Bazı balıkların belli aylarda daha lezzetli olduğu işin ustaları tarafından söyleniyor. Sofraların vazgeçilmezi balık, ocak ayında da severek tüketilmeye devam ediyor. Ocak ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini ve bu ayda en lezzetli balığın hangisi olduğunu merak eden vatandaşlar ise konuya dair bilgi bulmak için internette araştırma yapıyor. Peki, ocak ayında hangi balıklar yenir?
#Ocak Ayında Hangi Balıklar Yenir?Domuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkDünyada 175 milyondan fazla kadını ilgilendiren bir hastalık var: Endometriozis ya da halk arasındaki bilinen adıyla çikolata kisti. Bu hastalık günümüzde ilaçlar ve cerrahi operasyonlarla tedavi edilse de tamamen iyileşmiyor ya da tekrar etmesi önlenemiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Avustralya'dan çok önemli bir haber geldi: Bilim insanları bilinen her endometriozis türünden doku ürettiklerini duyurdu. Bu atılım, hastalığın çözümü konusunda önemli kapılar aralayacak gibi görünüyor. Biz de böylesi önemli bir adım atılmışken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çepni'nin kapısını çaldık, endometriozis hakkında merak edilen her şeyin cevabını aldık
#EndometriozisDünyada 175 milyondan fazla kadını ilgilendiren bir hastalık var: Endometriozis ya da halk arasındaki bilinen adıyla çikolata kisti. Bu hastalık günümüzde ilaçlar ve cerrahi operasyonlarla tedavi edilse de tamamen iyileşmiyor ya da tekrar etmesi önlenemiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Avustralya'dan çok önemli bir haber geldi: Bilim insanları bilinen her endometriozis türünden doku ürettiklerini duyurdu. Bu atılım, hastalığın çözümü konusunda önemli kapılar aralayacak gibi görünüyor. İşte detaylar ve bu hastalık hakkında merak edilen her şey...
#EndometriozisVertigo, Kulak kristallerinin yerinden oynaması sebebiyle baş dönmesi yaşamasıdır. Vertigo tek başına hastalık olmasıyla birlikte farklı rahatsızlıkların habercisi olarak da ortaya çıkmaktadır. Orta kulak ve iç kulak zarı arasında kalan bölgede ve beyin tarafından ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Beyin bölgesinde beyincik lobunda meydana gelir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#VertigoBirçok balık türünün sevilerek tüketildiğini söylemek mümkündür. Menekşe balığı ise aynı zamanda farklı isimler ile de bilinmektedir. Siz de menekşe balığı ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Menekşe Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Menekşe balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Menekşe balığının temizlenmesi ve pişirilmesi hakkında detayları derledik.
Mercan ailesinin bir üyesi olan sinaritin vücudu kalın ve iri pullarla kaplıdır. Beyaz, sıkı, yağsız ve lop etlidir. Balıkçıların dikkatini en çok çeken balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu balığın özelliklerini ve nasıl avlanabileceğini merak ediyor. Sinarit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Nehirlerde ve göllerde yaşayan balıklardan bir kısmının belli bir yer seçiciliği bulunmamaktadır. Bu balıklar bulundukları ortamda bulunan besinleri tüketerek yaşamlarını devam ettirmektedir. Sudak balığı da bu balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Bu balıklar etobur balık grubuna dahil olan yırtıcı bir balık çeşidi olmaktadır. Peki, sudak balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Sudak balığı faydaları ve özellikleri neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.
Balıklardan bazıları ilginç vücut yapılarından dolayı oldukça dikkat çekici olmaktadır. Çevresindeki diğer canlılardan şekillerinden dolayı kolayca ayırt edilen bu balıklardan biri de pisi balığı olarak belirtilmektedir. Bu balık yassı şekli ile farklı bir görünüme sahip olmaktadır. Peki, pisi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Pisi balığı faydaları ve özellikleri neler olmaktadır? İşte, pisi balığı hakkında bilgi merak edilen tüm detayları derledik.
Kışa hazırlık dönemi olarak adlandırılan bu mevsimin, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yorgunluk ve halsizlik gibi kronik rahatsızlıkların sıklıkla yaşandığı bir dönem olduğunu belirten Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bugünlerde, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesiyle mevsimsel hastalıklardan korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu belirtti.
#GözDiyetisyen Meleksima Mahmutoğlu dengeli ve doğru uygulandığı takdirde vejetaryen beslenmenin pek çok hastalıktan korunmaya yönelik etkileri olduğunu belirterek, “Vejetaryen diyetler, düşük seviyelerde doymuş yağ, kolesterol ve hayvansal protein içerirken, yüksek seviyelerde karbonhidrat, diyet lifi, magnezyum, folik asit, C ve E vitaminleri ve antioksidanlar içermesi sebebiyle insan sağlığına birçok fayda sağlamakta” dedi.
#Vegan BeslenmeYağlar, vücudumuz için çok önemli fonksiyonları olan besin öğeleridir. Günlük beslenmemizde yağlar süt&süt ürünleri, kırmızı et, beyaz et, tereyağı, kuruyemişler vb. besinlerin bileşiminde ‘’görünmez yağlar’’ veya ‘’görünür yağlar’’ şeklinde bulunur. Ülkemizde kişi başına düşen günlük yağ tüketimi, özellikle de doymuş yağ tüketimi çok yüksektir. Önerilen yağ alım miktarı toplam enerjinin %25-30’u kadardır. Örneğin günlük 1500 kalori enerji alan bir kişinin tüketmesi gereken yağ miktarı 40-50 gram arasında olmalıdır.
#Diyette Hangi Yağlar TüketilebilirGenellikle balığın ardından tüketilen helva kültürü, bu geleneğe denk gelen bireylerin sorguladığı konu oldu. Balık yedikten sonra genellikle ihtiyaç duyulan tatlı ihtiyacı, çoğu kesim tarafından helva ile karşılanmaktadır. Peki, balıktan sonra neden helva ikram edilir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Balığın Üstüne Helva Neden YenirBebekler için süt ve süt ürünleri kadar önemli olan bir diğer besin kaynağı da hiç şüphesiz yumurta. Ancak özellikle bebeğinde alerji ve kilo sorunu bulunan annelerin yumurta konusunda dikkat etmesi gereken bazı kritik bilgiler, bebeklerin sağlıklı yetişmesi adına son derece önemli.
#Bıldırcın Yumurtası Protein Değeri- Değişik pişirme yöntemleriyle görünümü daha da zengin hale getirilebilen balık, yılbaşı sofraları için hem besleyici hem de ekonomik bir alternatif olarak öneriliyor - ÇOMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hisar: "Balık etinde özellikle dışarıdan vücuda alınması gereken esansiyel amino asitler, yeterli ve dengeli biçimde bulunuyor. Ayrıca omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini de içeriyor" - "Mutlaka haftada iki kez tüketmemiz gereken bir ürün"
Memorial Ataşehir Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, yaz mevsiminde sağlıklı beslenmek için tüketilmesi gerekenlerin başında yulaf ezmesi, karpuz, salatalık, domates, enginar, kabak, soda, limonata ve yoğurt gibi besinlerin geldiğini belirterek, "Özellikle sıcak hava ve yüzme gibi aktiviteler nedeniyle vücutta sıvı ihtiyacı artar.