Uluslararası pazarlara açılıp işini büyütmek isteyen işletmelere hizmet veren Company Global’in CEO’su Egemen Antmen, “Başarı için, hedeflenen ülkelerin ekonomik koşullarından haberdar olmak, siyasi ortamı ve şirket haklarını bilmek ve pazar araştırması yapma süreçlerini iyi ölçümlemek gerekiyor” dedi. Bugüne kadar 2 bin işletmenin globalleşmesine aracılık ettiklerini belirten Antmen, sundukları hizmetleri anlattı...
#KOSGEBÖnceki TFF döneminde başlayan “Hakemlik Çalıştayı” faaliyetleri, 200 bin sterline yaklaşan maliyetiyle 90 maddelik gizemli(!) raporuna nail olamadığımız David Elleray şovu ve “İspanyolların yapay zekasını kullanacağız” afili sözleriyle bezenmiş açıklamaların ardından 8 Mart bombasıyla infilak etmişti.
#TFFTürkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) düzenlediği üçüncü Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. “Yapay Zeka İşinize Değer Katar” ana temasıyla 12 Mart’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede teknoloji devleri, yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve girişimciler yerini alacak. Biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirten Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi yetkilileri, konuyu yakından takip eden 1500’ün üzerinde katılımcıyı zirvede ağırlayacaklarını açıkladı.
#Yapay ZekaTürkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin düzenlediği Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 12 Mart’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu sene üçüncü kez düzenlenen zirvede yapay zekanın etkili olduğu tüm alanlarda sağlayacağı katma değer her yönüyle ele alınacak.
#Yapay Zeka ZirvesiÇağımızın en önemli teknolojilerinden biri olarak yükselişine devam eden yapay zeka uygulamaları günümüzde, otomotiv, tekstil, eğitim, insan kaynakları ve pazarlama gibi birçok alanda katma değer sağlayarak otomasyon süreçlerini bir üst seviyeye çıkarıyor. Müşteri deneyimlerini özelleştirerek en uygun hizmeti sunmayı amaçlayan e-ticaret firmaları da yapay zekadan makine öğrenmesine, veri biliminden derin öğrenmeye kadar birçok teknolojiden faydalanıyor.
#Yapay ZekaYapay zeka teknolojilerinin finans sektörünü de derinden etkilemesi bekleniyor. Bu dönüşümün çoktan başladığına değinen Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) ve GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, her sektörde olduğu gibi Finans sektöründe de yapay zekanın kilit bir rol oynayacağının altını çizdi. Bu teknolojiyi kullanıp değer elde edebilenlerle, bu fırsatı es geçenler arasında önemli bir kırılma yaşanacağını aktaran Aksu, yapay zekanın bu yüzyılın işletim sistemi olacağını ve rekabette geride kalmamak için gerekli önemlerin alınması gerektiğini söyledi.
#Yapay ZekaGelişen teknolojiler bir yandan çok ciddi insani yardımlar sağlarken, diğer yandan kişilerin kimliklerini çalmak, onları yanlış yönlendirmek ve uluslararası yardımların kötü amaçlı kullanılmasına yol açmak gibi farklı tehditleri de beraberinde getiriyor. Tam bu noktada dünyanın önde gelen otoriteleri, teknolojinin dünyanın önemli sorunlarının çözümünü nasıl kolaylaştırabileceğiyle ilgili çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Yakın zaman önce Oxford Üniversitesi 'Teknoloji ve Küresel Meseleler Merkezi'nde gerçekleştirilen Oxford Teknoloji ve Kalkınma Konferansı’nda da teknolojinin olumlu ve olumsuz tüm yönleri masaya yatırıldı.
#TeknolojiTürkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) üçüncü yıllık olağan çalıştayını gerçekleştirdi. Yapay zeka alanında çalışma yapan pek çok kurumun liderlerini buluşturan çalıştay, Türkiye’de özel sektörün yapay zeka devriminin tam ortasında olduğunu ortaya çıkardı.
#Yapay ZekaTürkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 14 Mart’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinliğin altın sponsorlarından yerli yazılım üreticisi ETIYA, katılımcılara kurumların dijital dönüşüm ortağı olarak “akıllı dönüşüm” yolculuklarında izledikleri stratejiyi ve yapay zeka uygulamalarını anlattı.
#EtiyaDünya yapay zekayı konuşuyor ve bugüne kadarki yatırımlara bakıldığında ABD’nin şu an için lider ülke konumunda olduğu kabul görüyor. Buradaki temel dayanakların başında, teknolojinin pek çok alanında olduğu gibi yapay zeka alanında da temel bilimsel yaklaşımların ağırlıklı olarak bu coğrafyadan çıkması, çok sayıda girişimin burada kurulması, ABD’li teknoloji ve internet devlerinin yapar zeka alanına girmesine kadar pek çok sebep sayılabiliyor.
#Yapay ZekaYapay zeka teknolojisinin etkilerini ve geleceğini merak edenler için Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 14 Şubat’ta İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Gelecekhane liderliğinde kurulan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenecek zirvede, yapay zekanın etkilediği farklı sektörlerin öncü kuruluşlarından temsilciler yer alacak.
#Yapay ZekaTürkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) Koordinatörü Halil Aksu, gelecek 5-10 yılda yaşanacak teknolojik gelişmelerle insanların evleri, bankaları, otobüs durakları ve mağazalarla konuşmaya başlayacağını belirterek, "Bizim yaşımızdaki X kuşağı biraz zorlanacak veya hoşuna gitmeyecek, garip bulacak eşyalarla konuşmayı. Y kuşağı zamanla alışacak, Z kuşağı zaten buna doğal olarak adapte olacak. Yeni doğacaklar ise zaten başka türünü bilmeyecek. Onlar her türlü eşyayla konuşacaklar, konuşamayanları 'bozuk' olarak algılayacaklar." dedi.
#Yapay ZekaYapay zeka teknolojisi hakkında tüm gelişmeleri takip etmek ve Türkiye’nin bu alandaki detaylı arşivini oluşturmak amacıyla kurulan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)”, ilk TRAI Meet-Up toplantısını İTÜ Magnet’te gerçekleştirdi. Türkiye’de bir ilk olan etkinliğe, yapay zekanın önemini konuşmak üzere 120’den fazla profesyonel katıldı. Her ayın üçüncü çarşamba günü İTÜ Magnet’te saat 18:00 – 20:00 arasında düzenlenmeye devam edecek TRAI Meet-Up toplantılarında yapay zeka tartışılmaya devam edecek.
#Yapay ZekaTürkiye’den 6 lise öğrencisi geliştirdikleri projelerle ABD’de düzenlenen ‘Rise Challenge’ yarışmasında ‘Dünyanın En Etkili 100 Genci’ listesine girmeyi başardı. Öğrencilerden üçü dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edildi.
#Rise ChallengeTürkiye’den 6 lise öğrencisi geliştirdikleri projelerle Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen ‘Rise Challange’ yarışmasında ‘Dünyanın En Etkili 100 Genci’ listesine girmeyi başardı. Listede yer alan Alperen Konukbay, işitme engelliler için yapay zekâ ile çalışan bir uygulama geliştirdi ve bu çalışması sayesinde Oxford Üniversitesi’nde düzenlenecek özel zirveye davet edildi. Listedeki öğrencilerden Gülbin Atlı, Demir Sonar ve Elanu Karakuş ise Stanford Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edildi.
#Rise ChallengeBilişim teknolojileri tarihinin en dinamik dönemlerinden birini yaşıyoruz. Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisi teknolojiye duyulan ihtiyacı ve teknolojinin hayatımızdaki önemini daha da artırdı. Peki bundan sonra ne olacak? Geleceğin şirketlerindeki teknolojik dönüşüm nasıl olacak?
#HpeYapay zeka teknolojilerinin üretim teknolojilerini derinden etkilediği ve dönüştürdüğü gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu nedenle, önümüzdeki on yılda varlığını sürdürmek isteyen firmalar şimdiden üretim araçları, Ar-Ge süreçleri, Müşteri ilişkileri Yönetimi, çalışan eğitimi ve hatta işe alım süreçlerinde yapay zekayı kullanmaya başladılar.
#Yapay ZekaYapay zekâ desteğiyle sürekli gelişen Microsoft Translator, işitme engelli öğrencilere yardımcı olurken Helptico uygulaması otizmlilerin yaşamını kolaylaştırıyor. Türkiye’de ise YGA (Young Guru Academy) ve Vestel mühendisleri tarafından görme engelliler için tasarlanan ve gücünü yapay zekâdan alan dünyanın en akıllı bastonu WeWALK, görme engellilerin en büyük yardımcısı olmaya aday.
#MicrosoftTurkcell Grup, çalışanlarına, esnek çalışma, evden çalışma, mobil çalışma, part-time çalışma ve farklı noktalardaki ‘ofistasyonlar’dan çalışma gibi pek çok farklı şekilde çalışma imkanı sunuyor. İşe alım süreçlerinde de yenilikçi bir perspektif geliştiren Turkcell, seçim sürecinde adaylara online oyun oynatıyor. Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, “Gençlere bünyemizde yeni kariyer fırsatları sunuyor, onları oyunlaştırma ile eğlenerek iş süreçlerine dahil ediyoruz” diyor.
#İşe Alım