XBB.1.5 haberleri sayfasında XBB.1.5 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 41 XBB.1.5 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kraken varyantı belirtileri, virüsün yayılma hızı artarken öne çıkan başlıklardan oldu. 'Kraken' olarak da bilinen XBB.1.5 varyantı dünya genelinde 29 ülkede görüldü. Omikron’un bir alt varyantı olarak uzmanlar tarafından açıklanan kraken yeni bir dalga endişesine yol açtı. Boğaz ağrısı, baş ağrısı burun tıkanıklığı görülebilirken kraken varyantının en dikkat çekici semptomları arasında ise kas ve sırt ağrıları gösteriliyor. Peki, kraken varyantı belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, XBB.1.5 yani kraken varyantıyla ilgili merak edilenler.
#KrakenKraken varyantı belirtileri, virüsün yayılma hızı artarken öne çıkan başlıklardan oldu. 'Kraken' olarak da bilinen XBB.1.5 varyantı dünya genelinde 29 ülkede görüldü. Omikron’un bir alt varyantı olarak uzmanlar tarafından açıklanan kraken yeni bir dalga endişesine yol açtı. Boğaz ağrısı, baş ağrısı burun tıkanıklığı görülebilirken kraken varyantının en dikkat çekici semptomları arasında ise kas ve sırt ağrıları gösteriliyor. Peki, kraken varyantı belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, XBB.1.5 yani kraken varyantıyla ilgili merak edilenler.
#KrakenYeni covid varyantı, hızla yayıldığı ABD'de bazı endişelere neden oluyor. Ayrıca Birleşik Krallık'ta da bazı vakalar kaydedildi. XBB.1.5 sonrası hastane yatışları artarken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamalarda bulundu. Peki, XBB 1.5 nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Covid XBB 1.5 varyantı ile ilgili merak edilenler...
#XBB 1.5 VaryantıKabuk değiştirmeye devam eden Koronavirüs son olarak XBB.1.5 varyantı ile karşımıza çıktı. ABD'nin ardından İngiltere'de de artan vakalar sonrası İngiliz profesör en çok etkilenen yaş grubunu açıkladı.
#XBB.1.5Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Alpay AzapAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın 9 kişide yeni varyant Eris tespit edildiğini açıklaması üzerine Kovid'de son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Eylül ayı itibariyle Kovid'de Eris varyantı kaynaklı yeni bir dalgaya girildiğini, şu anda da Omicron'un alt varyantı olarak bilinen yeni varyantların baskın olduğunu düşündüklerini söyledi. Yavuz maske zorunluluğu veya yeni kapanmaların gündemde olmadığını kaydetti.
#Eris'Pirola' olarak adlandırılan BA.2.86 varyantı ile açıklama yapan ABD, varyantın çok sayıda mutasyona sahip olduğunu ve daha önce aşılanmış insanları enfekte etme olasılığının daha yüksek olduğunu duyururken, İngiltere aşılama kampanyasını öne çektiğini duyurdu.
#Koronavirüs3 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı XBB.1.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Eris'in 10 ana semptomu belli oldu.
#KoronavirüsKÜRESEL ısınma sebebiyle bu sene kış gelmedi. Son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadık. Son yılların en yağışsız kışını geçiriyoruz. Ne yağmur ne de kar yağdı. Gazipaşa’da geceleri 8 derecenin altına düşmedi. Yani soğuk bile olmadı. Türkiye’nin her tarafından, göllerin, akarsuların ve derelerin kuruduğu ya da azaldığı haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Barajlarda ise doluluk oranları dip noktada.
#Küresel IsınmaKoronavirüse karşı ilk aşıyı geliştirerek insanlığı büyük bir felaketten kurtaran bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin Almanya'da gündem oldu. Şahin ve Türeci'nin son hamlesine geniş yer ayıran Alman basını Berlin'i tabiri caizse topa tuttu.
#Uğur ŞahinDünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz günlerde uçak yolculuklarında yeniden maske kullanılmasını önerdi. Bir zorunluluk yok ama maske takmak için illa resmi talimatları beklemeyin. Durum ortada, tablo çok iyi görünmüyor. Tedbirinizi kendiniz alın ve mümkünse maske takarak uçuş yapın. Elbette sıkıntı veren bir şey ama artık tecrübeliyiz ve buna dayanabiliyoruz.
#Koronavirüs3 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı XBB.1.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken ABD'den aşıda yan etki tartışmalarına son noktayı koyan bir açıklama geldi.
#Kovid AşısıKırılgan tırnaklar kötü beslenmenin bir işareti olabilirken çıkıntılar aşırı temizliği gösterir. Ama bazı lekeler kanser gibi çok ciddi hastalıkların uyarı işareti olabilir...
#SağlıkABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ülke genelindeki tüm uçuşları durdurma kararı aldı. Yaşanan kaos sonrası havalimanında saatlerce beklemek zorunda kalan yolcular sosyal medyadan isyan etti. FAA aldığı karardan saatler sonra uçuşların kademeli olarak devam ettiğini duyurdu.
#ABDSıfır COVID politikasından vazgeçen Çin’den her gün salgının boyutuyla ilgili yeni haberler geliyor. Amerikan Washington Post gazetesi, krematoryumlardaki yoğunluğu gösteren uydu fotoğraflarına ulaştı. New York Times gazetesi ise Şanghay’da hastane ve cenazeevlerinde yer bulunamadığını yazdı.
#ÇinKraken varyantı belirtileri, virüsün yayılma hızı artarken öne çıkan başlıklardan oldu. 'Kraken' olarak da bilinen XBB.1.5 varyantı dünya genelinde 29 ülkede görüldü. Omikron’un bir alt varyantı olarak uzmanlar tarafından açıklanan kraken yeni bir dalga endişesine yol açtı. Boğaz ağrısı, baş ağrısı burun tıkanıklığı görülebilirken kraken varyantının en dikkat çekici semptomları arasında ise kas ve sırt ağrıları gösteriliyor. Peki, kraken varyantı belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, XBB.1.5 yani kraken varyantıyla ilgili merak edilenler.
#KrakenABD'de XBB.1.5 alarmı verilmiş durumda. Ülkenin salgın konusundaki en yetkili kurumu olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre, söz konusu varyant ülke genelindeki vakaların yüzde 41'ini oluşturuyor. Uzmanlar sadece 7 gün önce bu oranın yüzde 21 olduğunun altını çizdi. Peki, Covid test sonucu ne zaman çıkar?
#CovidKraken varyantı belirtileri, virüsün yayılma hızı artarken öne çıkan başlıklardan oldu. 'Kraken' olarak da bilinen XBB.1.5 varyantı dünya genelinde 29 ülkede görüldü. Omikron’un bir alt varyantı olarak uzmanlar tarafından açıklanan kraken yeni bir dalga endişesine yol açtı. Boğaz ağrısı, baş ağrısı burun tıkanıklığı görülebilirken kraken varyantının en dikkat çekici semptomları arasında ise kas ve sırt ağrıları gösteriliyor. Peki, kraken varyantı belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, XBB.1.5 yani kraken varyantıyla ilgili merak edilenler.
#KrakenYeni covid varyantı, hızla yayıldığı ABD'de bazı endişelere neden oluyor. Ayrıca Birleşik Krallık'ta da bazı vakalar kaydedildi. XBB.1.5 sonrası hastane yatışları artarken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamalarda bulundu. Peki, XBB 1.5 nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Covid XBB 1.5 varyantı ile ilgili merak edilenler...
#XBB 1.5 VaryantıSon günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? Uzmanlara sorduk; işte yanıtları...
#GripSon yılların en büyük sağlık krizini yaşayan İngiltere'de doktora ulaşmak adeta imkansız hala geldi. Acil Servislerde yaşanan gecikmeler nedeniyle her hafta 300-500 arasında insanın hayatı kaybettiği açıklanırken, hastaneler 'durumunuz ölümcül değilse hastaneye gelmeyin' uyarısında bulunuyor. Tedavi olmanın hayal olduğu ülkede, kış boyunca artan talep nedeniyle temel soğuk algınlığı ilaçları da tükendi. Hükümet eleştiri oklarının hedefinde...
#İngiltere