanyaAnadolu mutfağının lezzetlerini aslına en uygun haliyle hazırlayan, lahmacununun, içliköftesinin, Antep yuvalamasının şöhreti kulaktan kulağa yayılan Mahir Lokantası’nın ikinci şubesi Beyoğlu’nda açıldı. Bu hafta açılan yeni şube arı kovanı gibi işliyor. Mahir Nazlıcan “İşin sırrı esnaflıkta” diyor.
#Mahir LokantasıBir restoranın en kıymetli yatırımı sadece mutfağındaki şef değil, aynı zamanda servisteki ekibidir. Servis personeli yemekle beraber mekânın kültürünü, değerini ve ruhunu da taşır. İstanbul Ticaret Odası Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi’nin başlattığı ücretsiz servis elemanı eğitimleri 3 haftada hem nitelikli eleman yetiştiriyor hem de iş arayanları meslek sahibi yapıyor.
#Ebru ErkeBir insan, hayatının büyük bölümünü milyonların gözleri önünde yaşıyorsa eğer başkalarına anlatacak çok şeyi oluyor... Üstelik de yıllar boyunca dünyanın en zengin insanlarından biriyle evli kalıp onunla hayatı paylaşmışsa.
#Bıll GatesHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya Tarifiİstanbul - İzmir otoyolu üzerinde bulunan ve sosyal medyada ünlenen ormanlık alandaki ev satışa çıkarıldı. Bir dağın tepesinde ormanın içinde tek başına duran ev, otoyolu kullanan yolcuların ilgi odağı olmuş ve sosyal medyada 'yalnız ev' olarak ünlenmişti. Bazı kullanıcılar civarda başka konut olmaması sebebiyle yapıya 'herkesten nefret ediyorum evi' lakabını takmıştı.
#YalovaHeilbronn Tiyatrosu’nda sahnelenen “Istanbul” adlı müzikal tiyatro oyunu, 10 Nisan gecesi Komödienhaus sahnesinde seyirciyle buluştu. Prömiyerde salon tıklım tıklım dolarken, hem izleyicilerin hem de basın mensuplarının ilgisi oyunun başarısını perçinledi.
#Heilbronn TiyatrosuBaharın müjdecisi çağla çıktı. Yeşil kadife dokusu sertleşip bambaşka bir mucizeye dönüşmeden önce, kısacık mevsiminde tuza banıp çıtır çıtır yediğimiz çağlayı en çok cacığa yakıştırıyorum. Cacık da ayran gibi Türk mutfağının alameti farikası olabilecekken nedense öne çıkarılmayan bir lezzetimiz olageldi. Salatalıkla yapılanın yeri ayrı ama çağla ve marulla yapılabilen cacıklardan da bahsedeceğim bu hafta size.
#Gülay Barbaros Altan86 yıl önce İtalya’nın Cenova şehrinde Belloni ailesi tarafından kurulan Zeffirino, Monte Carlo ve Paris’ten sonra İtalya dışındaki üçüncü şubesini İstanbul’da açtı. Mekân Ortaköy’de, Boğaz’a nazır ve çok şık. Taptaze makarnaları ve alameti farikaları pesto soslarından fındık kremalı anneanne turtasına geleneksel Cenova mutfağını layıkıyla sunan bu restoran, İstanbul’un gastronomi şehri olmasına da eminim büyük katkı sağlayacak.
#Ebru ErkeBu yıl 13’üncü kez düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”’nın en ‘leziz’ etkinliklerinden biri “Portakallı Lezzetler Yarışması” amatör ve profesyonel aşçıların büyük çekişmesine sahne oldu. 7’inci kez düzenlenen ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya 3 kategoride toplam 45 kişi katıldı.
#AdanaSuadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis YılmazAra tatil başladı. Bu tatilde çocuklar bayramı da yaşayacaklar. Daha önce annesi babası izin alamayıp belki tatili yalnız geçirmek zorunda kalan çocuklar bayram tatili nedeniyle aileleriyle olabilecekler. Birlikte güzel anılar biriktirebilecekler. Ebeveynlere bazı öneriler sıraladım:
#Konuk YazarErzurum'un Oltu ilçesinde esnaf bayram sabahında geleneksel kahvaltı yerine, coğrafi işaretli Oltu cağ kebabını tercih etti. Oltulu esnaf Tuncay Vural, bir ay boyunca oruç tutmalarına rağmen sabahları cağ kebabını özlediklerini belirterek, "Bayram sabahı kahvaltımızı cağ kebabıyla yaptık. Tüm İslam aleminin bayramını kutluyoruz. Oltumuz'un çarşı başı bir efsanedir. Çay ocağımızın önünde cağ kebabımızı hazırladık, yolan geçen eş dost, çocuklar herkese ikram ediyoruz." dedi.
#KahvaltıOruç tutanların beslenme düzeninde belirgin değişiklikler olur; iftar ve sahur, vücudun ihtiyaçlarını hızla yerine koyması gereken kritik zaman dilimlerine dönüşür. Bu süreçte metabolizma, sindirim sistemi ve hormonal dengeler belirli bir ritme alışır. Ramazan sonrası normal yemeye geçiş bu alışkanlıkların kırılması, vücudun yeniden farklı beslenme düzenine adapte olması anlamına gelir. İşte bunun için gereken ipuçları...
#BayramOkullar bugün çalan son ders zilinin ardından 9 günlük tatile giriyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’yla birleşen ara tatil için Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe ve Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Ulu’nun öğrenci ve velilere bazı önerileri var. İşte tatili hem verimli hem de dinlenerek geçirmenin yolları.
#OKULCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri'deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Sarıgül, "Ekrem başkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Heyecanını ve enerjisinin yüksek olduğunu gördüm. Kendisi, cumartesi günü yapılacak olan Maltepe mitingini bu yüzyılın en büyük toplantısı olarak görmek istiyor" dedi.
#Mustafa SarıgülRamazan ayında sindirim sistemi uzun süreli oruca alışır, öğün sayıları azaldığı için beslenme düzeninde değişiklikler olur. Ayrıca metabolizma Ramazan ayı süresince yavaşladığı için daha kolay kilo alınır. Ramazan ayının bitmesi ile kişilerde psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi gelişir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu nedenle bayramda az ve sık yeme düzenine geçmek, metabolizmanın hızlandırılması ve olası sağlık sorunlarının önlenmesi için çok önemlidir. Diyetisyen Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrası beslenme kuralları hakkında bilgi verdi.
#RamazanRamazan Bayramı, uzun bir oruç döneminin ardından sevdiklerimizle bir araya gelip lezzetli sofralar kurduğumuz özel günlerden biridir. Ancak bu dönemde tatlılar, ağır yemekler ve bolca ikram, beslenme düzenimizi zorlayabilir. Aşırı tüketimin neden olduğu sindirim sorunları, mide yanmaları, hazımsızlık problemleri, kan şekeri dalgalanmaları ve kilo artışı gibi durumların önüne geçmek için dengeli beslenmek büyük önem taşır. Diyetisyen Sena Nur Doğan, Ramazan Bayramı’nda sindirim sistemini korumak ve sağlıklı bir şekilde beslenmek için bilinmesi gereken ipuçlarını paylaştı.
#Beslenme