Eğitim bakanlarıyla bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek gelişen teknoloji ve iş dünyasına katkı verecek şekilde donatmak, onlara ortak değerlerimizi ve kültürümüzü tam olarak kazandırmak için çalışmalıyız. Eğitim alanındaki işbirliğimiz gençlerimizi öz kimliğini bilen kültür değerlerinin farkında olan geleneklerine ve tarihlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacaktır” dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türk Konseyi 6. Eğitim Bakanları Toplantısı ve Uluslararası Türk Akademisi Bilim Kurulu 4. Toplantısı öncesinde Türk Konseyi üye ülkelerin eğitim bakan ve bakan yardımcılarıyla bir araya gelerek ikili görüşme gerçekleştirdi.
#Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerSanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Türkiye’ye İnsansız Hava Aracı vermediler, dünyanın en gelişmiş İHA’larını, SİHA’larını ürettik. İHA’larda kullandığımız kameraları vermediler. Çok daha ileri kabiliyetleri olan kameralar ürettik. Geliştirdiğimiz füzelerde kullandığımız motorları vermediler. Kendi imkanlarımızla turbojet motorları geliştirdik, ürettik. Herkes bilsin ki, hangi alanda, gizli açık ambargo konuyorsa, Türkiye o alanda daha büyük işler yapacaktır" dedi.
#Bakan KacırCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Savunma sanayi ekosistemi, bugün 3 bin 500'den fazla firması ve 90 bini aşkın çalışanıyla ülkemiz ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararlılığıyla yüzde 20'lerde olan savunma sanayi yerlilik oranı yüzde 80'leri aşmıştır. Başarısını sahada ispat etmiş insansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında Türkiye, dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer almaktadır" dedi.
#Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YılmazMardin'de düzenlenen 'Deprem' konulu panelde konuşan Bilim Akademisi üyesi ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bu ülkede çakılan her çivinin gözetim ve denetimi sizin boynunuzun borcudur. Bize, 'Bu depremler ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz. Dünya yaşamaz, ölü bir gezegen haline gelir. Deprem, dünyanın nabzıdır, kalp atışıdır" dedi.
#DepremDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarYükseköğretimde ‘Liderlik Oscar’ı olarak tanımlanan THE Awards Asia ödüllerinde birinciliği kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), son yıllarda art arda gelen başarılarla dikkat çekiyor. 32 yaşındaki üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın kapısını çaldık, bu başarıların sırrını aldık...
#UNESCOMillî Eğitim Bakanlığı, eğitimin bugünü ile geleceğini öğretmenlerin fikirleri yönünde mercek altına almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı’na nasıl en iyi katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla 26-27 Aralık tarihlerinde Ankara’da “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim” sempozyumu düzenleyecek.
#Millî Eğitim BakanlığıPek çok şapkası var; işinsanı, turizmci, koleksiyoner, sanatsever… Bu ay başında 18. edisyonu gerçekleşen Türkiye’nin en kapsamlı çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un kurucusu Ali Güreli ya da yaygın bilinen lakabıyla Sanatsever Ali Paşa ile eski albümlerini karıştırdık; 1950’li yılların Ankara’sından 1980’li yıllarda Paris’te Mübin Orhon, Komet, Mehmet Nazım gibi isimlerle komşuluğuna, oradan bugünün çağdaş sanat tartışmalarına bir yolculuk yaptık.
#Ali GüreliBilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü. Orası çok etkin ve hızlı. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona dikkatli olmak lazım. Bir deprem de yine Tunceli’ye yakın Malatya fayı var. Malatya fayı da yani 2 bin 500 sene gibi tekerrür periyodu var. Bu son depremler bu fayları tetiklemiş olabilir. Ya da bunlara stres transfer etmiş olabilir. Onları zamanından önce deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü. Orası çok etkin ve hızlı. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona dikkatli olmak lazım. Bir deprem de yine Tunceli’ye yakın Malatya fayı var. Malatya fayı da yani 2 bin 500 sene gibi tekerrür periyodu var. Bu son depremler bu fayları tetiklemiş olabilir. Ya da bunlara stres transfer etmiş olabilir. Onları zamanından önce deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürYapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Celal Şengör, Göttingen Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Neotektoniği: Depremler bize ne anlatıyor’ adlı konferansta Türkiye’nin deprem gerçeğini masaya yatırdı. Türkiye’nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu belirten Sengör, gerekli önlemler alınmazsa, ülkenin sosyal yapısını ve hatta bağımsızlığını kaybedebileceği uyarısında bulundu.
#Celal ŞengörSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlık görevine gelmesinin akabinde araştırılan isim oldu. Daha önce aynı bakanlıkta Bakan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı hakkında bilgiler...
#Mehmet Fatih KacırCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la birlikte 18 kişilik kabineyi neredeyse sıfırdan kurarak yeni isimlere yer veren Erdoğan, mevcut bakanlardan sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'la yola devam etme kararı aldı...
#Fahrettin KocaMehmet Fatih Kacır kimdir, nereli soruları ve görevi son günlerin araştırılan konuları arasında yer alıyor. Günümüzde Mehmet Fatih Kacır Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev alıyor. Pek çok kurumda görev almış olan Mehmet Fatih Kacır Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminden 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun oldu. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? Sanayi ve Teknloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır hayatı ve biyografisi...
#Mehmet Fatih KacırKocaeli'de 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 6, CHP 4, İYİ Parti, MHP, YRP ve YSP 1'er milletvekilliği kazandı. Sandıklara AK Parti ve YSP tarafından yapılan itirazlar değerlendiriliyor.
#KocaeliAfet konusunda uzman isimler, yeni bir örgütlenme modeli ve yapılanma öneriyor, İstanbul depremine hazırlık amacıyla afet bakanlığı, yeni bir koordinasyon merkezi, müteahhitler kanunu, özel gayrimenkul mahkemeleri ve yeni sigorta modelinin acilen uygulamaya konulmasını savunuyor.
#Afet PlanıGübre, tohum ve yem desteği ayni olarak yapılsın. Deprem bölgesinde su kullanımı hizmet bedeli alınmasın!Bölge, bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Yaklaşık 13.5 milyon insanımızın yaşadığı, depremden etkilenen 11 ilimizdeki tarımsal üretim hem bu bölge hem de Türkiye için çok büyük bir öneme sahip.
#DepremJeofizik Uzmanı Prof. Dr. Martin Mai, CNN TÜRK ekranlarında Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Prof. Dr. Mai, Maraş'taki ikinci büyük depremin sıradışı bir durum olduğunu belirtip, "Çok kötü bir tesadüf" dedi. Beklenen İstanbul depremi hakkında da konuşan Prof. Dr Mai, "Bu yaşanacak eninde sonunda. Santim santim hareket edecek plakalar, yeterince baskı oluştuğunda bu deprem olacak. Tam olarak ne zaman olacak bunu bilmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.
#DepremSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver Hasanoğlu