İsilik ter kanallarının hava alamaması ve tıkanması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Sıklıkla bebeklerde görülmesi ile bilinmektedir. Ancak yetişkinlerde de kimi zaman ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İsilik kendi içerisinde dört farklı türe ayrılır. Sıkça sıcak ve nemli havalarda görülen bir rahatsızlıktır sıklıkla kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda tıbbi olarak bakımının yapılması gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.
Kireçlenme, insanların ortak sorunu haline gelen oldukça yaygın olarak görülen rahatsızların başında yer almaktadır. Kireçlenme, belirli tedavi yöntemler ile ağsızının azaltma ve sosyal yaşamın daha kaliteli hale gelmesi sağlanabilir. Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler nelerdir? Kireçlenmeye iyi gelen besinler ve gıdalar nelerdir detayları ile derledik.
#KireçlenmeBir tür öğrenme güçlüğü sorunu olan disgrafi özellikle ebeveynler tarafından erken teşhisi için büyük önem taşıyor. Çocuğun el yazısı ile anlaşılabilen disgrafi sinir sistemi ve motor becerileri ile ilgili bir durumdur. Peki, disgrafi belirtileri ve özellikleri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte disgrafi ile ilgili detaylı bilgiler...
#DisgrafiGöz kapakları ince yapıları nedeniyle, vücudumuzun en hassas yerlerinden biridir. Pek çok nedenle göz kapağı şişmesi problemiyle sıklıkla karşılaşan kişiler, göz kapağı şişmesinin nedenlerini ve nasıl geçeceğini merak ediyorlar. Sabah uyanınca ağrılı bir şekilde gerçekleşen göz kapağı şişmesinin alerjiden, uyku pozisyonuna, hatta stresten, troid hastalıklarına kadar pek çok nedeni olabileceği gibi evde göz kapağı şişmesine iyi gelebilen bazı bitkisel yöntemler de bulunuyor. Göz kapakları neden şişer, nasıl geçer diye siz de çözüm arayanlardansanız, işte bazı bitkisel yöntemler…
#Göz Kapağı ŞişmesiPeriodontoloji (Diş Eti Hastalıkları ve Tedavisi), diş hekimliği bölümünün ana bilim dalıdır. İnsan sağlığı için çok önemli dişleri ana konusu olarak alır. Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Diş sağlığı direk vücut sağlığını da etkilediği için diş sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Periodontoloji hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.
#Periodontoloji Nedir?Türk Androloji Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de 40 yaş üzeri her 2 erkekten 1’inde farklı derecelerde sertleşme bozukluğuna rastlanıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Binbay, bu sorunun önemli bir damar hastalığının habercisi olabileceğini söyledi.
#Cinsel Ağrı BozukluğuOturduğu yerde elinden sular damlayan, kışın kar yağdığında bile terleyen, insanlarla el sıkışmaktan korkan, yaz kış kıyafetleri sırılsıklam gezmek zorunda kalanların hastalığı olan aşırı terleme (hiperhidroz), her bin kişiden üçünde görülüyor. Ama bu sorunla yaşamak kader değil.
Plantar siğiller ayakların alt kısımlarında, genellikle baskıya maruz kalan topuk bölgelerinde ortaya çıkar. Bu basınç ayrıca siğilin sert, kalın bir deri tabakasının (nasır) altında içe doğru büyümesine neden olabilir. Uzmanlar, bu yaygın ve inatçı siğiller için denenebilecek birkaç seçenek olduğunu söylüyor.
#SiğilAvustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
#DemansAyak siğilleri, bazı insanların hayatlarını gerçekten zorlaştırabiliyor. Yaygın görülen bir sorun olan plantar siğiller HPV nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayak tabanında sert ve kabarık yükseltilere neden olan bu siğiller, yürüyüş ve koşu sırasında ağrıya neden olabilir. Peki neden bu siğiller oluşuyor, oluşmasını önlemek mümkün mü? Bulaşıcı mı? Doktora gitmeden kurtulmanın bir yolu var mı? Doğal yöntemler işe yarar mı? Uzmanlar ne diyor?
#SiğilKadınlarda sık sık görülen kanser türlerinin başında gelen meme kanseri ile ilgili Prof. Dr. Yeliz Emine Ersoy, “Son yıllarda hem sıklığı hem de erken yaşta görülme oranı arttı” uyarısında bulundu. Ersoy, bazı uygulamaların meme kanseri tedavisinde gerilemelere ve hatta uygun tıbbi tedavilerin başlamasında gecikmelere neden olduğuna dikkat çekti.
#Meme KanseriSon evre pankreas kanseri teşhisiyle sadece 6 ay ömrü kaldığını öğrenen 56 yaşındaki Larry Boyer, deneysel bir tedavi ile bu zorlu mücadelede galip geldi. Kanserli hücreleri dondurarak tedavi eden yöntem sayesinde, Boyer’in tümörleri büyük ölçüde küçüldü ve kanser belirtileri kayboldu. Boyer, tedavi sürecini tamamladıktan iki yıl sonra hayatta kalmanın verdiği şansın farkında olduğunu belirtti.
#Larry BoyerGöz altı torbaları, yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olabilen yaygın bir sorundur. Neyse ki, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal çözümlerle bu sorunu 20 dakikada hafifletebilirsiniz. Bu yazımda, göz altı torbalarına karşı etkili 10 doğal yöntemi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
#Göz Altı