Çok ama çok hızlı yolculukların sırrı hidrojende yatıyor. Elektrik gibi çözümler uçakları çok uzun süre uçabilecek, çok büyük hızlara ulaştıramıyor. Bu yüzden artık projeksiyonda hidrojen yakıtı var. Hız konusuna gelince süpersonik yerine hipersonik hedefleniyor.
#Yolcu UçağıZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Makine, Elektrik-Elektronik ve Malzeme Mühendisliği öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı, 5x5x5 santimetre boyutlarında tasarladığı ve SpaceX Falcon 9 roketiyle aralık ayında uzaya göndermeyi hedeflediği Türkiye'nin ilk cep uydusunu yetkili fırlatıcı firmaya teslim etti.
#Cep UyduGrizu-263 Uzay Takımı kaptanı Çağla Aytaç Dursun "5x5x5 santimetrelik bir uydu olan cep uydumuzu 2020 yılının ikinci yarısında uzaya göndereceğiz ve fırlatması Yeni Zelanda'da olacak. Şu anda üretim aşamasını tamamlamak üzereyiz" dedi.
#Grizu-263ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, "Nanoteknolojiden, biyomedikale, Ortadoğu araştırmalarından, siber güvenlik araştırmalarına kadar 115 farklı alanda lisansüstü eğitim imkânı sunuyoruz. Bu programlarımıza öğrenci seçimi için başvuruları 28 Aralık'a kadar alacağız. Bu programlara uluslararası çapta bilimsel araştırma yapmak isteyenlerle yeni nesil endüstri kollarında kariyer hedefleyenleri bekliyoruz" dedi.
#ODTÜ