Yatış pozisyonunun postürü etkilediğini belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmemeli. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
#UykuUyku alışkanlıklarının postür yani duruş üzerinde büyük etkileri olduğunu belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmesi gerekir. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
#Uzm. Dr. Şevket YalçınUyku alışkanlıklarının postür yani duruş üzerinde büyük etkileri olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmesi gerekir. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
#UykuCovid-19 pandemisinde kötü postür yani duruş bozukluğuna bağlı ağrıların arttığına dikkati çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Duruş bozukluğu genelde yaşla birlikte artar ancak son zamanlarda pandemi dolayısıyla çocuklarda ve genç erişkinlerde de sıkça görülüyor. Kötü postür hayatın ileri dönemlerinde kronik kas iskelet rahatsızlıklarına, ruhsal bozukluklara yol açabilir” dedi.
#Duruş BozukluğuPandemi döneminde gerek hareketsizlik gerekse depresyonla birlikte boyun fıtığı şikayetlerinin arttığını belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Kötü pozisyonda uzun süre oturma, depresyon, sıkça boynun öne doğru eğilerek çalışılması boyun fıtığının başlıca nedenleridir. Son zamanlarda artan cep telefonu kullanımı, sabit pozisyonda çalışma boyun fıtığı riskini arttırıyor” dedi.
#Boyun FıtığıUzm. Dr. Şevket Yalçın, pandemi döneminde gerek hareketsizlik gerekse depresyonla birlikte boyun fıtığı şikayetlerinin arttığını belirterek “Kötü pozisyonda uzun süre oturma, depresyon, sıkça boynun öne doğru eğilerek çalışılması boyun fıtığının başlıca nedenleridir. Son zamanlarda artan cep telefonu kullanımı, sabit pozisyonda çalışma boyun fıtığı riskini arttırıyor” dedi.
#Uzm. Dr. Şevket Yalçın