Çalışan esenliği platformu Wellbees, 80’i aşkın kurumsal şirket üzerinden 250 binden fazla çalışana 10 dilde esenlik sunuyor. Uyku kalitesinden adım sayısı takibine, sosyalleşmeden spor eğitmenlerine kadar birçok destek tek bir uygulama üzerinden sunuluyor. “Teknoloji sektöründe unicorn olma hedefiyle ilerleyen başarılı birçok şirket var. Biz zebra olmak istiyoruz. Zebra; dünya için değer yaratan, kâr ile amaç arasında denge gözeten, gücü ve kaynakları paylaşmaya davet eden bir hareket” diyen Wellbees CEO’su Melis Abacıoğlu, yıl sonuna kadar 500 bin insana dokunmak istediklerini söylüyor.
#WellbeesEnes Zahid Urhan’ın işletmelerin ve bireylerin dijital dönüşümüne kolay, erişilebilir mobil çözümler sunmak amacıyla 2015 yılında temelini attığı Taptoweb’in çatısı altında üretilen Easyapp, çıktığı kitle fonlama turunda 475 milyon TL değerleme üzerinden 19.6 milyon TL tohum yatırım aldı. Google Play ve App Store’da yayına giren Easyapp, teknik ve yazılım bilgisi gerektirmeden mobil uygulamalar oluşturmaya imkân tanıyor.
#Sponsorlu İçerikİZMİR sosyal hayatının dijital parası olmaya koşar adım devam eden İzmir Token, ilk tohum yatırımını son zamanların büyüme trendinde olan Metayıldız Bilişim Teknolojileri’nin sahibi Sedat Ocakcı’dan aldı. 500 bin TL yatırımla tohum yatırım turunun startını veren İzmir Token, yeni yatırımcılara da kapıları açtı.
#Sponsorlu İçerikHayvansal gıdalara alternatif üretmek için yola çıkan girişimci Emine Yılmaz markasını kurdu. Bitkisel havyar ürününü e-ticaret kanalı ile satışa sunan Yılmaz, bitkisel et ve süt üretimi için de hazır. Yatırım almaları halinde 2023 yılında bitkisel süt ve et ürünlerini tüketici ile buluşturacaklarını söyleyen Emine Yılmaz, “Bitkisel ürün teknolojilerinde Türkiye’nin bir üs olmasını istiyoruz” dedi.
#Hayvansal GıdaSon zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik her geçen gün artıyor. Bunlardan birisi olarak bilinen DODO geliştiricileri projelerini, ilk defa Nisan 2020'de tasarlanmış olan PMM algoritması ile çok düşük işlem ücretleri sunan, en güçlü rekabetçi likidite sağlayıcılarından biri olarak konumlandırıyor. DODO coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları sizler için derledik.
#Dodo CoinBoston’da yaşayan girişimci Melis Dural pandemide iş dünyasının değişen ihtiyaçlarını gördü ve yeni bir profesyonel ‘networking’ (iletişim ağı) platformu geliştirdi. Türkiye’deki melek yatırımcılardan da fon alan EKOS.AI, pandemide ertelenen fuarlarda, seminerlerde, kongrelerde tanışamadığınız uzmanlarla, fikrinizi anlatmak için fırsat kolladığınız yatırımcıyla, şirketinizi bir adım ileriye taşıyacak ‘o yetenekle’ buluşmanıza imkân tanıyor.
#Melis DuralZorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, Jüri’nin değerlendirmesi sonucunda yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan fikirler belli oldu. Yatırım görüşmesi için Vestel Ventures ile masaya oturacak Be Right Back, Geliverio, Ne Ekersen ve Selffix takımları, yatırım için el sıkışıldığı takdirde, Zorlu Holding’in yüzde 25 ortaklığında birer start-up olarak faaliyet göstermeye başlayacak. Görüşmeler sonunda yatırım kararında hemfikir kalınamayan girişim adayı takım üyeleri ise Zorlu Grubu’nda inovasyon elçisi olarak yolculuklarına devam edip; kurumun inovasyon kültürünün dönüşmesinde etkin rol oynayacak.
#ZorluBU hafta Türkiye’deki startup’lar için unutulmazdı. Kendi alanlarında öne çıkan 3 startup, yerli ve yabancı rakipleri tarafından satın alındı. Önce yerli e-dönüşüm şirketi Foriba, vergi yazılımları ve raporlama çözümleri alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Sovos’a satıldı. Ardından haber bulut tabanlı finansal yönetim uygulaması Paraşüt, Turkven ve Earlybird’ün yatırımcısı olduğu Mikro ve Zirve’nin oldu. Son olarak finans teknolojileri ve ödeme altyapısı geliştiren Iyzico, en büyük rakibi PayU çatısı altına girdi. İşte bu startup’ların hikâyeleri ve onları el değiştirmeye götüren süreç...
#GazetehaberleriGirişimcilik ekosistemindeki en önemli viraj ilk yıl. ‘Ölüm Vadisi’ olarak bilinen bu dönemde girişimlerin büyük kısmı kapanıyor. Türkiye’deki startuplar ise 2018’de neredeyse rekor bir orana ulaştı ve ilk yılında kapanan girişimlerin oranı 3.7’ye kadar geriledi.
#GirişimciLiseden itibaren hiç ayrılmayan üç genç, kurdukları beyin takımı ile BTM’ye gelerek girişimci oldu. 19 yaşındaki genç beyinler, geliştirdikleri mobil oyunlarla dikkat çekti ve uluslararası yatırım şirketi Tarvenn’den 1,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
#YatırımAlmanya’da yeni veya genç girişimcilerin kurduğu startupların aldığı toplam yatırım tutarı bu yıl 4,3 milyar avroya ulaştı. Startup Watch’un kurucusu Serkan Ünsal:“Türkiye’de 65 startup bu yılın ilk dokuz ayında 43,1 milyon dolar yatırım aldı. Türkiye’de her alanda startup kuruluyor fakat son dönemde yapay zeka, bitcoin, e-ticaret ve şehir içi taşımacılık alanlarındaki startup sayılarında artış var.” açıklamalarında bulundu.
#AlmanyaVizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerinden faydalanabilecekleri bir süreç sunan iş fikri yarışması TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2011 yılından beri düzenleniyor. Geçen yılki yarışmaya Türkiye genelinde 73 il 152 üniversiteden 3.700’ü aşkın genç girişimci 1.426 projeyle başvurmuştu. Yarışmada yıllardan beri bazı projeler öne çıkıyor ve dereceye giriyorlar. Peki, bu başarı yarışmanın ardından da devam ediyor mu? Önceki yılların dört başarılı ekibiyle bugün ne yaptıklarını konuştuk.
#Tüsiad