2 Ekim'de başlayan ve bugün sona erecek olan TEKNOFEST'e vatandaşlar Adana'da akın etti. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana’nın son gününde kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Bayraktar, "Düzenleyeceğimiz TEKNOFEST’lerde hem ülkemizin hem dost ve kardeş coğrafyaların gençleri ile yeni başarılara imza atacağız" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, 'Milli teknoloji hamlesine sahip çıkacağız. Kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.
#TEKNOFESTAdana'da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), son gününde de büyük ilgi gördü. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında ‘Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençlik Merkezi ve Gençlik Kamplarımızda eğitimle verilecek. 860 yurdumuzda 970 bine yakın öğrencimizden, teknolojiye ilgi duyanların eğitim alabileceği bir platform oluşturacak. Türkiye Yüzyılı, dijital yüzyıl olacak” dedi.
#Osman Aşkın BakTEKNOFEST’te konuşan Erdoğan, İsrail’e sert çıktı: “Sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Nihai hedefin neresi olduğunu görmek için kâhin olmaya gerek yok. Vaat edilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar.”
#TEKNOFESTAdana’da ilk kez gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Demirören Medya da yerini aldı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Demirören Medya standını gezip, yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerin etkinlikleri hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Öğrencilerimizin hazırladığı animasyon stüdyomuzda çocuklara, gençlere çocuklarımızın tasarladığı robotumuz olan ‘Demircan’ ile bir TEKNOFEST deneyimi yaşatmayı planladık.” dedi.
#Demirören MedyaAdana’da ilk kez gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Demirören Medya da yerini aldı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Demirören Medya standını gezip, yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerin etkinlikleri hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Öğrencilerimizin hazırladığı animasyon stüdyomuzda çocuklara, gençlere çocuklarımızın tasarladığı robotumuz olan ‘Demircan’ ile bir TEKNOFEST deneyimi yaşatmayı planladık.” dedi.
#Demirören MedyaAdana’da ilk kez gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Demirören Medya da yerini aldı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Demirören Medya standını gezip, yetkililerden bilgi aldı.
#TEKNOFESTAnadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu etkinlik, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.
#ANKA IIITEKNOFEST Adana 2024, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor. Pek çok yeni teknolojinin tanıtıldığı etkinlik kapsamında, gelecek yıl piyasaya sunulması beklenen Togg'un ilk sedan modeli T10F de görücüye çıktı. TOGG sedan fiyat listesi 2024 şimdiden araç sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, Togg T10F ne zaman çıkacak, çıktı mı? TOGG sedan özellikleri neler? İşte Togg Sedan fiyat ve özellikleri hakkında bilgiler...
#Togg T10FKanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Biz küresel bir harekete ilham olan Avustralya'daki yasayı, mimarı Rodney Sims'le konuştuk.
#AvustralyaTüketici elektroniği şirketleri 2023’te küresel enflasyon ve tedarik krizinin gölgesinde geleceğe dair hazırlıklarının ön gösterimini yaptı. Senenin yıldızı donanımlar değil yazılımlar olurken yapay zekâ artık tüketicilere doğrudan hizmet eder hale geldi. 2024 ise teknoloji devriminin adımlarına hazır. Firmaların yapay zekâyı ürünlerine daha çok entegre edeceği 2024’te; güneş gözlüğü gibi kullanabileceğimiz karma gerçeklik gözlükleri, telefonu tahtından etmeye hazırlanan yaka bilgisayarları, fiyatı ucuzlayan katlanabilir telefonlar, akıllı yüzükler ve 10 dakika şarjla 400 km yapan elektrikli otomobil batarya teknolojileri geliyor.
#TüketiciGoogle'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
#GoogleGoogle'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
#GoogleHaberiniz olmadan çekilen bir fotoğrafınızla en son ne zaman karşılaştınız? Hiç farkında olmadan görüntülenme hissi, derinlerdeki ilkel dürtüleri tetikleyen rahatsız edici bir durum. Kendini bir an için tehdit altında sanmak avcı bir hayvanın yakında olduğu zamanlardan kalan, yaşama içgüdüsüyle ilgili bir evham yaratıyor. Ortada bir tehdit olmadığı halde bile mahremiyetin incinme duygusu hoş gelmiyor.
#Silikon VadisiKablosuz şarj teknolojisi çok uzun zamandır hayatımızda ancak kullanıcıların hayal ettiği o gerçek kablosuz şarj deneyimi halen tam olarak sunulamıyor. İyi haber, bu hep böyle olmayacak. Apple’ın yeni nesil iPhone’larda mıknatıslar ile desteklediği “MagSafe” teknolojisi çok seviliyor ancak her zaman daha kullanışlı bir altyapının hayali kuruluyor. İşte kablosuz şarjda gelecek...
#WhatsappTeknoloji dünyasında son dönemde “tüketici tarafından tamir edilebilir elektronik ürün kavramı” hiç olmadığı kadar öne çıkmaya başladı. Bu yüzden hem devletler hem de firmalar önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda yenileme merkezlerinin sayısı artarken teknoloji devleri de cihazların daha uzun süre kullanılmasına yönelik teknolojilere odaklanacak.
#Avrupa BirliğiOtomobillerini giderek daha da ‘akıllı’ hale getiren üreticiler, sürücülere teknoloji şirketleri gibi aylık abonelik dayatmaya başladı. Alman BMW aracın üzerinde gelen ön koltuk ısıtmasını açmak için aylık 18 dolar, Mercedes-Benz 60 beygir ekstra güç için aylık 60 dolar istiyor. ABD’li Tesla, Türkiye’de de sunmayı planladığı ileri seviye otonom sürüşü 15 bin dolara açıyor. Togg’un da önümüzdeki dönemde bazı özellikleri ücretli olarak kullanıma açması bekleniyor.
#OtomobilBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TRT Haber'de bugün başlayan Teknofest'le ilgili önemli açıklamalarda buludu. "Yarışmacı sayısının 1 milyona çıkması sessiz bir devrim gibi" diyen Bayraktar, "Dünya çapında tüm alanlarda büyük işlere imza atılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
#Selçuk Bayraktar