TUS 2 sınavı başlangıç ve bitiş saati, oturuma katılacak adaylar tarafından araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024-TUS 2. dönem sınavı bu Pazar uygulanacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-TUS 2. dönem Temel Tıp Bilimleri Testi'ne 31 bin 692 aday, Klinik Tıp Bilimleri Testi'ne de 31 bin 651 adayın katılacağını bildirdi. İki sınav şeklinde yapılacak TUS için 1097 salon, 77 bina kullanılacak. Klinik Tıp Bilimleri Testi sınavı için ise 1096 salon, 77 bina kullanılacak. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Peki TUS ne zaman, saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? TUS 2 sınavı, kaç soru, kaç dk, en erken ne zaman çıkılır? İşte TUS sınavı oturum saatleri...
#TUS Sınav Süresi2024 TUS sonuçları için adaylar, ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranına odaklanmış durumda. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından, TUS sınav sonuçları merakla bekleniyor. Mesleki Bilgi Sınavı'nda adayların doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı değerlendirilecek. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan hesaplaması yapılacak. ÖSYM'nin takvimine göre, 2024 TUS 2. Dönem sınav sonuçları bu hafta açıklanacak. Peki, TUS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ve nasıl öğrenilir? 2024-TUS 2. Dönem sınav sonuç tarihi hakkında detaylar!
#TUSTUS sınav sonuç ekranı 2024 için adayların gözü kulağı artık ÖSYM'den gelecek açıklamada. 18 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları için beklenen gün yaklaştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan söz konusu sınavın sonuçları 12 Eylül tarihinde belli olacak. Adaylar TUS 2024 sınav sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaraları ile sorgulayabilecekler. Peki, TUS sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? İşte, detaylar.
#TUSTUS sonuçları 2024 için gözler ÖSYM sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen söz konusu sınavın ardından TUS sınav sonuçları için adayların gözü kulağı yapılacak açıklamaya çevrildi. Yapılan değerlendirmede çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. ÖSYM'nin takvimine göre 2024 TUS 1. Dönem sınav sonuçları bu hafta belli olacak. Peki, TUS SONUÇLARI 2024 SORGULAMA ÖSYM.GOV.TR EKRANI | TUS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar nasıl öğrenilir? 2024-TUS 1. Dönem sınav sonuç tarihi!
#TUSDünyaya yeni gelen biriyle, hayattaki ilk anında göz göze gelmek nasıl bir duygudur? Doğacak çocuğun saç rengini ısmarlamak normal midir? Doğurmayan kadın, eksik kadın mıdır? Hem annelik hem kariyer aynı anda yürür mü? Dünya Bilim ve Sanat Akademisi üyesi, Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı eski başhekimi Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ile hem eski albümleri karıştırdık hem de bu sorulara cevap aradık…
#Academic HospitalTUS tercih tarihleri için geri sayım başladı. Ölçme Yerleştirme ve Seçme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Eylül’de uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi TUS tercih başvurularında. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte, ayrıntılar.
#TUSTUS sonuçları için araştırmalar hız kazandı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları sınava giren adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. 2022 yılında ilk sınav mart ayında düzenlendi. Sorular ve cevapların açıklanmasının ardından adaylar tahmini puanlarını hesapladılar. Şimdi sıra sonuç açıklamasında. Peki, TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Tus SonuçlarıDemiroğlu Bilim Üniversitesi, 28 Mart 2006’da İstanbul Bilim Üniversitesi adıyla Prof.Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından sağlık alanında eğitim vermek üzere ülkemizde kurulan ilk tematik sağlık üniversitesi özelliğini taşıyor.
#Demiroğlu Bilim ÜniversitesiSağlık sisteminin temel taşları cerrahi alarm veriyor. Şiddet, hekimlere karşı açılan ceza ve tazminat davaları, yoğun nöbetler, buna rağmen ücretlerin tatmin edici olmaması gibi birçok neden hekimleri cerrahiden soğutuyor. Hekimler hasta ve yakınıyla daha az temas edecekleri alana yöneliyor.Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Yarın kendimizi emanet edecek cerrahlar bulamayabiliriz. Kaçışın önlenmesi için özlük haklarına ilişkin iyileştirmeler gerekiyor” derken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Hekimler hastalara dokunmaktan korkar hale geliyor. Sağlık, Maliye, Adalet bakanlıkları ve YÖK’le soruna bütüncül yaklaşmakta fayda var” diyor.
#GazetehaberleriÖSYM'nin hazırlayıp uyguladığı Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın (TUS) bugün ÖSYM tarafından açıklandı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2018-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2018- STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) sonuçlarını açıklayan ÖSYM, TC Kimlik Numarası ile sorgulama ekranını erişime açtı. İşte, 2018/2 TUS sonuçları
#Tus SonuçlarıGeleceğin sağlık eğitimi ve hizmetlerini sunmak için hazırlanan asistan hekimlerle sorunlarını dinlemek için bir araya geldik. Bir dokunduk, bin ah işittik. Yoğun mesaiden şiddette, mobbingden eğitimlerin yetersizliğine kadar onlarca sorunla boğuştuklarını söyleyen asistanlar “Tükendik, artık ilaçlarla ayakta duruyoruz” diye konuşuyor.
#Tıpİntörn doktorlarla yapılan anketin sonuçlarına göre, katılımcılar yaşamlarından memnun değil. Bu memnuniyetsizliğin nedeni büyük oranda tıp eğitimi. Bu dönemde birçok sorunla karşılaştıklarını belirten doktorlar, intörnlükteki teorik eğitimlerin mesleki hayatlarına herhangi bir katkı sağlamadığını belirtti. Katılımcıların yüzde 91.5’i TUS’a çalışmaya zaman bulamadığını söyledi. Önemli bir diğer bulgu da doktorların yetkin olmadıkları bir işlemi yapmak zorunda kaldığı oldu.
#İntörn Doktorluk