UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi), Türkiye'de vatandaşlara ve kurumlara resmi tebligatların elektronik ortamda iletilmesini sağlayan bir sistemdir. Tebligatlar, hukuk davaları, idari işlemler ve resmi bildirimler gibi konularda yapılır. UETS’ye kaydolmak için PTT şubelerinden veya resmi e-Devlet kapısı üzerinden elektronik tebligat adresi almak gerekir. Bu sistem, hızlı ve güvenli bir şekilde yasal bildirimlerin yapılmasını sağlar, zaman kaybını önler ve tebligat süreçlerini daha etkin hale getirir.
#UetsUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT tarafından 2019 yılında başlatılan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden, beş yılda gönderilen elektronik tebligat adedinin 213 milyona ulaştığını bildirerek, “Zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda sağladığı yararın yanı sıra, 126 bin 990 ağacın korunmasına katkı sağlayan bu sistemimiz sayesinde 7 milyar 136 milyon 589 bin TL de kamu tasarrufu sağlandı” dedi.
#Abdulkadir UraloğluAdalet Bakanlığı e-tebligat uygulamasını 2015’te ihtiyari kullanıma yönelik olarak başlattı. Uygulamanın faydaları üzerine Bakanlık, e-tebligat uygulamasını 1 Ocak 2019’dan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, özel hukuk tüzel kişilerine, noterlere, avukatlara, arabulucu ve bilirkişilere zorunlu hale getirdi.
#E-TebligatGünümüzde pek çok sürecin dijital ortama taşındığını gözlemlemek mümkün olmaktadır. Bu süreçlerden biri de elbette tebligatların elektronik ortamda alıcılara iletilmesi olmaktadır. Sizin için Uets nedir, ne işe yarar? Ulusal elektronik tebligat sistemi nasıl alınır? Şeklinde sorulmuş olan soruların yanıtlarını derledik.
#Uets Nedir?KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sisteminin önemi pandemi süreciyle birlikte daha net gözler önüne serildi ve bu süreç gösterdi ki yeni dünyanın dijital ortam üzerine şekillendiği gelecekte KEP’i olmayan kalmayacak. E-Dönüşümün Güven Kurumu Türkkep, 200’e yaklaşan bayisiyle Türkiye’nin hemen her ilinde hizmet veriyor.
#İlan