Sofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, şekerli çayın metabolizma hastalıklarına meyili artırdığını, ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden olduğunu, iyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketiminin vücudumuza fayda sağladığını söyledi.
#Çay TüketimiSofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, “Şekerli çay metabolizma hastalıklarına meyili artırıyor. Ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden oluyor. İyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketimi vücudumuz için oldukça faydalı” dedi.
#Uzm. Dr. Sübet ÖzerdemKlima havasının soğuk ortamının üst solunum yollarındaki bakteriler için uygun üreme alanı oluşturmasının sinüzit, bronşit gibi hastalıklara yol açabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Sedat Sübet Özerdem, “Klima ve aparatlarının düzgün bakımı, değişiminin yapılmaması sonucu oluşan lezyonlarla bakteriler akciğerlere yerleşebilir” dedi.
#KlimaKlima havasının soğuk ortamının üst solunum yollarındaki bakteriler için uygun üreme alanı oluşturmasının sinüzit, bronşit gibi hastalıklara yol açabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Sedat Sübet Özerdem, “Klima ve aparatlarının düzgün bakımı, değişiminin yapılmaması sonucu oluşan lezyonlarla bakteriler akciğerlere yerleşebilir” dedi.
#Uzm. Dr. Sedat Sübet Özerdem