Saray tatlılarından Hanım göbeği ve Vezir parmağı.. Haşlama hamur tatlılarımızdan ikisini yapacağız bugün. Haşlama tatlılar arasında Dilberdudağı ve Tulumba tatlısıda var. Tulumba tatlısı için hamur özel ucunda tırtıklı duy olan bir alete koyulur ve sıkılır. Malzemeleri aynı, un, tereyağı, tuz, şeker ve su. Önce oldukça koyu bir şerbet yapıp iyice soğutacağız, ki pişen hamuru soğuk şerbete attığımızda tatlımız çıtırlığını kaybetmesin. Hadi başlayalım.
#Hanım GöbeğiVezir parmağı, irmikli tatlılardan hoşlananlar için nefis bir seçenek. Misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Dışındaki çıtır çıtır irmik dokusunu çok beğeneceksiniz. Peki vezir parmağı nasıl yapılır? Vezir parmağı tarifi...
#Vezir Parmağı