Hazine ve Maliye Bakanlığı, doğru beyan edilmeyen ve vergi kaybına neden olan kira gelirlerinin peşine düştü. Bakanlık, ev sahiplerine ulaşmanın yolunu ise kiracıları tespit etmekte buldu. Yapılan çalışmada 4.5 milyon konut analiz edildi. Bu konutlarda potansiyel kiracılar belirlendi, yoklama yapıldı. Halen yapılan çalışmada ulaşılamayan kiracılara belirli gün ve saat verilerek gerçek kira bedelleriyle ilgili görüşme mektubu bırakılıyor. Bakanlık kiracılara bilgi formlarını dijital olarak da doldurma imkânı tanıdı. Böylece talep edilen bilgiler vergi dairesine gitmeden doldurulabilecek.
#Ev SahibiÜniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi hakkında tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Öğrenciler farklı tip cihazlar için destekten yararlanabilecek ama destek tutarı 5 bin 500 Türk Lirasını geçmeyecek.
#Teknolojik Cihaz2023 yılı için değeri 66 bin liranın altındaki tüketici uyuşmazlıklarında il veya ilçe tüketici hakem heyetlerine e-Devlet üzerinden tek tıkla yerinizden bile kalkmadan başvurup hakkınızı aramanız mümkün. Peki, başvuru için parasal sınır kaç lira? Tüketici uyuşmazlıklarında arabulucuya gitmek dava şartı haline getirildi mi? Bu hafta milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren tüketici uyuşmazlıklarına şikâyet yollarını yazdım.
#Tüketici UyuşmazlıklarıAşağıda bilgileri verilen İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve Çeşitli Yerleşkelerde Sıcak – Soğuk Yiyecek/İçecek Satış Otomatları Alanı Kiralama İşi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereğince “Açık Teklif Usulü’ ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.
#Basın No ILN01852603Ekonomiye ilişkin düzenlemelerin yer aldığı 'torba kanun' Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunla, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borçlanma yetkisi artırılırken, geçmiş dönem TEDAŞ borçlarına yapılandırma imkanı getirildi. Kanunla ayrıca, sendikalara üye olan kamu çalışanlarına da toplu sözleşme desteği ve ikramiyesi ödenecek.
#Torba Kanun