Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin dijital açıdan kapsayıcı bir toplum oluşturma hedefine sahip olduğunu belirterek "Özellikle merkezlere uzak bölgelerde bağlantıyı genişletiyor ve elektronik iletişim altyapımızı geliştiriyoruz. Sabit ve mobil genişbant ağları kurarak yüksek hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı internet sunuyoruz" dedi
#Bakan KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin dijital açıdan kapsayıcı bir toplum oluşturma hedefine sahip olduğunu belirterek "Özellikle merkezlere uzak bölgelerde bağlantıyı genişletiyor ve elektronik iletişim altyapımızı geliştiriyoruz. Sabit ve mobil genişbant ağları kurarak yüksek hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı internet sunuyoruz" dedi
#Mehmet Fatih KacırULUSAL Yapay Zeka Stratejisi’nin 2024-2025 dönemini kapsayan eylem planı güncellendi. 11’inci Kalkınma Planı ile 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan belge, Türkiye’nin 2025 yılına kadar yapay zeka alanında yürüteceği çalışmalar için yol haritası niteliğinde.
#ULUSAL Yapay Zeka StratejisiCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’nin yerli yapay zeka çözümleriyle hem yerel hem de küresel ölçekte rekabet gücünü artırmasını istiyoruz" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizde halihazırda 40'tan fazla yapay zeka odaklı yüksek lisans ve doktora programı ile 30'un üzerinde üniversitede ileri analitik, yapay zeka ve robotik araştırma merkezleri bulunuyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka alanında 71 adet yeni ön lisans ve lisans programının açılması planlanıyor" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM 78. Genel Kurulu için gittiği New York’ta SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk ile bir araya geldi. Türkevi’nde gerçekleşen görüşmeye Musk, kucağında oğlu ile birlikte geldi. Erdoğan ayrıca Ahıska Türkleri ve Gürcistan başbakanı Garibaşvili’yi de kabul etti..
#ErdoğanKamu Ar-Ge desteklerinde en büyük bütçelerden birinin 5G geliştirme projesine tahsis edildiğini söyleyen Bakan Fatih Kacır, “Bu alanda ürünleşme aşamasına geldik. Yapay zekâ konusunda da adımlar atıyoruz. Yapay zekâya dayalı fabrika sistemlerinin geliştirilmesi konusunda çalışıyoruz” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlık görevine gelmesinin akabinde araştırılan isim oldu. Daha önce aynı bakanlıkta Bakan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı hakkında bilgiler...
#Mehmet Fatih KacırYeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevi Fuat Oktay'dan devraldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi vurgusu yapan ve enflasyonla mücadele mesajı veren yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuşmasında "Enflasyonla mücadeleye önem vereceğiz. Enflasyonun olumsuz etkileri ile karşı karşıya olanları rahatlatmaya dönük politikalara devam edeceğiz." dedi.
#Cevdet YılmazYeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevi Fuat Oktay'dan devraldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi vurgusu yapan ve enflasyonla mücadele mesajı veren yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuşmasında "Enflasyonla mücadeleye önem vereceğiz. Enflasyonun olumsuz etkileri ile karşı karşıya olanları rahatlatmaya dönük politikalara devam edeceğiz." dedi.
#Cevdet YılmazMehmet Fatih Kacır kimdir, nereli soruları ve görevi son günlerin araştırılan konuları arasında yer alıyor. Günümüzde Mehmet Fatih Kacır Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev alıyor. Pek çok kurumda görev almış olan Mehmet Fatih Kacır Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminden 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun oldu. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? Sanayi ve Teknloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır hayatı ve biyografisi...
#Mehmet Fatih KacırUlusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni geçen yıl yayınlayan ve 2025 yılı hedeflerini ortaya koyan Türkiye, bu alanda ilk kez uygulanacak bir destek modeli geliştirdi. TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, yapay zekâya ihtiyacı olan işletmeleri; teknoloji sağlayıcı KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle buluşturuyor. TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün de dahil olduğu sistem, yapay zekâ alanında bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.
#Mustafa VarankCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ulusal yapay zeka ekosisteminin gelişmesine yardımcı olmak üzere 'Türkiye Yapay Zeka Portalı' oluşturulacak. Yapay zekada Türkçe doğal dil işleme alanında girişimlerin önceliklendirilmesi ve küresel pazara açılacak yerli milli markalar çıkarılması teşvik edilecek" dedi.
#Cumhurbaşkanı YardımcısıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Üretim ve savunmadan sağlığa; enerjiden finansa pek çok alanda yapay zekayı verimli ve güvenli şekilde hayatımızın her alanında kullanacağımız bir yakın geleceğe hazırlanıyoruz. Veriden katma değer üreten, teknolojik bağımsızlığa sahip, tüm sektörlerde inovasyonu, üretkenliği ve rekabetçiliği yüksek bir Türkiye vizyonuna yapay zeka ekosistemimizle güç katacağız" dedi.
#Ankara