Vergi dairesinde kredi kartı geçiyor mu sorusu merakla araştırılmaya devam ediyor. Ödeme yöntemleri arasında giderek popülerleşen kredi kartı seçeneği, vergi ödemelerinde de vatandaşların tercihleri arasında yer alıyor. Peki, Vergi dairesinde kredi kartı geçiyor mu? Vergi ödemesi kredi kartı ile yapılır mı? İşte, o detaylar
#Vergi Dairesi1 Temmuz 2024 itibarıyla tüm mükelleflerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz alması ve bu cihazlar üzerinden mutlaka banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme kabul etmesi zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerde cihaz almayan ya da kartla ödeme imkânı sunmayan mükelleflere özel usulsüzlük cezaları kesildiğini belirtti. Cezaların 200 bin TL’ye çıkarıldığını belirten Şimşek, vatandaşlara ‘ihbarda bulunabilirisiniz’ çağrısı yaptı.
#Pos CihazıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm esnaf ve işletmelerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması ve mutlaka banka kartı ya da kredi kartıyla ödeme imkanı sunması gerektiğini belirtti. Bakan Şimşek, "İşletmelerin bir kısmının, bankaların komisyon oranlarının yüksekliğini gerekçe göstererek nakit ödemeye göre daha yüksek tutar talep ettiğini görüyoruz. Mükelleflerimizin, bu gerekçeyle komisyon farkını vatandaştan talep etme yoluna gitmemesi önem taşıyor." ifadelerini kullandı.
#Hazine Ve Maliye BakanıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptıkları hatırlatmalara istinaden beyanname dönemi sonrası kira geliri sağlayan 95 bin 989 mükellefin 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi beyan ettiklerini belirterek, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu defa, kendilerine bilgilendirme yapılan ancak halen beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit etti. Bu mükelleflerle ilgili bilgiler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek." dedi.
#Hazine Ve Maliye BakanıKanunen herkesin sahip olması gereken kimlik kartları sorgulama işlemlerinin daha kolay yapılması için çipli hale gelmiştir. Bu nedenle eski kimliklerin yenilenmesi için gerekli evrakların toparlanıp Nüfus Müdürlüğüne gidilmesi ve kimlik değişikliğinin yapılması gerekir. Kimlik değişimi için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? Kimlik değiştirme ücreti ödeme nasıl yapılır ve ne kadar? İşte, kimlik değiştirmek için yapılması gerekenleri sizler için derledik.
#Kimlik DeğişimiTürkiye'de geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyulan yeni kimliklerden dolayı herkesin kimliğini değiştirmesi gerekmektedir. Bundaki temel amaç ise daha küçük ve kullanışlı olan kimliklere sahip olmaktır. Belirli ücret ve evraklar ile başvuru yapabilirsiniz. Yeni kimlik çıkarma işlemi için gerekli evraklar ve belgeler nelerdir? Kimlik çıkarma ücreti ne kadar? İşte, merak edilenleri sizler için derledik.
#Yeni Kimlik ÇıkarmaKimlik kartı, her zaman kişiye özel önemli bilgileri içerir. Ama bazı durumlarda kimlik kartı çalınabilir ve kaybedilebilir. Bu gibi durumlarda da öncelikle kayıp ya da çalıntı bildirimi yapılması gerekir. Böyle durumlarda da Alo 199 devreye giriyor. Kayıp kimlik başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kayıp Kimlik BaşvurusuBir kimsenin ödemesi gereken senetli borcunun ödenmemesi durumunda alacaklının tahsil etmesi için icra takibi başlatmaktadır. İcra takibi icra dairesine alacaklının başvurmasıyla başlamaktadır. Bu bağlamda borçlu icra takibi başlatması için icra harcı ödemesi ile süreci başlatır. Alacaklının alacağı takibi konusunda yatırılan bu icra harcı sonrasında icra memurları tarafından tutar borçlunun mal varlığını durumunun nakit olarak çevrilmesi ile gerçekleşmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
KYK kredi borcu sorgulama ekranı Kabine Toplantısı sonrası gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredisi alan öğrenci ve mezunlara ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.’ dedi. KYK kredi borcu olanlar, borç sorgulamalarını ve hesaplamalarını e Devlet ile gerçekleştirebilecekler. Peki, KYK aldığım kredi miktarı ne kadar? KYK borcu nasıl hesaplanır? İşte, KYK borcu sorgulama ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#KYK Aldığım Kredi MiktarıKYK kredi miktarı ne kadar? sorusu Kabine Toplantısı'nın ardından KYK borcu olanların gündemine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak" dedi. Her yıl yapılan zamla beraber öğrencilerin ödeyecekleri KYK kredi ücretleri yıllara göre değişiklik gösteriyor. Peki, 2016 KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri hakkında ayrıntılar.
#KYKKYK kredi miktarı yıllara göre borç ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile gündeme geldi. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak" dedi. Kararın ardından 2014-2015 yılları arasında KYK kredisi alanlar ana para miktarına odaklandı. Peki, KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri hakkında bilgiler.
#KYKYeni kimlik kartları adına siyah ve beyaz biometrik olan fotoğraflar kullanılmaktadır. Pek çok vatandaş almış oldukları yeni kimlik kartlarına uygulanan fotoğrafı beğenmediklerinden ötürü değiştirmeyi istemektedirler. Yeni kimlik kartlarında fotoğrafları beğenmeyen kişiler, kimlik kartındaki fotoğrafı değiştirmek adına araştırma yapmaktadırlar. Kimlik kartındaki fotoğrafı değiştirmeyi isteyen kişilerin, kimlik kartındaki fotoğrafını değiştirmek adına değişik sebepleri vardır. Peki, kimlik fotoğrafı nasıl değiştirilir? Nüfus cüzdanı fotoğrafı değiştirme ücreti ve randevusu nasıl alınır detayları ile derledik.
Her Türk vatandaşında bulunan kişiye özgü belge kimlik belgesidir. Kanunen bu belge herkeste bulunmak zorundadır. Günümüzde yurtdışında da geçerli olabilmesi nedeniyle bu belgeler çipli hale gelmiştir. Bu sebeple vatandaşlar eski kimlik belgelerini değiştirmeye başlamıştır. Peki, kimlik değiştirme randevusu nasıl alınır? Nüfus cüzdanı değiştirme ücreti, süresi, son tarih ve gerekli belgeleri sizler için derledik.
Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 31 Mart akşamına kadar beyannamelerini Maliye’ye vermesi gerekiyor. Vergi dairesine elden veya posta ile beyanname vermek yerine, evden çıkmadan tüm işlemleri internetten halledebilirsiniz. İşte 10 adımda internetten beyanneme vermenin yol haritası.
#KiraEmlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılır sorusu, mülk sahibi olan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Mülkü, cinsi, genişliği ve lokasyonuna göre değişen emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başladı. Her yıl güncellenen Emlak Vergisi ödemeleri tek ya da iki taksit şeklinde ödenirken, gözler son ödeme tarihine çevrildi. Taşınmaz mala sahip olan vatandaşlar, ödeme işlemlerin banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet üzerinden yapacaklar. Taksitli ödemeler 30 Kasım'da sona erecek.
#Emlak VergisiVergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine başvuruda bulunan 5 milyon 804 bin 861 mükellefin, yapılandırmanın bozulmaması için peşin ya da ilk taksit ödemelerini 1 Kasım Pazartesi gününe kadar yapmaları gerekiyor.
#YapılandırmaEmlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başlıyor. Taksitle ödeme yapmak isteyenler için başlayan süreç 30 Kasım'da sona erecek. Her gayrimenkule göre farklılık gösteren ödemeleri yapmayanlar için ise cezası var.
#Emlak Vergisi