Yemek haberleri sayfasında Yemek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 125452 Yemek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
86 yıl önce İtalya’nın Cenova şehrinde Belloni ailesi tarafından kurulan Zeffirino, Monte Carlo ve Paris’ten sonra İtalya dışındaki üçüncü şubesini İstanbul’da açtı. Mekân Ortaköy’de, Boğaz’a nazır ve çok şık. Taptaze makarnaları ve alameti farikaları pesto soslarından fındık kremalı anneanne turtasına geleneksel Cenova mutfağını layıkıyla sunan bu restoran, İstanbul’un gastronomi şehri olmasına da eminim büyük katkı sağlayacak.
#Ebru ErkeÇok özel lezzetlerimizden biri olan çöp şiş sadece bir yemek değil, aynı zamanda ustalık sınavı: İyi et, doğru ateş ve maharet... Jürimize sorduk ve çöp şişin en iyilerini yiyebileceğimiz, Ege’nin taş fırınlı mekânlarından Güneydoğu’nun özgün sunumlar yapan yerlerine, büyük şehirlerin saklı köşelerine kadar 10 adresi sıraladık.
#Pınar TahirlerNürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii Derneği’nin ev sahipliğinde 1500 kişinin katılımıyla bir iftar yemeği gerçekleştirildi. Organizatörlüğünü ekonomist İsmail Akpınar ve moderatörlüğünü de Yusuf Gengeç’in üstlendiği programa, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König (CSU), Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan ve DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Bölge Başkanı Uğur Cankurt ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
#ALMANYAYazın, kışın özlemini duyduğumuz sebzeleri kuruttuk; ramazan onları lezzetlendirerek pişirmeye en uygun zaman. "Hızlı ve lezzetli yemekler için çok uygun olan kuru sebzelerle neler yapılabilir" diye şef Doğa Çiftçi'ye sorduk, birbirinden özenli reçetelerini bizimle paylaştı.
#Yemek TarifiRamazan geldi; bir ay boyunca kalabalık sofraların başında toplanacağız.Birbirinden lezzetli yemekler iftar ve sahur için hazırlanacak. Yazarımız Ebru Erke mutfakta yemek pişirirken coğrafi işaretli ürünlerimizin çeşitliliğinden faydalanabileceğimizi, sofralarımıza daha da lezzet katabileceğimizi söylüyor.
#RamazanBilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEKAilece sofraya oturmak zihinsel gelişime katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalar, birlikte yenen yemekleri çocukluk depresyonu, yeme bozuklukları, madde kullanımı ve diğer zihinsel sağlık sorunları için de daha düşük risklerle ilişkilendiriyor. Gizem ve Gülay bu hafta sofranın önemini konuştu.
#ÇocukAkademisyenlerin kaleme aldığı ‘Türkiye’nin Sokak Lezzetleri’ kitabında 36 yiyeceğin tarihsel, kültürel ve sosyal boyutları ele alınmış, tariflerse ustaların ağzından verilmiş. Kitapta anlatılan sokakta yemek yemenin toplumun sosyalleşme kültürü üzerindeki etkilerini gösteren hikâyeler insanın içini ısıtıyor.
#Türkiye’Nin Sokak LezzetleriAlmanya’da yaşayan Sevda Çelik, koronavirüs salgını sırasında sosyal medyada amatörce başladığı yemek tarifleri paylaşımlarıyla büyük bir başarıya imza attı. Kısa sürede 2.3 milyon takipçiye ulaşan Çelik, bu süreçte bir de yemek kitabı yayınlayarak mutfak tutkusunu farklı bir boyuta taşıdı.
#AlmanyaRizeli balıkçı esnafı etle ve tavukla yapılan çökertmeyi bu kez levrek balığı ile yaptı. Esnaf Lokman Armağan, yaptığı açıklamada "Balıkla beraber neden olmasın' dedik ve denedik. Fevkaladenin fevkinde bir lezzet ortaya çıktı. Yiyenlerin bütün kesiminde takdirle beraber beğeni toplayan ürünler arasına girdi. Balıkla yoğurt arasında bir tezatlık düşünenler oldu. Yenilebilirlik konusunda biraz sıkıntı yaşayanlar oldu. Ben ısrarla tavsiye ettim." dedi.
#YemekÖğünlerimizin vazgeçilmezi, sofralarımızın demirbaşı salatalar. Ortaya paylaşımlık veya doyurucu bir öğün olarak tercih ediyoruz... Klasikten sıkıldıysanız malzemelerle oynayıp yeni salatalar hazırlayabilirsiniz. Yaptığı değişik ve doyurucu salatalarla gurmelerden daima tam puan alan Tuzz’un şefi Nilay Lale’den ilham verici, farklı salata tarifleri aldık.
#SalataCHP’nin yeni yönetimini belirlerken Özgür Özel’in, Halk TV yayınında Kılıçdaroğlu hakkında “yüzüne tükürürler” dediği için hedef haline gelen Gökan Zeybek’i Genel Başkan Yardımcısı yapmak istemediği ancak Ekrem İmamoğlu bastırınca geri adım attığı konuşuluyor.
#CHPSam Brandon, yıllardır mide ekşimesi sorunu yaşıyordu ama bunu hep yoğun iş temposuna ve stresli yaşamına bağladı. Bir gün sandviç yerken boğulma tehlikesi geçirince doktora gitti ve üçüncü evre kanser olduğunu öğrendi. Bu süreçte yaşadıklarını telegraph.co.uk’ de kaleme alan Sam, yaşadığımız sağlık sorunlarını dikkate almanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
#SağlıkZonguldak'ta dişi kırılan kediye 1,4 gram altından diş yapıldı. Kedilerde altın dişin nadir olduğunu, Türkiye’de ilk olabileceğini belirten veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, “Normal porselen vesaire kediye yapamıyoruz, direnci o kadar yüksek olmuyor. Altının vücuda uyumu daha rahat oluyor. Maliyet açısından, 1,4 gram gibi bir altın gitti, işlemlerin dışında” dedi.
#Kediye Altın DişZonguldak’ta, dişi kırılan kediye 1,4 gram altından diş yapıldı. Kedilerde altın dişin nadir olduğunu, Türkiye’de ilk olabileceğini belirten veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, “Normal porselen vesaire kediye yapamıyoruz, direnci o kadar yüksek olmuyor. Altının vücuda uyumu daha rahat oluyor. Maliyet açısından, 1,4 gram gibi bir altın gitti, işlemlerin dışında” dedi.
#ZonguldakİHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin halkı için Beyazıt Meydanı’nda yürüyüş düzenledi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önüne kadar devam eden yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile katılım sağladı. İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bu yürüyüş sadece Türkiye yürüyüşü değil. Bütün dünya bileşenleriyle beraber yapıyoruz. Sınırlara yürüyeceğiz ve bu eylemleri dünyanın her köşesinde gerçekleştireceğiz” dedi.
#İHH İnsani Yardım VakfıDüzce’de üzeri çamurlu ve ıslak, sokakta tek başına yürüyen 3 yaşındaki çocuğa, taksi durağındaki şoförler sahip çıktı. Taksi şoförleri yeni kıyafetler alıp, karnını doyurdukları küçük çocuğu, polis aracılığıyla ailesine ulaştırdı.
#DüzceBahar geldi; güneşte terleme gölgede üşüme, birden yağan yağmurla ıslanıp soğuk algınlığına yakalanma zamanı. Bu nedenle mutfaktaki sihirli değneği çıkarın! Hastalanma riskini azaltmak, hastalanınca da hızla iyileşmek için dengeli beslenmeye özen gösterin ve 5 önerimi deneyin.
#Dr. Ayça KayaYaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriİSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ‘yolsuzluk’ iddialarına ilişkin tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i, ‘hedef gösterdiği, tehdit ve hakarette bulunduğu’ gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşmasında hâkim karşısına çıktı.
#Ekrem İmamoğluEnginar tezgâhlara düşünce baharın geldiğini anlıyoruz. Hem sağlık açısından faydalı hem de ana yemekten başlangıca yapılabilecek çok fazla tarif var. ‘Enginar Tarihi l Tarifi’ ve ‘Çanak-Enginar Hasanağa’ kitaplarının yazarı şef Aydan Üstkanat enginarla lezzetlendirilen farklı reçetelerini paylaştı, yazarımız Ebru Erke ise sipariş verebileceğimiz favori enginar üreticilerini listeledi.
#Melis YılmazBaharın müjdecisi çağla çıktı. Yeşil kadife dokusu sertleşip bambaşka bir mucizeye dönüşmeden önce, kısacık mevsiminde tuza banıp çıtır çıtır yediğimiz çağlayı en çok cacığa yakıştırıyorum. Cacık da ayran gibi Türk mutfağının alameti farikası olabilecekken nedense öne çıkarılmayan bir lezzetimiz olageldi. Salatalıkla yapılanın yeri ayrı ama çağla ve marulla yapılabilen cacıklardan da bahsedeceğim bu hafta size.
#Gülay Barbaros AltanElma, üzüm, zencefil ve ananas gibi farklı sirke çeşitlerini hem sağlıklı yaşam hem de lezzet açısından sofralarımızda bulundurmalıyız. Sirkeyle bağışıklığınızı güçlendirebilir, metabolizmanızı destekleyebilir ve yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Sağlığınız ve damak tadınız için organik sirkeyi sofranızın yıldızı yapın!
#Berrin Yiğit86 yıl önce İtalya’nın Cenova şehrinde Belloni ailesi tarafından kurulan Zeffirino, Monte Carlo ve Paris’ten sonra İtalya dışındaki üçüncü şubesini İstanbul’da açtı. Mekân Ortaköy’de, Boğaz’a nazır ve çok şık. Taptaze makarnaları ve alameti farikaları pesto soslarından fındık kremalı anneanne turtasına geleneksel Cenova mutfağını layıkıyla sunan bu restoran, İstanbul’un gastronomi şehri olmasına da eminim büyük katkı sağlayacak.
#Ebru ErkeGösteri dünyasının ünlü isimlerinin yaşlarını göstermemesine herkes alışık olsa gerek… Meslekleri gereği sürekli göz önünde olan yıldızlar bir yandan sağlıklı yaşayıp bir yandan da gençliklerini korumak için sık sık estetik cerrahların kapısını çalıyor.
#Martha Stewart