Bafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKEHürriyet Gazetesi’nin başkent Ankara’ya özel sayfalarında başlattığımız ‘KENT SOHBETLERİ’, yeni konular ve konuklarıyla devam ediyor. Bugünkü konuğumuz Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu oldu.
#Ayaş Belediye Başkanı İzzet DemircioğluBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aşkın Esen Hastürk, sosyal medyanın gereksiz ve eğlencelik kullanımını ifade eden "beyin çürümesi"nin tüm yaş gruplarını etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Hastürk, "Beyin çürümesi, sürekli kaydırma hareketiyle birlikte sosyal medyanın anormal kullanımı sonucu entelektüel fonksiyonların ve insan ilişkilerinin gerilemesine bağlı olarak gelişen genel bir tablonun popüler bir ismidir" şeklinde konuştu.
#Sosyal MedyaABD'nin Ohio eyaletinin Jefferson şehrinde yaşayan April Balascio'nun, dışarıdan bakan herkesin "sıradan" diye tabir edebileceği bir hayatı vardı. Ancak gerçekler film senaryolarında bile olamayacak kadar inanılmazdı.
#ABDMasterChef ödül oyununu kazanan isim 13 Aralık 2024dün geceki mücadelenin ardından belli oldu. Şampiyonunun belli olacağı büyük finale haftalar kala heyecanı giderek artan MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde, yarışmacılar, para ödülünü kazanmak için karşı karşıya geldi. Şefler ödül oyununda sürpriz yaparak yarışmacıların annelerini stüdyoya davet etti ve şampiyon adayları anneleri ile beraber en sevdikleri yemekleri hazırlamak için mutfağa girdi. Eğlenceli anların ekranlara geldiği MasterChef ödül oyununda ilk etabın ardından yarışmacılar final turunda bu defa bireysel olarak pizza hazırladı. Peki, dün gece MasterChef ödülü kim kazandı, MasterChef ödülü kim aldı? İşte, MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuYüzyıllardır her tabakta bir hikâye anlatıyor İtalyan yemekleri. Bu hikâyeler bazen bir avluda kurutulan makarnanın kokusunda, bazen de odun ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeğinin sıcağında saklıdır. Bugün de sizi, sofraların kahramanı olan bir İtalyan klasiğiyle tanıştırmak istiyorum: Costine di manzo, yani dana kaburga.
#Danilo ZannaMichelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
#MichelinÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanMasterChef 2. eleme adayı kim oldu 4 Aralık 2024 akşamı yaşanan dokunulmazlık mücadelesi ile cevabını buldu. İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde, Emre kaptanlığındaki mavi takım ile Onur kaptanlığındaki kırmızı takım, haftanın 2. dokunulmazlık oyunu için üç çeşit yemek hazırladı. Kaptanların hiç konuşmadan takımlarına yemekleri anlattığı oyunda ilginç ve komik anlar yaşanırken; Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği yemeği daha iyi yapan kırmızı takım dokunulmazlık oyununu kazandı. Mavi takımda yapılan oylamada ise MasterChef eleme potasına kim gitti? sorusu yanıt buldu. Peki, 4 Aralık dün akşam MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı hangi takım kazandı? İşte, MasterChef Türkiye 2. eleme adayı ve dün geceki son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme Adayıİzmir'de gündelik işlerde çalışan ve üç çocuğuna tek başına bakan demir doğrama ustası İbrahim Kale'nin evde evlatlarına yemek yaptığı görüntü sosyal medyada ilgi gördü. Baba İbrahim Kale, yaptığı açıklamada, 7, 10 ve 17 yaşındaki üç çocuğuna hem annelik hem babalık yaptığını söyledi. Kale, "Ailevi sorunlar olunca eve erken gelip yemek yapmam gerekiyordu. İş yerim birkaç ay müsaade etti fakat sonra işten çıkarıldım." dedi.
#BabaHollywood’un ünlü çifti artık geçmiş yıllardaki gibi davetlerde, partilerde, geceleri çıktıkları baş başa yemeklerde pek görüntülenmiyor. Hâlâ çifte kumrular gibi olsalar da aşka ve romantizme bakışları birlikte geçirdikleri yıllar içinde deyim yerindeyse “şekil değiştirmiş” durumda…
#Ted DansonMasterChef'in 30 Kasım Cumartesi akşamı yayınlanan bölümünde Osmanlı ve Türk mutfağının önemli şefi Vedat Başaran konuk oldu. Vedat Başaran'ın hayatı ve biyografisi izleyenlerin dikkatini çekti. Osmanlı mutfağı reçetelerini araştırmak için Osmanlıca öğrenen ve İngiltere'de master yapan Vedat Başaran Türk mutfağını dünyaya tanıtmasıyla dikkat çekiyor. Çırağan Sarayı'nda 7 yıl boyunca yiyecek içecek genel müdür yardımcılığı yapan Başaran, burada Osmanlı yemekleri sunan Tuğra Mutfağı'nı açtı. Peki, MasterChef konuğu şef Vedat Başaran kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, şef Vedat Başaran'ın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Vedat Başaran KimdirSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#Karadeniz“Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin, yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” diye şehirlerine olan bağlarını gösterir Diyarbakırlılar. Her gidişimde daha çok sevdiğim, hiç yabancılık çekmediğim Diyarbakır, bir başka ‘sevdalı’ kente, Mardin’e geçiş demektir aynı zamanda. Bir turda iki kadim kent gezmektir. Hele şimdi; tam zamanı değilse nedir!
#Nurgül BüyükkalayTatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#Tatil