Abdullah Öztürk, 2020 Paralimpik Olimpiyatları kapsamında gösterdiği mücadele ile dikkatleri üzerine çekti. Masa tenisinde daha önce de başarıları bulunan Abdullah Öztürk, 2016 yılındaki yaz olimpiyat oyunlarında altın madalyanın sahibi olmuştu. Peki, 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda da başarı elde eden Abdullah Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Abdullah ÖztürkTURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell, 2002 yılından beri yaptığı spor yatırımları sayesinde TURKSPORU’nun gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Turkcell, pandemiye rağmen Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu ile olan ana sponsorluklarını geliştirerek 19 yılda TURKSPORU’na yaptığı toplam yatırımı 1 milyar TL’ye çıkardı.
#TURKSPORURio Olimpiyatları'nın günlerdir süren yayın hakları krizi son anda çözüldü. TRT yayın haklarını 3 milyon dolara satın aldı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türkiye'nin bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı.Maracana Stadı'ndaki açılışta, gösterilerin ardından 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılan ülkelerin geçit töreni düzenlendi.
#Olimpiyat OyunlarıKayseri'de doğuştan engelli olan 26 yaşındaki Feyyaz Gözüküçük, hem yüzme antrenörlüğü yaparak down sendromlu çocukları rehabilite ediyor, hem de ampute milli takımında ter döküyor. Gözüküçük, "Ben hayatımda bir çok engeli aştım ve madalyalarım var. Burada da engelli sporculara bana verilen destek gibi ben de onlara bir umut olmaya çalışıyorum" dedi.
#3 Aralık Dünya Engelliler GünüTürkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Vekili Abdülkadir Gözegir, Kamil Ocak Spor Salonunda oynanan tekerlekli sandalye basketbol maçına giderek, Büyükşehir takımına, Urfa takımına ve hakemlere çiçek vererek başarılar diledi.
#Basketbol- Kayseri'de doğuştan tek bacağı olmayan, bir dönem tekerlekli sandalye basketbol ve dalış sporuyla ilgilenen yüzme antrenörü Feyyaz Gözaçık, Ampute Futbol Milli Takımı'nda oynuyor ve engellilere yüzme eğitimi veriyor - Son olarak Erciyes Dağı'nda kayak öğrenmeye başlayan Gözaçık: - "Beden eğitimi bölümü okumak için çocukluğumda dua etmiştim. Dualarım kabul oldu. Allah'ın takdiri bugünlere kadar geldim. Spor benim her şeyim"
- Doğuştan engelli olduğu için dışarı çıkmaya çekinen Havva Selvi Hangür, 13 yaşında bir yakının yönlendirmesiyle tekerlekli sandalye basketboluna başlayınca hayatı adeta değişti - Aradan geçen 8 yılda basketbolun yanı sıra paralimpik yelkende de kendini geliştiren Hangür, her iki branşta da milli sporcu olma başarısı gösterdi - Milli sporcu Hangür: "Spor benim için ikinci bir hayat. Hani derler ya öldükten sonra ikinci bir yaşamınız olacak. Aslında ben ölmeden ikinci bir yaşama atlamış oldum"