‘Ismarlıyo’ mekânların ve bireysel kullanıcıların öğrencilere ihtiyaç duyduklarını ısmarlayabildiği bir uygulama. 30 Ocak’ta hizmete girdi, 10 günde 50’den fazla şehre ulaştı, 70 binden fazla kişi tarafından indirildi.
#Burçin ÖztınazYolunuz Madrid’e düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ettiğim iki restoran var radarımızda. Smoked Room 2021 yılındaki açılışından altı ay gibi kısa bir süre sonra aldığı 2 Michelin yıldızıyla, DSTAgE ise yaratıcılığın sınırlarını zorlamasıyla fazlasıyla iddialı.
#MadridRamazan hazırlıkları iftar ve sahur sofraları için şimdiden yapılmaya başlandı. Özellikle çalışan kadınlara yardımcı olacak buzluğa atmalık kolay ve pratik yemek tarifleri merak ediliyor. Peki, Ramazan hazırlığı nasıl olur, neler yapılır? İşte Ramazana hazırlık buzluk fikirleri ve yemekleri...
#RamazanO bir müzik ikonu. O Avignon’un serçesi. Fransız şansonlarının unutulmaz sesi Mireille Mathieu 20 Şubat’ta İstanbul’da, 22 Şubat’taysa Ankara’da konser verecek. 78 yaşındaki efsane: “Şarkılarımda aşk hep vardı çünkü aşktan daha güzel bir şey yok.”
#Meltem FıratlıUstaların maharetli elleriyle şekil bulan hamurlar, rengarenk malzemeler, taş fırından yükselen nefis kokular... Napoli’nin klasiklerinden yaratıcı yorumlara uzanan bir lezzet şöleni... Yarın Dünya Pizza Günü, biz de jürimize en iyi pizza adreslerini sorduk.
#Pınar TahirlerAdana'da 3 gün önce gizlice girdiği alışveriş merkezindeki kuyumcudan 3 kilogram altın ile 100 bin TL çaldığı ileri sürülen ve 3 gündür havalandırma boşluğunda saklanan şüpheli, kaçmaya çalışırken yakalandı. Şüpheli çaldığı öne sürülen altın ve paralar olmadan yakalanırken, kuyumcu firmanın ise şikayetini geri çektiği öğrenildi.
#HırsızlıkAdana'da 3 gün önce gizlice girdiği alışveriş merkezindeki kuyumcudan 3 kilogram altın ile 100 bin TL çaldığı ileri sürülen ve 3 gündür havalandırma boşluğunda saklanan şüpheli, kaçmaya çalışırken yakalandı. Şüpheli çaldığı öne sürülen altın ve paralar olmadan yakalanırken, kuyumcu firmanın ise şikayetini geri çektiği öğrenildi.
#AdanaZorlu ortamlarda, gerekli ekipmanlara ihtiyaç duymadan ve yalnızca bir kamerayla hayatta kalmaya çalışan Ed Stafford, “Kurtuluş Öyküleri” programında bu sezon yeni bir maceraya atılıyor. Stafford’la programın yeni sezonu, heyecan dolu deneyimleri, ölüm kalım mücadelesi, ailesi ve Türkiye’ye dair hisleri üzerine bir röportaj yaptık.
#Ed StaffordAdana'da 3 gün önce gizlice girdiği alışveriş merkezindeki kuyumcudan 3 kilogram altın ile 100 bin TL çaldığı ileri sürülen ve 3 gündür havalandırma boşluğunda saklanan şüpheli, kaçmaya çalışırken yakalandı. Şüpheli çaldığı öne sürülen altın ve paralar olmadan yakalanırken, kuyumcu firmanın ise şikayetini geri çektiği öğrenildi.
#AdanaSon dönemde popüler hale gelen Kore yemekleri çok seviliyor. İstanbul’un dört bir köşesinde bu restoranlar hizmet vermeye devam ediyor ve yenileri açılıyor. Bu lezzetli ve ilginç mutfağı denemek isteyenler için Kore restoranlarının en popüler olanlarını derledik.
#Kore MutfağıAilece sofraya oturmak zihinsel gelişime katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalar, birlikte yenen yemekleri çocukluk depresyonu, yeme bozuklukları, madde kullanımı ve diğer zihinsel sağlık sorunları için de daha düşük risklerle ilişkilendiriyor. Gizem ve Gülay bu hafta sofranın önemini konuştu.
#ÇocukEvrim Akın ile Ev Gezmesi bu hafta binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’e gitti. Türk Halk Müziği’nin başarılı sesi, ünlü türkücü Murat Kurşun Mardin’deki hem yazlık hem de kışlık evlerinin kapılarını açtı.
#Murat Kurşun35 yaşın altındaki şefler arasından 8 başarılı isim... Hepsi ya kendi mekânının sorumluluğunu almış ya da büyük bir mutfağın başında. Genç şeflere hayallerini ve Türk gastronomisinin geleceğini sordum. Dünyayı takip eden, sürdürülebilirlik konusuna hâkim, doğdukları kültürün yemeğini ve coğrafyanın ürünlerini araştıran, gelecekte büyük başarılara imza atacak, mutfağımızı globale taşıyacak gençleri takdimimdir.
#Ebru ErkeAkademisyenlerin kaleme aldığı ‘Türkiye’nin Sokak Lezzetleri’ kitabında 36 yiyeceğin tarihsel, kültürel ve sosyal boyutları ele alınmış, tariflerse ustaların ağzından verilmiş. Kitapta anlatılan sokakta yemek yemenin toplumun sosyalleşme kültürü üzerindeki etkilerini gösteren hikâyeler insanın içini ısıtıyor.
#Türkiye’Nin Sokak LezzetleriEski olimpik sporcu Ali Rıza Bilal, kızak çekerek 51 günde ulaştığı Güney Kutbu’nda Türk Bayrağı açıp, İstiklal Marşı okudu. Ali Rıza Bilal, “Yolculuk boyunca çok zorlandım ve acılar çektim. Kendimi kutup noktasında bayrağımızı dikerken, İstiklal Marşı'mızı okurken hayal edip motive ettim. Bu çektiğim acılar ve psikolojik zorluklar bayrağımızı dikip, İstiklal Marşı’mızı okuduğum anda geçti ve gitti. Acılar geçti ama gurur kaldı” dedi. 'Demir adam' unvanına sahip Bilal, Güney Kutbu'na ulaşan ilk Türk olarak tarihe geçti.
#Ali Rıza BilalEski olimpik sporcu Ali Rıza Bilal, kızak çekerek 51 günde ulaştığı Güney Kutbu’nda Türk Bayrağı açıp, İstiklal Marşı okudu. Ali Rıza Bilal, “Yolculuk boyunca çok zorlandım ve acılar çektim. Kendimi kutup noktasında bayrağımızı dikerken, İstiklal Marşı'mızı okurken hayal edip motive ettim. Bu çektiğim acılar ve psikolojik zorluklar bayrağımızı dikip, İstiklal Marşı’mızı okuduğum anda geçti ve gitti. Acılar geçti ama gurur kaldı” dedi. 'Demir adam' unvanına sahip Bilal, Güney Kutbu'na ulaşan ilk Türk olarak tarihe geçti.
#Güney Kutbuİstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#RamenÇinli şef Yuan Chao Ying bir ‘duck master’ yani ördek ustası. Hemen söyleyelim; Çin kültürünün taşıyıcılarından olan ördek ustaları öyle kolay yetişmiyor. Pekin ördeğini doğru pişirmek de yetmiyor, doğru servis de bir o kadar önemli. Şef Yuan Chao Ying mesleğini ve ördek pişirmenin inceliklerini anlattı.
#Pekin Ördeği