Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın eski futbolcularından Serhat Akın, yeşil sahalara veda ettikten sonra yerleştiği İzmir'de yeni bir restoran açmak için kolları sıvadı. 'Kadıköy Boğası' lakaplı futbolcu, 'Boa' adını verdiği mekanın mutfağını ise özel bir televizyon kanalında yayınlanan yemek yarışmasında 2019 şampiyonu olan Cemre Uyanık'a teslim etti.
#Serhat AkınTurizm Geliştirme Fonu taslağını değerlendiren Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer, “Yurtdışına da daha çok nitelikli ve lüks restoranların çıkmasını sağlayabiliriz. Türkiye, Tayland, Peru ve İspanya’nın yaptığını yapabilir” dedi.
#GazetehaberleriHer dönem havanın sıcak oluşu, muhteşem deniz ve kumsalları sayesinde sizi mıknatıs gibi kendisine çekebilecek güce sahip bir yer. Gerek doğal güzellikleri gerekse de eğlencenin adeta kalbi. Harika plajları, sınırsız gece hayatı ve çevresinde konuşlu olan harikulade adalar.
#Phuket AdasıHer dönem havanın sıcak oluşu, muhteşem deniz ve kumsalları sayesinde sizi mıknatıs gibi kendisine çekebilecek güce sahip bir yer. Gerek doğal güzellikleri gerekse de eğlencenin adeta kalbi. Harika plajları, sınırsız gece hayatı ve çevresinde konuşlu olan harikulade adalar.
#TaylandSon iki senedir Latin All Stars olarak ‘Latin Alaturka’ projemizle Girne’ye gidiyorum. Bu sene ‘5’inci Kıbrıs Rakı Festivali’ne yeniden davet edildim. Kıbrıs aksanının tuhaf samimiyeti daha havaalanında insana sempati yüklüyor... Burası hoşgörülü ve cana yakın insanların memleketi. Gece hayatı ise tartışılmaz... Bir de Kıbrıs’a ‘Kıprıs’ demiyorlar mı, hastasıyım...
#GirneMFÖ’nün M’si Mazhar Alanson, gruptan bağımsız yeni bir projeyle müzik severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Son dönemde MFÖ konserlerinin eller havaya konseptine dönüştüğünü, bu nedenle pek çok şarkısını seslendiremediğini belirten Alanson, “Mazhar Olmak” adlı müzikli gösterisiyle yakında Zorlu PSM’de olacak. Projenin detaylarını, Özkan Uğur ve Fuat Güner’in bu işe yaklaşımlarını kendisine sordum.
#Cengiz SemercioğluUzakdoğu mutfağına ilk başlarda “Damak tadımıza uymaz” diyerek soğuk yaklaştık. Hatta “Hatır için çiğ tavuk yerim ama çiğ balık asla” diye dalga bile geçtik. Ama artık durum değişti. Çin, Japon, Tayland derken tüm Uzakdoğu lezzetlerine alıştık. Özellikle suşiye bayıldık. Bu hafta Türkiye’de yaşayan Uzakdoğululara, bu mutfağın yerli tutkunlarına, yemek yazarları ve gurmelere ‘En iyi 10’ mekânı sorduk. Japon mutfağı bir adım öne çıktı. Ortaköy’deki Zuma zirveye yerleşti.
Uzakdoğu yemekleri hayatımıza Çin mutfağıyla girdi. O zamanlar bir veya iki Çin lokantası herkese yetiyordu. Sonra Çin lokantaları çoğalmaya başladı. Arkadan ilk Japon lokantaları geldi. Sonra suşi çok popüler oldu. Onun ardından da diğer Uzakdoğu ülkelerinin mutfakları tanınmaya başladı. Bunların başında Tayland geliyor, Thai yemekleri de beğenildi.
Tay mutfağı en sevdiğim mutfakların başında gelir. Bu kez Bangkok’taki Lemongrass lokantasında ’modern’ Tay mutfağını denedim. Geleneksel Tay yemekleriyle mukayese edilince buranın yemekleri çok fazla sıra dışı gelmedi ama lezzetleri bu mekána ulaşmak için verdiğimiz emeğe değdi.
Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#Tasteatlas