Denizli'nin Buldan ilçesindeki tarihi M.Ö. 5 bin 500’lü yıllara dayanan Tripolis Antik Kenti'nde Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalarda 2018 yılında gün yüzüne çıkarılan Anıtsal Çeşme'de yüzde 90 oranında kazılar tamamlandı. Yaklaşık 6 metre toprak altından çıkarılan Anıtsal Çeşme'nin restorasyon çalışmalarına başlandı
#Tripolis Antik KentiDenizli'nin Buldan ilçesindeki tarihi M.Ö. 5 bin 500’lü yıllara dayanan Tripolis Antik Kenti'nde Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalarda 2018 yılında gün yüzüne çıkarılan Anıtsal Çeşme'de yüzde 90 oranında kazılar tamamlandı. Yaklaşık 6 metre toprak altından çıkarılan Anıtsal Çeşme'nin restorasyon çalışmalarına başlandı
#DenizliDenizli'nin Sarayköy ilçesinde M.Ö. 2'nci yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Attuda Antik Kenti'nde yaşam, 2 bin 200 yıldır kesintisiz devam ediyor. Helenistik dönemde kurulan, Roma İmparatorluğu, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yaşamın sürdüğü Attuda Antik Kenti'nde kazı çalışmalarında çıkan buluntular, mahalle camisinin avlusunda sergileniyor.
#DenizliDenizli’nin Buldan ilçesindeki Tripolis antik kentinin 'koruma amaçlı imar planı', Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Kent turizmi için güçlü bir adım daha attıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Buldan’ın güzelliğine güzellik katarak, tarihimize sahip çıkacağız" dedi.
#Tripolis Antik KentiDenizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Tripolis Antik Kenti'ndeki kazılarda, 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen 12 odalı, zemini çeşitli figürlerden oluşan mozaikli villa bulundu. Denizli'nin Buldan ilçesindeki Tripolis Antik Kenti kazılarında, 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen, zemini mozaik kaplı, duvarlarında renkli freskler, bitkisel geometrik süslemeler yer alan 12 odalı villa bulundu.Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 kişilik ekiple 6 yıldır çalışma yaptıkları antik kentte daha önceki yıllarda ortaya çıkarılan yerlerin restorasyon faaliyetlerinin yürütüldüğünü anlattı. Çalışmalarda erozyonla oluşan toprağı kademeli olarak temizlemeye çalıştıklarını, üniversite öğrencileri ve akademik personelle hummalı çalışmaların sürdüğünü dile getiren Duman, 2012'den bu yana farklı buluntular elde ettiklerini, bölgede ağırlıklı olarak tarıma dayalı bir toplumun varlığının olduğunu öngördüklerini aktardı. Duman, geçmişte de üzüm, incir, nar gibi çeşitli meyvelerin üretimi ve ticaretinin yapıldığını buluntulardan artık daha net bir şekilde söyleyebildiklerine dikkati çekti.
#DenizliDenizli’nin tarihi ve turizm bölgelerini incelemek için gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve 40 kişilik tur şirketi temsilcisinden oluşan heyet, antik kentleri ziyaret etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Denizli'deki zenginliği gördüklerini bu nedenle kenti anlatan kitap çıkaracaklarını, kitabı yurt dışında da tanıtacaklarını belirtti.