Mascarpone peyniri, kökeni İtalya'ya dayanan bir peynir çeşididir. Özellikle tatlı yapımında kullanılan Mascarpone peyniri, diğer peynirlere göre daha yumuşak olması dolayısıyla tercih edilmektedir. Labne ile sıkça karşılaştırılan Mascarpone peyniri, daha az tuzlu ve daha fazla süt yağından oluşması dolayısıyla farklılık arz eder. Peki, Mascarpone peyniri nedir ve nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#MascarponeŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife Aksoy