Tümör haberleri sayfasında Tümör hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4781 Tümör haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle başvuran kadının rahminden 7 kilogramlık tümör çıkarıldı. Hasta Semra Akgeyik, yaptığı açıklamada. "Başlangıçta şişkinliği kilo almak olarak düşünmüştüm, ağrılarım yoktu. Ancak ağrılarım arttı ve karnım genişlemeye başlayınca hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonrası kitle tespit edildi ve hemen alınması gerektiği kararı alındı. Şu an sağlığım çok iyi." dedi.
#MalatyaKayak, snowboard gibi aktiviteler yapan 37 yaşındaki Ashley Christine, bacağında bir ağrı hissetmeye başladığında doktora gitti. Kendisine ayağının kırık olduğu söylendi ama o bu acının kırık nedeniyle olmadığından emindi. Doktorlara tekrar görünmek için resmen yalvardı ve sonunda bacağındakinin kırık değil dev hücreli ve kemikleri yiyen bir tümör olduğunu öğrendi. Ashley Christine, inatla hastaneyi arayıp doktorların onu tekrar muayene etmesi için ısrar etmeseydi hâl'a kemiklerini kemiren o büyük tümöre sahip olacaktı.
#TümörTrabzon'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede Hasan O.'nun (64) karnından 26 kiloluk tümör çıkarılan ameliyatta yer alan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İsmet Çelik, "Kocaman kocaman damarlarla ilintileri vardı. Sol böbrekle ilintili olduğunu görünce, tümörü sol böbrekle beraber almak zorunda kaldık. Ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürdü. Böyle solid ve böbrek kaynaklı bir kitleyi literatürde hiç göremedim. Bu sadece Türkiye için değil, dünya çapında bir şey" dedi.
#Trabzon7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum" dedi.
#Berika Rabia Özcanİlk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Taylan Şenol’un da girdiği operasyonla, 3 cerrah, 23 kiloluk tümörü başarıyla çıkardı. Dr. İlyas Şahin, '30 yıllık genel cerrahım, böyle dev bir kitle görmedim. Hekim olarak hayretler içinde kaldım.' dedi.
#İSTANBULİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne; Balıkesir'den karnında ağrı ve şişlik şikayetleriyle yönlendirilen ve yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 10 kilo ve 38 santimetrelik dev tümör tespit edilen hasta, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
#BalıkesirAntalya'nın Alanya ilçesinde böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç, karnın sol tarafını dolduran 8 kilogram ağırlığındaki tümörden İzmir'de yapılan operasyonla kurtuldu. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe gibiydim. Ben ilk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim. Başarılı bir operasyon geçirdim. Hayatta olmamın sebebi doktorlarım. Kendilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
#İzmirKonya'da çene ağrısı çekip, yüz asimetrisi bozulan 2 hastanın çene eklemlerinde tümör olduğu tespit edildi. Uzun yıllar farklı tedaviler görüp, doğru teşhis alamayan Semiha Tezcan (54) ile Mustafa Küçükdemir (52), Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Alparslan Esen, "Bu tümör yavaş büyüdüğü için ve yüzdeki asimetri de geç fark edildiği için genellikle ileri evrelerde karşımıza çıkıyor" dedi.
#KonyaKonya'da çene ağrısı çekip, yüz asimetrisi bozulan 2 hastanın çene eklemlerinde tümör olduğu tespit edildi. Uzun yıllar farklı tedaviler görüp, doğru teşhis alamayan Semiha Tezcan (54) ile Mustafa Küçükdemir (52), Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Alparslan Esen, "Bu tümör yavaş büyüdüğü için ve yüzdeki asimetri de geç fark edildiği için genellikle ileri evrelerde karşımıza çıkıyor" dedi.
#TümörRomanya’da üç yıl önce beyin tümörü teşhisi konulan 9 yaşındaki Mateo Ciocoiu’ya ülkesinde ameliyatın riskli bulunması gerekçesiyle müdahale edilemedi. Beyninde yaşamsal dokulara bitişik, riskli bölgede bulunan ve büyüme eğilimi gösteren tümörden Türk hekimlerinin doğru ve zamanında müdahalesiyle kurtulan minik Mateo, Türkiye’de hayata yeniden tutundu. Mateo’nun annesi Doina Ciocoiu, “Türkiye benim için ikinci ev oldu. Çocuğumu bana güven veren Türk doktorlarının eline teslim ettim. Doktorlar hızlı bir şekilde karar aldı ve müdahalede bulundu. Oğlumun sağlığına kavuşmasında hiç zaman kaybetmediler ve hayatını kurtardılar” dedi.
#RomanyaRomanya’da üç yıl önce beyin tümörü teşhisi konulan 9 yaşındaki Mateo Ciocoiu’ya ülkesinde ameliyatın riskli bulunması gerekçesiyle müdahale edilemedi. Beyninde yaşamsal dokulara bitişik, riskli bölgede bulunan ve büyüme eğilimi gösteren tümörden Türk hekimlerinin doğru ve zamanında müdahalesiyle kurtulan minik Mateo, Türkiye’de hayata yeniden tutundu. Mateo’nun annesi Doina Ciocoiu, “Türkiye benim için ikinci ev oldu. Çocuğumu bana güven veren Türk doktorlarının eline teslim ettim. Doktorlar hızlı bir şekilde karar aldı ve müdahalede bulundu. Oğlumun sağlığına kavuşmasında hiç zaman kaybetmediler ve hayatını kurtardılar” dedi.
#TümörDiyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, henüz 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Kız çocuklarının zorla evlendirildiği memleketinde, hastalığına ve imkansızlıklara rağmen acil tıp teknikerliğini kazandı. Tümör yüzünden artık yürüyemez hale gelen Merve’ye, gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı, “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkarmayı başardı. Merve, ameliyatından 2 yıl sonra ilk kez, artık meslektaş olduğu doktorlarıyla bir araya gelerek mezuniyetinde topuklu ayakkabı giyme hayalini gerçekleştirdiği için onlara teşekkür etti.
#Merve AyDiyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, henüz 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Kız çocuklarının zorla evlendirildiği memleketinde, hastalığına ve imkansızlıklara rağmen acil tıp teknikerliğini kazandı. Tümör yüzünden artık yürüyemez hale gelen Merve’ye, gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı, “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkarmayı başardı. Merve, ameliyatından 2 yıl sonra ilk kez, artık meslektaş olduğu doktorlarıyla bir araya gelerek mezuniyetinde topuklu ayakkabı giyme hayalini gerçekleştirdiği için onlara teşekkür etti.
#Merve Ayİstanbul'da yaşayan Burak Aktaş (21), Ağustos ayında halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora gitti. Sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. İki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp Damar Cerrahisi ekiplerinin beraber katıldığı büyük bir operasyonla başarıyla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen kitle karşısında doktorları da şaşırdı.
#İstanbulYanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle Kastamonu’da diş hekimine giden Erol Tekin’e (55) önce apse olduğu düşünülüp antibiyotik tedavisi verildi. Tedaviye rağmen ağrı ve sertlik geçmeyince bu kez Akyazı’daki oğlunun diş hekimine gitti. Sol üst dişi de sallanmaya başlayan Tekin’e yapılan biyopsi sonucu, yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı. Çok tehlikeli bir bölgede tümörü olduğu anlaşılınca rotayı İstanbul’a çeviren Erol Tekin, KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Apuhan tarafından acilen ameliyata alındı. Sol göz altından boynuna kadar uzanan bölge, tümörden temizlendi. Prof. Dr. Apuhan, “Çok sinsi ilerleyen bir tümör. 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık" dedi.
#Diş Ağrısıİzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, Özlem Serbes'ten geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı. Özlem Serbes'in eşi Togay Serbes, "Eşim sadece bize, çocuğumuza değil aynı zamanda ihtiyacı olan hastalara da dokundu, umut oldu, can oldu. Herkesin acıdan dolayı aklıselim düşünemediği olabilir; ama organ bekleyen; çocuk olabilir, genç olabilir, yaşlı olabilir herkese dokunmak daha önemli. Yarın, öbür gün organ nakli hepimize ihtiyaç olabilir” dedi.
#İzmirÜnlü oyuncu son iki yıldır kanserle verdiği savaşla gündeme gelmiş, yaşadıklarını hayranları ve sevenleriyle sosyal medya hesabından paylaşarak hem durumunu anlatmış hem de herkese umut aşılamaya çalışmıştı.
#Teddi MellencampAilemizde kanser, diyabet veya alzheimer gibi bir hastalık olması bizim de bunlara yakalanacağımız anlamına mı geliyor? Bu sorunun cevabı evet de olabilir, hayır da. Doç. Dr. Gülsen Meral ‘Genlerle Dans’ isimli kitabında DNA’nın kader olmadığını, yaşam tarzımızın ve çevresel faktörlerin hastalıkların oluşmasında büyük etkisi olduğunu anlatıyor.
#Doç. Dr. Gülsen MeralMart ayının “kolorektal kanserler farkındalık ayı” olduğunu belirten Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş, “Kolorektal kanserler, erken teşhisle kontrol edilebilir. Bu nedenle düzenli tarama ve bilinçlenme önemlidir” diyerek, her kanser türünde olduğu gibi kolorektal kanserlerde de erken tanının önemine dikkat çekti.
#1Tüp bebek (IVF) tedavisinde başarılı bir gebelik elde etmek için rahmin sağlıklı olmasının büyük önem taşıdığını belirten İrenbe Tüp Bebek Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alper Biler, embriyonun rahme tutunup gelişebilmesi için rahim içi ortamın en uygun şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi. Tüp bebek tedavisinde amacın, sağlıklı bir embriyonun sağlıklı bir rahim içine transfer edilmesi olduğunu vurgulayan Biler, şöyle devam etti: “Histeroskopi rahim içini doğrudan görmemizi sağladığı için milimetrik anormallikleri bile tespit edip aynı anda düzeltme imkanı verir. Özellikle embriyonun rahme tutunmasını (implantasyonu) engelleyebilecek yapısal problemleri saptamak için çok değerli bir araçtır. Rahim içindeki polip (endometrial polip, rahim iç zarı üzerinde oluşan iyi huylu doku büyümesi), küçük miyom (rahim duvarından gelişen iyi huylu tümör) veya rahim içi yapışıklık gibi problemler ultrasonla her zaman kesin anlaşılmayabilir; histeroskopi ile direkt gözlem yapılarak bu tür sorunlar net olarak teşhis edilebilir ve aynı seansta tedavisi de yapılabilir.”
#1Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle başvuran kadının rahminden 7 kilogramlık tümör çıkarıldı. Hasta Semra Akgeyik, yaptığı açıklamada. "Başlangıçta şişkinliği kilo almak olarak düşünmüştüm, ağrılarım yoktu. Ancak ağrılarım arttı ve karnım genişlemeye başlayınca hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonrası kitle tespit edildi ve hemen alınması gerektiği kararı alındı. Şu an sağlığım çok iyi." dedi.
#MalatyaDoç. Dr. Sertaç Ata Güler, ameliyat ettiği hastalarından çıkardığı organları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra tıbbi fotoğrafçılık ile sanat eserine dönüştürüyor. Tıbbi fotoğraflarıyla hem öğrencilerin eğitimine hem de bilimsel makalelere ışık tutan Güler, canlı dokularla oluşturduğu sanatsal fotoğraf sergisini Tıp Bayramı’nda Sakarya Üniversitesi’nde açtı.
#OrganAnkara Güven Hastanesi Üroloji Kliniği’nde ilk kez Da Vinci robotik cerrahi sistemi kullanılarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Altuğ Tuncel, lokalize prostat kanseri tanısı konulan 62 yaşındaki bir hastaya uygulanan sinir koruyucu ve ekstrem mesane boynu koruyucu robot yardımlı radikal prostatektomi ameliyatının detaylarını paylaştı.
#Da Vinci Robotik Cerrahi SistemiMesleğinde 25’inci yılını kutluyor. Sadece işleriyle değil, sosyal sorumluluk bilinciyle de dikkatleri çekiyor. Tülin Şahin bu kez Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen böbrek sağlığı forumu kapsamında Brüksel’e davet edildi, orada konuşmalar ve bir de moda çekimi yaptı. Annesi de böbrek hastası olan ve yıllardır annesi için bu hastalıkla mücadele eden süpermodelle konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkRol aldığı televizyon şovlarıyla tanınan ünlü oyuncu bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Önce cilt kanserine yakalanan, ölümcül kanseri yendikten sonra tam rahat bir nefes alacakken bu kez de beyninde tümörler bulunan yıldız isim adeta bir kâbusun içinde yaşıyor.
#Teddi MellencampKanserle mücadelede geliştirilen yeni teknolojiler, her geçen gün kanser hastalarına yeni bir umut olmaya devam ediyor. CAR-T hücre tedavisi de o yeni teknolojilerden biri. Türkiye de kanser tedavisinde devrim yaratan bu tedavi için Güney Kore ve İsveç ile iş birliğine girdi. Yerel üretim ve klinik denemelerle hastalar, 2026’dan itibaren bu yenilikçi tedaviye erişebilecek. Kanserle mücadelede yeni bir umut kaynağı olan bu teknolojiyi, uzmanlar Hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KanserYıllardır televizyon ekranlarında yayınlanan programlarla tanınan ünlü oyuncunun yaşadığı kâbus bir türlü bitmek bilmedi. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan yıldız isim hâlâ yaşam mücadelesi veriyor.
#Teddi Mellencampİzmir Ekol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Haluk Özer, “Bazen hiçbir bulgu vermeyen tümörler olmakla birlikte geçmeyen baş ağrısı, devam eden bulantı, sık ve sebepsiz kusma tümör olasılığını akla getirmelidir. En ufak şüphede beyin MR’ı çekimi gerekir” dedi. Özer, “Herhangi bir şekilde beyin tümörü şüphesi duyduysanız, öncelikle mutlaka beyin sinir cerrahı veya nöroloji hekimine müracaat etmeniz gerekir. Her hastalıkta olduğu gibi beyin tümörlerinde de erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.
#1İzmir Gazi Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. M. Sinan Başoğlu, boyunda oluşan şişliklerin genellikle zararsız olup tedaviyle düzelebildiklerini söyledi. “Kitle 2-3 gün ila 2 hafta içinde ortaya çıkmış ve ağrılıysa büyük ihtimalle enfeksiyona bağlıdır ve uygun tedavi ile ortadan kalkabilir” diyen Başoğlu, ancak 1 aydan uzun süredir mevcut olan kitlelerin kanser şüphesi taşıyabileceğini, özellikle sert, ağrısız, çevre dokulara yapışık ve hareketsiz kitlelerin daha büyük bir dikkatle incelenmesi ve araştırılması gerektiğini vurguladı.
#1Meme kanserinin kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş, erken teşhis ve günümüzdeki etkili tedavi yöntemleri sayesinde yaşam sürelerinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, meme kanseri tedavisinde kalbin korunması ve solunum kontrollü radyoterapi hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Kayak, snowboard gibi aktiviteler yapan 37 yaşındaki Ashley Christine, bacağında bir ağrı hissetmeye başladığında doktora gitti. Kendisine ayağının kırık olduğu söylendi ama o bu acının kırık nedeniyle olmadığından emindi. Doktorlara tekrar görünmek için resmen yalvardı ve sonunda bacağındakinin kırık değil dev hücreli ve kemikleri yiyen bir tümör olduğunu öğrendi. Ashley Christine, inatla hastaneyi arayıp doktorların onu tekrar muayene etmesi için ısrar etmeseydi hâl'a kemiklerini kemiren o büyük tümöre sahip olacaktı.
#TümörDünyaca ünlü kanser araştırmacısı hem babasını hem de annesini kanser nedeniyle kaybetti, hatta kendi de birkaç yıl önce bu hastalıkla savaştı. 36 yılın ardından annesinin ölümüne yol açan nadir kansere karşı en güçlü silahı geliştirmeyi başardı.
#SağlıkTelevizyon ekranlarının ünlü yüzü son birkaç yıldır kanserle mücadele ediyor, zorlu tedavi sürecini de sosyal medya hesabından paylaşıp hayranlarını bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyordu.
#Teddi MellencampKekler, kurabiyeler, şekerlemeler başta olmak üzere sayısız ürünün içinde yer alan katkı maddesi No.3'ün kullanımı ABD'de yasaklandı. Bu katkı maddesi Türkiye'de ise hâlâ kullanılıyor ve sağlığa ise sayısız zararı bulunuyor.
#Katkı Maddesi No.3Victoria’s Secret meleği olarak hafızalara kazınan ünlü İtalyan süper model kansere yakalandığını açıklayıp hayranlarını üzmüştü. Bir süredir kemoterapi gören yıldız isim geçtiğimiz akşam sahneye çıkıp gösterdiği cesaretle herkesi duygulandırdı.
#Bianca BaltiOnu beyaz perdede ilk kez görenler iri mavi gözlerine dalmış, adeta kalemle çizilmiş gibi duran yüzüne adeta bakakalmıştı. Birkaç küçük rolden sonra sinema tarihine geçen unutulmaz seride başrollerden birini kaptı.
#Liv TylerKanser her geçen gün daha fazla genç kadını etkiliyor. Başta meme kanseri olmak üzere tiroid, rahim ağzı, ince bağırsak ve böbrek kanserleri genç kadınlarda daha fazla görülmeye başladı. Peki bunun sebebi ne? Uzmanlar bir hormonun merkezi bir rol oynadığı düşünüyor.
#Gençlerde KanserYeni araştırmalar, karaciğerin kritik işlevlerine rağmen birçok kişinin karaciğer fonksiyonlarında bozukluk yaşadığını ve bunun farkında olmadığını gösteriyor. Özellikle karaciğer kanseri vakalarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Hastalık son 20 yılda 81 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı ve bu sayının 2040 yılına kadar yüzde 10 daha artması bekleniyor. Uzmanlar ise bu durumu ‘sessiz salgın’ olarak tanımlıyor. Peki, bu tehlikenin ardında yatan sebepler neler?
#Sağlık