Veri haberleri sayfasında Veri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 31675 Veri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığı iddialarına ilişkin, "Buradan söylüyorum, geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış konuyu yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunulması asla doğru değildir." dedi.
#BakanCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "'85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google'dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği' yönündeki iddialar tamamen asılsızdır" açıklamasında bulundu.
#VeriABD enflasyon verileri özellikle altın ve döviz piyasalarında yaşanan hareketlilikle birlikte en çok merak edilip araştırılan veriler arasında ilk sırlarda yer alıyor. Gözler ABD'den gelecek verilere çevrilmişken ekonomi gündemini merak edenler "ABD enflasyon verileri açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?" sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ABD enflasyon verisi açıklama tarihi ve saatiyle ilgili ayrıntılar...
#ABDAntik dünyanın kültürel gelişmişliğinin ve zenginliğinin günümüze ulaşan en önemli belgeleri mozaikler. Nizip ilçesindeki Zeugma antik kentinde yapılan kazılarda çıkan mozaiklerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi bu anlamda büyük bir öneme sahip.
#ZeugmaYeni nesil çalışanlar için önemsenme duygusunun, ücret beklentisi kadar belirleyici olduğuna değinen Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever, “Artık işverenler, ödüllendirmeleri de anlık olarak gerçekleştiriyor. Mesela, çalışan iyi bir satış gerçekleştirdi ya da iyi bir ivme yakaladı diyelim. İşverenler ödüllendirmeyi anında yapıyor, çalışanın da ödül için bir sene beklemesi gerekmiyor. Multinet Up olarak bu değişimi göz önünde bulunduruyor, her jenerasyondan çalışanı memnun eden uygulamalarımızla kurumlara geniş bir hizmet yelpazesi sunuyoruz” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikUniversity of Chicago Biyolojik Bilimler Bölümü’nde araştırmacı olarak görev yapan Doc. Dr. Neslihan Sarıgül, insan sağlığının sırlarını bir damla idrar içinde bulmanın mümkün olabileceğini belirtti. Başarılı çalışmalara imza atan Sarıgül, Hürriyet’e şunları söyledi paylaştı:
#University Of Chicago Biyolojik Bilimler BölümüCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda, Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nda ‘İş Dünyası Nasıl Bir Mezun Bekliyor?’ Paneli düzenlendi. ÇÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Prof. Dr. Azmi Yalçın’ın yaptığı panele ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve ATO Başkanı Yücel Bayram konuşmacı olarak katıldı. Panelde; iş dünyasının nasıl bir mezun beklediği açık bir dil ile anlatıldı.
#Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları OfisiCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye'nin önceliği her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunması olmuştur. Türkiye, Suriye topraklarında herhangi bir siyasi mühendislik yahut etnik tefrika çabasına katiyen müsamaha göstermeyecektir." ifadesini kullandı.
#Fahrettin AltunCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Refik Anadol’un hayata geçirdiği “Yaşayan Ansiklopedi: Büyük Doğa Modeli” doğanın mucizesini teknolojinin zekasıyla bir araya getirerek geleceğe dokunuyor. İnsanlığın doğayla bağını yenilikçi bir bakışla güçlendiren ilham verici tüm eserleri ve küresel iklim krizine karşı duyarlılığı için sanatçımızı gönülden tebrik ediyorum.' dedi.
#Emine ErdoğanYabancı dil öğrenirken sınıf içi ve sınıf dışı etkinlikleri, yardımcı materyallerin kullanımı her zaman dilin daha etkin öğrenilmesine katkı sundu. Özellikle günümüzde teknolojinin her alanda kullanılması ve son iki yıldır da yapay zekâ (YZ) uygulamalarının hayatı kolaylaştırdığı kadar dil öğrenmeyi de kolaylaştırması oldukça dikkat çeker hale geldi.
#Konuk YazarÇok kültürlü dünya, küreselleşmenin getirdiği hem fırsatlar hem de zorluklar nedeniyle önemli değişimler yaşıyor. Dördüncü sanayii devriminin getirdiği yenilikler, dijital dünya, veri analitiği, yapay zekâ gibi farklı sektörlerde önemli dönüşümler getirerek günlük yaşamımızı ve çalışma ortamlarımızı değiştirdi.alanda kurumların, şirketlerin, kamu ve özel sektör yapılarının “küresel yeterlilik” temelinde kendilerini yeniden, hızlı tempolu küresel profesyonel ortamına hazırlaması ve adapte etmesi gerekir.
#Konuk YazarBilgisayar, bilişim, donanım, yazılım… Geçen yüzyılın bu en popüler, en çok kullanılan sözcüklerinin mucidi; Türkiye’nin ilk elektronik mühendislerinden, Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) kurucusu ve onursal başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal ile buluştuk. Matematiğin örgü ve nakış ile ne alâkası var? Dünyanın ilk bilgisayarı nasıl ortaya çıktı? Computer nasıl bilgisayar oldu? Hem eski albümleri karıştırıp Aydın Hoca’nın hikâyesini dinledik hem de bu soruların cevaplarını aldık.
#Aydın KöksalYıllarca kurumsal hayatta çalıştıktan sonra çağrı merkezi alanında bir marka yaratma hedefiyle CeyBer’i kuran Ergun Civelek, 10 kişiyle başlattığı operasyonu bugün 600’e çıkardı. 2025 sonuna kadar çalışan sayısını bin 250’ye yükseltmeyi planlayan Civelek’in gündeminde yurtdışına yatırım da var. Yapay zekâ ve teknoloji alanında da yatırımları bulunan Ergun Civelek hem yazılım hem de çağrı merkezleri çözümlerinde büyümeyi hedefliyor.
#1ABD’de bir okulda yaşanan saldırı, failin 15 yaşında bir kız olması nedeniyle farklı bir boyut kazandı ve sosyal medyada bir araya gelen femcel topluluklarını gündeme getirdi. Femcel farklı nedenlerle seks yapmayan kadınlar tarafından oluşturulmuş çevrimiçi bir altkültür.
#Meltem FIRATLISmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! ConferenceSultan II. Abdülhamid’in ‘Her resim bir fikirdir’ anlayışıyla Osmanlı topraklarının dört bir tarafından çektirdiği fotoğraflar, Filistin’in 1900’lerdeki tarihine ışık tutuyor. Filistin coğrafyası ‘Sultan II. Abdülhamid Dönemi Filistin’ adıyla ilk kez bütün olarak ele alındı ve bir kısmı daha önce yayımlanmamış fotoğraflar tek kitapta toplandı. Eser hakkında görüşlerini anlatan usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bu kitaplar daima gizli kalmış eserlerdir, devrin sadece siyasi değil yaşam biçimini de gösterir. Sultan II. Abdülhamid’in nasıl biri olduğunu, fotoğrafa ve resime düşkünlüğünü de göstermiş oldu. Bu yüzden kitabı okuyanlar Osmanlı’nın sadece bir dönemini görmeyecekler” dedi.
#Sultan II. AbdülhamidGündelik hayatımızı sarsacak büyük tehlikelerin 2025’te kapıda olduğu uyarısı giderek güçleniyor. Uzmanlar, dijital dünyadaki değişimlerin bireyler ve kurumlar için ciddi riskler yaratabileceğini vurguluyor. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, yeni yılda siber dolandırıcıların kullanacağı yeni yöntemleri ve bu tehditlere karşı nasıl önlemler almamız gerektiğini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Siber GüvenlikESNAFI direkt olarak üreticiyle buluşturduklarını, yüksek çeşitlilik ve kalitede birçok markayı esnafa sunduklarını belirten ToptanTR.com Ceo’su Sezgin Şener, “Üreticilerden direkt mal alamayan bakkalı, tekel bayiini, kuaförü, kuruyemişçiyi aracılara mahkûm olmaktan kurtardık.
#Numan KURTULMUŞ