"Termik santral nedir? Termik santral nasıl çalışır?" soruları internette merak edilen konular arasında yer aldı. Ülkemizde enerji sektöründeki sürdürülebilirliğin devamlılığı açısından önem arz eden termik santraller ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmeyi sağlıyor. Peki, termik santral teknolojisi nerelerde kullanılır? Termik santral çalışma alanları nelerdir? İşte, termik santral tüketimi hakkında merak edilen bilgiler.
#Termik Santral NedirEskişehir’de haziran ayında faaliyete geçirilerek yıllık 2,1 milyon kilovat/saat elektrik üretimi yapılacak olan Yunus Emre Termik Santrali’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş’ı hedef alarak, “Cumhurbaşkanı yardımcılığı sevdasına düştükleri için kendi vatandaşlarının sorunlarını göremiyorlar” dedi.
#EskişehirTermik santral, elektrik enerjisi üretilen tesislere verilen isimdir. Fosil yakıtların işlenmesiyle ortaya elektrik enerjisi çıkaran bu santraller, çeşitlere sahiptir. Buhar türbinli, gaz türbinli, dizel ve nükleer çeşitleri bulunan termik santraller, çalışma prensipleri olarak da farklılık arz etmektedir. Peki, termik santral nedir ve nasıl çalışır? İşte, termik santraller hakkında bazı bilgiler
#Termik SantralAmasra halkı, 2005’ten beri “Termik santral istemiyoruz, zehirlenmek istemiyoruz” diye karar alıcılara farklı biçimlerde sesleniyor ama sesini duyuramıyor. 2010’DA otobüslerle Ankara’ya, o zamanki adıyla Çevre ve Orman Bakanlığı önüne protesto eylemine gittiler. Projenin durdurulması için 35 muhtarın tamamının, belediye başkanının ve 42 bin vatandaşın imzasıyla dilekçe verdiler. Santralın yapılacağı bölgeden Amasra’ya kadar yağmur altında insan zinciri oluşturdular.
#Amasra3 OCAK 2013 tarihinde yapılan bir anlaşmayla, Abu Dabi şirketi TAQA’ya, sözde 12.0 milyar dolarlık yatırım yapma karşılığı, mevcut ve gelecekteki Afşin-Elbistan havzası peşkeş çekilmiştir. Bu gerçekleri açıklamak ve ilgilileri uyarmak için yerel (Göksun/K.Maraş) bir kişi olarak yazıyorum. Türkiye’deki komisyoncu ayağı incelenmelidir.
Türkiye’nin önde gelen demir-çelik üreticilerinden İÇDAŞ’ın patronu Bayram Aslan, Antalya’da yaptığı Susesi oteliyle girdiği turizm sektörünü çok sevmiş. “Turizm rahat ama bize bir kez sanayici virüsü bulaştı” diyen Aslan, enerjide 1.5 milyar, çimentoda 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.