Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet ve Medya İlişkisi konulu konferansta açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Yargısal anlamda milletin hukukunu koruyan değil vesayetçi anlayışın yanında olan yargı sistemi vardı ve bunu geride bıraktık." dedi.
#Yılmaz TunçBoşanma davalarında değişiklik, TBMM gündemine geliyor. AK Parti milletvekillerince hazırlanan ve bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması planlanan 22 maddelik teklifte noterliklere, boşanma davalarına, istinaftaki yargılama süreçlerine ilişkin hükümler yer alacak. 9. Yargı Paketi olarak da bilinen teklife göre, boşanma davasının reddine dair verilen kararın kesinleşmesinden bir yıl sonra, ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilebilecek. Peki, boşanma davaları değişiklikleri nedir, yeni kanun ne? Yeniden dava açma süresi kaç yıl oldu? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Boşanma Davalarında Değişiklik9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği 17 Ekim tarihinde TBMM gündemi dolayısıyla vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Yeni yargı paketi olarak da bilinen 9. Yargı Paketi, infaz düzenlemesi, arabuluculuk ve ehliyet affı gibi detaylar dolayısıyla merak ediliyor. Adalet Bakanlığı tarafından taslak olarak hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sunulan 9. Yargı Paketi sonrası yargıda yeni bir düzenlemeye gidilecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, infaz düzenlemesine yönelik yaptığı açıklamada, "Biz de iyi hal indirimi olduğunda bazı suçlar bakımından özellikle kamuoyunun bir tepkisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu durumda bunu tekrar yeniden bir gözdem geçirmek gerekir. Bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik uygulanır mı uygulanmaz mı bunu yine ceza hukukçularımızla konuşmamız gerekir." dedi. İşte, 9. Yargı Paketi içeriği, maddeleri ve Bakan Tunç'un infaz düzenlemesi hakkındaki açıklamalarının ayrıntıları ve 17 Ekim 2024 tarihli güncel bilgiler
#9. Yargı Paketi Maddeleri