PATATES üretimiyle Türkiye’de ilk sırada yer alan Niğde’de, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından yapılan ıslah çalışmaları kapsamında yerli ve milli 10 renkte cipslik patates üretildi.
#NiğdeTÜRKİYE’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen 6 çeşit yerli patatesin hasadı gerçekleştirildi. Enstitü Müdürü Uğur Pırlak, yerli patates çeşidinin 2021 yılından itibaren piyasaya sürüleceğini söyledi.
#PatatesNiğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescillenecek 2 yerli patates çeşidinin ismi anketle belirlendi. Vatandaşların oy kullandığı anketlerde ‘Niğde Sarısı’ ve ‘Saruhan’ isimleri yüksek puan aldı.
#Niğde Patates Araştırma Enstitüsü MüdürlüğüNiğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yerli çeşit geliştirme çalışmaları kapsamında melezleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Enstitüde kurulan özel seralarda birçok patates çeşidi melezleme programına alınarak binlerce melez tohum elde ediliyor. Elde edilen bu melez tohumlardan ise yeni yerli çeşitler elde edilmeye çalışılıyor.
#PatatesNiğde'de Patates Araştırma Enstitüsü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle uygulanan "Kadın Elinde Yerli Patates" projesi kapsamında eğitim alan kadın çiftçiler, toprakla buluşturdukları yerli tohumdan elde ettikleri patatesin hasadını yaptı.
#Kadın Çiftçiler