yağı haberleri sayfasında yağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14878 yağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, yağışlarla ilgili uyarılarda bulunarak kuraklığın getirebilecekleri sorunları sıraladı, gerekli tedbirleri açıkladı. Prof. Kılıç, “Hiç yoktan yağışlar iyi yalnız kışı yağış almadan geçirdik. Kar yağışı olmadı değim yerindeyse toprak suya doymadı" dedi.
#Dicle ÜniversitesiSamsun'da koronavirüse karşı korunmak isteyen vatandaşlar lavanta başta olmak üzere kekik, nane, okaliptüs, karanfil yağlarının tüketimini artırdı. Koronavirüs sonrasında bu yağlara olan talebin önceki yıllara oranla yüzde 200 arttığı belirtildi.
#SamsunAntalya'da dün etkili olan fırtına, hortum ve yağışta 750 dönüm sera ve bahçe zarar gördü. Aksu Çayı'nda 50 tekne denize sürüklendi, 10 balıkçı teknesi ve kayık battı. Meteoroloji yetkilileri, bugün ve yarın için kuvvetli rüzgar ve yağış beklenmediğini açıkladı.
#AntalyaBalıkçı Kahraman hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin klasikleşmiş balıkçılarından. Kalkanıyla biliyoruz ama salatası da, ızgara kalamarı da bir o kadar ünlü; lakerdası, kabak tatlısı, ekmeği de bir o kadar lezzetli. “Başka türlü olmaz” diyerek haftanın 7 günü restoranda olan Kahraman Altun’la mutfağına girdik, sonra da birlikte yemeklerini yiyip sohbet ettik.
#Melis YılmazCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye halkı için mektup kaleme aldı. Erdoğan'ın mektubu, Suriyelilere ulaştırılmak üzere 75 bin yardım kolisine yerleştirilerek Ankara'dan Suriye'ye gönderildi. Erdoğan mektubunda, "Geleceğin mutlu, müreffeh ve barış dolu Suriye'sini yine birlikte inşa edeceğiz. Bugün dünden daha güzeldir; inşallah yarınlarınız çok daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanYeni yıl öncesi, alışverişin tam da hızlandığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. İyi de yaptı. Sucuk ve dana kaburga yerine domuz eti, kıymalı pide ve börek yerine sakatat, bal yerine şeker, zeytinyağı yerine tohum yağı ve baharatta yabancı madde yemişiz. Gördük ki özellikle de sucuk, kıyma, zeytinyağı ve bal gibi ürünlerde sahtecilik had safhada. Kanser geçmişi de olan bir tüketici olarak, “İyi de onu yeme bunu yeme peki ne yiyeceğiz” şaşkınlığına düşmüş durumdayım. Yok mu bu sahtecilerden korunmanın bir yolu? Ve dahası ne ceza alıyorlar? İfşa edildiklerinde üretim ve satış duruyor mu? Hepsini sordum.
#SucukTarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalardan milli içeceğimiz çay da nasibini aldı. Geçtiğimiz haftalarda bakanlık dört çay markasının ürünlerinde doğal olmayan gıda boyası kullanıldığını duyurdu. Bu boyalar, çayın rengini artırmak amacıyla kullanılıyor ve uzun vadede ciddi zehirlenmelere ve sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, bu ürünler nasıl denetimden geçiyor? Çaydaki hileleri anlamanın bir yolu var mı? Hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık, çay alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#ÇayYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANTemiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#TemizlikÇevresel etkilere açık olan dudaklarımız kıştan çok etkileniyor. Soğuk havalarda eğer önlem almazsak kuruyor ve çatlıyorlar. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için bakıma ihtiyaç var. Jürimiz bu hafta dudakları nemlendiren, soğuklardan koruyan ürünleri seçti.
#DudakKaradeniz’de muhtelif balıklar avlanır ama bir Karadenizli evden çıkarken “Akşama hamsi mi alayım, balık mı” diye sorar. Balıkçıları da “Hamsi var, balık var” diye bağırarak satış yapar. Karadeniz’in baş tacı hamsi tava, bu hafta Instagram adresimiz @hurriyetlezzetlihayat’taki anketimizde de istavrit tavaya fark attı, ankete katılanların yüzde 72’sinin favorisi oldu. Sular soğudukça lezzeti artan hamsinin adını kışın en sert dönemi ‘hamsin’den aldığı rivayet edilir. Mevsimi gelen ve şimdilerde bolca bulduğumuz bu lezzet aynı zaman da çok da sağlıklı. Kışın balık bereketini başarılı şeflerin özel hamsili tarifleriyle değerlendirin.
#HamsiBİR önceki yazıma, "Türk tarım, gıda ve orman ürünleri sektörlerimizin geleceği ihracattan geçiyor. Türkiye’nin tarım, gıda ve orman ürünleri ihracatında 50 milyar dolarlık hedefe odaklanmasının çoktan zamanı geldi" diyerek başlamıştım. Daha sonra sormuştum, “Peki bu nasıl olacak? Nasıl bir yol haritası hazırlanacak? Türkiye tarım ve gıda ürünleri ihracatını nasıl artıracak?” Bugün sıra, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Emre Uygun’da...
#1Kimse yaşlanmak istemiyor. Konu pürüzsüz ve porselen gibi bir cilt olunca her geçen gün yeni bir cilt bakım trendi ortaya çıkıyor. Milyonlarca insan kulaktan dolma bilgililerle sosyal medyada gördüğü bu trendleri denemek ve doğal yollarla yumuşacık bir cilde kavuşmak istiyor. Bugüne kadar bu uğurda kahve telvesi, yumurta beyazı, aloa vera, anne sütü, salyangoz özütü hatta plasenta bile sürenleri duyduk. Şimdi ise yeni trend sığır don yağı…
#Cilt Bakım TrendleriAniden gelen misafire ya da akşam yemeğinden sonra bastıran ‘bir tatlı olsa da yesek’ krizlerine deva olacak harika iki reçeteyle geldim bu hafta. Elinizin altındaki malzemelerle her an yapabileceğiniz bu tarifler kuplarda servis edildiği ve dolapta birkaç gün saklanabildiği için de çok pratik.
#KutHollywood yıldızlarının sürekli genç ve güzel görünmek uğruna sık sık bıçak altına yattıkları, bu yolda bir servet harcayıp en yeni kozmetik uygulamalardan faydalandıkları artık herkesin bildiği bir gerçek.
#Bryan JohnsonMutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan patatesle tanışmamız 19’uncu yüzyıla dayanıyor. Bu lezzetli kök sebzenin her hali güzel; ister kızartmasını yapın, ister haşlayın, etlerin yanında ya da diğer sebzelerle kullanın... Ama kumpirin yeri ayrı. Ateşte pişmiş patatesin içi çeşitli peynirler, soslar ve salatalarla doldurularak hazırlanıyor. Ve elbette tadına doyum olmuyor. Şef Ali Dövenci evde rahatlıkla yapabileceğimiz kumpir tarifleri verdi.
#Ece Su MeteHem içimizi ısıtıyor hem de lezzetli. Şöyle dumanı tüten, iyi bir çorbadan daha iyi ne olabilir soğuk kış günlerinde... Mutfağımız çorba açısından zengin. Her yöremizde envai çeşidi hazırlanıyor. Jürimiz bu hafta şifa kaynağı çorbalarımızı en iyi yapan mekânları seçti.
#Pınar Tahirlerİstanbul Küçükçekmece sahilinde, cadde üzerindeki Yılmaz Balıkçı dükkânı hem balık satışı yapıyor hem de isteyen müşterilere ızgara balık pişiriyordu. Geçen hafta pazartesi günü, Balıkçı Yılmaz’ı gözüne kestiren hırsız, dükkânın etrafında keşif yapıp elinde bulduğu bir demirle içeri girdi. Dolabı kırıp içinde tanesi 150 TL olan 20 palamut ve mısır unu çaldı. İşletme sahibi Uğur Yaşar, zarar az olduğu için bu olayda şikâyette bulunmadı.
#Hırsız