Türkiye Haritası sayfasında Türkiye Siyasi Haritası ve Türkiye Siyasi haritası ile Türkiye şehirler ve bölgeler haritası büyük renkli halleri ile yer almaktadır. Güncel 2024 Türkiye Haritası içerisinde Türkiye'deki iller, bölgeler ve ülkemizin komşuları isimleri listesi ile yer almaktadır.
#Türkiye HaritasıJeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Türkiye'de 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek nitelikte 500 diri fayın bulunduğunu söyledi. Türkiye genelinde merkezinden bu fayların geçtiği 24 şehir olduğunu belirten Aykan, bu 24 ilin her an tehlike altında olduğunu ileri sürdü. Bursa'nın içinden geçen Kayapa-Yenişehir fayının 624 yıldır suskun olduğuna da dikkat çeken Aykan, bu fayın kırılması durumunda 7 den büyük deprem üretebileceğini sözlerine ekledi.
#DepremRize deprem bölgesi mi? sorusu meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası gündemde yer aldı. AFAD'dan alınan bilgiye göre Rize'nin Hemşin ilçesinde saat 12.02'de 4,7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Korkutan deprem sonrası gözler Türkiye deprem risk haritasına çevrildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ersoy, Hakkari'den Mardin'e, Çanakkale'den Trabzon'a kadar her bölgenin deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye deprem riski haritasında, illerin derecelerine göre Rize dördüncü ve beşinci derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki, Rize'de fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? İşte, Rize deprem haritası ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Rize Deprem Bölgesi MiAK Parti MYK seçimin ardından ikinci kez toplanırken oy kaybının nedenleri konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan değişim için “Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” mesajı verdi.
#AK PartiTokat deprem haritası, 4.7 büyüklüğündeki depremle gündeme geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 18 Nisan tarihinde de AFAD verilerine göre Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Ordu, Samsun, Sivas, Amasya, Yozgat ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası gözler Tokat'ta fay hattı geçen ilçelere çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye deprem riski haritasında, illerin derecelerine göre Tokat birinci derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki, Tokat'ta fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2024 sorgulama ve detaylar.
#Tokat Deprem HaritasıKONYA Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya ile özdeşleşen obrukların 16 farklı il için de risk oluşturduğunu, bu şehirlerde de Konya'daki gibi obruk risk haritasının planlandığının belirterek, "Karaman, Aksaray, Niğde yine Konya kuzeyindeki Ankara'da, Eskişehir'de, Sivas, Çankırı, Yozgat, Çorum'da, daha Doğu'ya doğru Bitlis'te, Siirt'te, Batman'da, Diyarbakır'da, daha batıya gittiğimizde Afyonkarahisar'da, Denizli'de, Manisa'da obruklar oluyor, olmaya devam ediyor" dedi.
#KonyaMTA diri fay hattı haritası yeniden güncellendi. Türkiye’de 2023 yılında birçok deprem meydana geldi. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremi, unutulmayacak günleri ve kayıpları bıraktı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı bulunuyor. Öte yandan MTA fay hattına göre birinci derecede riskli olan iller arasında kalabalık nüfuslu şehirlerin olması dikkat çekiyor. İşte MTA güncel diri fay hattı haritası 2023!
#MTA Diri Fay HaritasıGümüşhane'de peş peşe yaşanan depremlerin ardından gözler Türkiye deprem risk haritasına çevrildi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4.1 ve 3.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Trabzon, Ordu, Giresun, Erzincan ve çevre illerde hissedildi. Deprem sonrası vatandaşlar 'Giresun deprem bölgesi mi?' 'Giresun'dan fay hattı geçiyor mu?' sorusunun yanıtına odaklandı. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye deprem riski haritasında, illerin derecelerine göre Gümüşhane, üçüncü derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki, nerelerden fay hattı geçiyor? İşte, Gümüşhane deprem haritası ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Gümüşhane Deprem HaritasıGemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem sonrası gözler Marmara'da beklenen depreme çevrildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise İstanbul'da zeminin daha güvenli olduğu bölgeleri aktarırken, 'Anadolu yakası genel olarak sağlam ancak ayrışmış kötü zeminler de var. Avrupa yakasında Haliç’in kuzeyi, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Başakşehir, Eyüp’ün kuzey tarafları, Başakşehir’in önemli kısmı ve Arnavutköy sağlam zeminler. Ama güneyi için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir’in güneyi, Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Fatih, Zeytinburnu zemin olarak daha duyarlı.' dedi.
#İstanbulCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken MOSSAD’ın Türkiye’de Hamas’a karşı suikastler düzenleyeceği iddiasına yanıt verdi: “Bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bedelini çok ama çok ağır öderler.”
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKaradeniz fayı nedeniyle deprem riski taşıdığı belirtilen Trabzon'da, dolgu alanlarıyla deprem tehlikesi riskinin büyüklüğüne değinen Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sık sık heyelanların yaşandığı bölgede yerel zemin etüt çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Bektaş, "Trabzon'un deprem tehlikesinin riski yüksektir. İki nedeni var, yapı stoku depreme karşı dayanıksız ve bölgenin jeolojik özelliğinden dolayı olabilecek olan depremi büyütme özelliği vardır" dedi.
#TrabzonKaradeniz fayı nedeniyle deprem riski taşıdığı belirtilen Trabzon'da, dolgu alanlarıyla deprem tehlikesi riskinin büyüklüğüne değinen Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sık sık heyelanların yaşandığı bölgede yerel zemin etüt çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Bektaş, "Trabzon'un deprem tehlikesinin riski yüksektir. İki nedeni var, yapı stoku depreme karşı dayanıksız ve bölgenin jeolojik özelliğinden dolayı olabilecek olan depremi büyütme özelliği vardır" dedi.
#TrabzonMeteoroloji Genel Müdürlüğü, 2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, son 33 yılın en düşük seviyesi görüldü. Yağışlar, normaline göre Türkiye'nin 7 bölgesinde de azaldı. Marmara ve Karadeniz'in neredeyse tamamı, diğer bölgelerin de büyük kısmı 'şiddetli kurak (acil durum)' olarak yer verildi.
#MeteorolojiAfyon deprem risk haritası, saat 20 Ağustos'ta 3.2'lik meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından gündeme geldi. Yaşanan sarsıntının ardından Afyon'da yaşayanlar fay hattı olup olmadığını merak ediyor. Deprem riski hartasına göre birinci, ikinci ve üçüncü derece riskli iller Kandilli tarafından açıklandı. Peki Afyon deprem bölgesi mi, fay hattı var mı? İşte Afyonkarahisar risk haritası...
#Afyon Deprem Bölgesi MiTürkiye Deprem fay hattı ve risk haritası, Malatya'da yaşanan 5.3' büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üzerinden geçen altı ayın ardından, Malatya'da bir deprem daha meydana geldi. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar hangi illerden fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna. e-Devlet fay hattı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra yanıt alınabiliyor. Peki, fay hattı nerelerden hangi illerden geçiyor? Türkiye'de riskli iller hangileri? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fay Hattı SorgulamaKonya'da fay hattı var mı, sorusu yaşanan son depremin ardından gündeme geldi. AFAD verilerine göre Konya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı bulunuyor. AFAD’ın hazırladığı risk haritasına göre Konya üçüncü derece riskli iller arasında yer alıyor. Konya'da yaşanan deprem sonrası Konya deprem risk haritasına gözler çevrildi. Peki, Konya deprem bölgesi mi, fay hattı var mı? Konya fay hattı hangi ilçelerden geçiyor? İşte, 2023 Konya deprem haritası sorgulama ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Konya Deprem HaritasıAFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Adana'da artçı depremler devam ederken, deprem Kayseri, Gaziantep, Mersin başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bu durum yeniden fay hattı haritası MTA verilerini gündeme getirdi. Vatandaşlar,"Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna hız kazandırdı. Adana ve civarında üç fay hattı dikkat çekiyor. Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu bulunan Adana üçüncü derece riskli iller arasında yer almaktadır. Peki, fay hattı nereden geçiyor? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte Türkiye deprem risk haritası...
#Diri Fay HattıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Medya Ankara Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Bakan Özhaseki "Şu ana kadar 179 bin konutun ihalesi yapıldı, yüzde 90'ının inşaatı başladı. Cumhurbaşkanımız bu rakamın 390 bine çıkarılmasını istemiş, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Başlanılan inşaatlar bir yıl içinde yapılacak" dedi. Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm kampanyasına 36 bin 825 kişinin başvurduğunu belirtti.
#Mehmet ÖzhasekiMerhum Hacı Ömer Sabancı'nın sağlığında bir yaşam felsefesi olarak kabul ettiği "Bu Topraklardan Kazandıklarımızı Bu Toprakların İnsanlarıyla Paylaşmak..." ilkesini benimseyen Sabancı kardeşler, bu düşünceden yollarına devam ederek, hayır işlerini düzenli bir şekilde yürütebilmek amacıyla 1974 yılında Hacı Ömer Sabancı Vakfı (Sabancı Vakfı)'nı kurdulardır.
#Ayşegül DOMANİÇ YELÇEMuğla fay hatları peş peşe yaşanan depremlerin ardından gündeme geldi. AFAD Türkiye deprem listesine göre Muğla'da 3.4 ve 3.9 büyüklüğünde depremler yaşandı. Deprem Muğla ve ilçelerde de hissedildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye'de fay üstünde bulunan iller arasında Muğla da yer alıyor. Peki, Muğla deprem bölgesi mi? Muğla'dan fay hattı geçiyor mu? İşte, Muğla deprem riski haritası ve konuyla ilgili bilgiler.
#Muğla Deprem Haritasıİnşaat sektöründe işçi bulmak zorlaşıyor. Depremle birlikte 11 ilde artan şantiyelerin işçi sorununu büyüteceği belirtiliyor. Türkiye’den yurtdışına işçi gönderi-minin geçici olarak durdurulması ve yurtdışından işçi getirilmesi talep ediliyor. Planlanan projelere göre işgücü ihtiyaç verisi çıkarılmasını öneren sektör temsilcileri, yeni işçi eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.
#İnşaatBolu’da 4.8 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Ankara ve Düzce’de hissedildi. Özellikle Kahramanmaraş’lı iki depremin ardından vatandaşlar, yaşadıkları bölgede fay hattı olup olmadığını sorguluyor. Türkiye’de aktif olarak Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere üç büyük hat bulunuyor. AFAD tarafından hazırlanan risk haritalarına göre iller fay hatlarına göre kategorize ediliyor. Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmişti. Türkiye'deki iller birinci, ikinci ve üçüncü ve dördüncü riskli olarak kategorize ediliyor. İşte, Türkiye MTA ve AFAD fay hattı haritası ile birlikte illerin risk durumu
#Türkiye Deprem Risk HaritasıGazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, AFAD koordinasyonunda hazırlanarak, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Pampal, harita henüz taslak aşamasındayken Çukurova bölgesi, Ankara, Keskin civarı gibi Anadolu bölgesinde rengin açık sarıya döndüğünü, ivme değerleri düşük görülen yerler için o dönem uyarı yaptıklarını belirtip, "Muhtemelen harita güncellenecek. Sarı yerler koyulaşabilir, ivme değerleri daha yükseltilebilir, doğrusu bu olur" dedi.
#DepremKuzey Anadolu Fay hattı haritası, Kahramanmaraş depremi sonrası yeniden kendisini hatırlattı. Kuzey Anadolu Fay hattı nereden geçiyor? sorularının yanıtları merak ediliyor. Sivas ve Konya'da yaşanan depremlerin ardından ülkemizdeki fay hattı araştırılıyor. Kuzey Anadolu fay hattı üzerindeki iller Türkiye deprem haritasında yer alıyor. Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye deprem haritası vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Aynı zamanda Kuzey Anadolu fay hattı ile ilgili bilgiler de bu çevrede yaşayanların ilgi alanında yer alıyor. Kendilerine güvenli bir yerleşim yeri arayışında olanlar da Kuzey Anadolu fay hattı geçen iller listesine ulaşmaya çalışıyorlar. Peki, Kuzey Anadolu fay hattı nerede, kaç km ve nereden geçiyor? Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde hangi iller var? İşte, Kuzey Anadolu fay hattı geçen iller ve depremleri...
#Kuzey Anadolu Fay Hattı