Kripto varlık kanun teklifi için gözler Meclis'e çevrildi. Kripto varlık yasası için uzun zamandır süren çalışmalarda sona gelindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 31 Mart seçimleri ve Ramazan Bayramı sebebiyle verdiği arayı 1.5 ay sonra sonlandırıyor ve mesaiye başlıyor. Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, Kripto varlık yasası ne zaman çıkacak, maddeleri neler olacak? İşte kripto varlık kanun teklifi ile ilgili tüm detaylar!
#Kripto Varlık YasasıTürkiye önceki gün Meclis’ten geçen Kripto Varlıklar Yasası ile dijital varlıklar sektöründe yeni bir dönemin kapısını açtı. Yasanın kabul edilmesiyle kripto borsalarına 3 aylık geçiş süreci tanınırken, izinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcılarına üç yıldan beş yıla kadar hapis ve para cezaları verilecek. Türkiye’de coin ve token transferinde MASAK kuralları uygulanacak. Uzmanlar, blokzinciri teknolojisinin Türkiye için yeni fırsatlara kapı açabileceğini söylüyor.
#Kripto Varlıklar YasasıBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
#GoogleKripto varlıklarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler yasa ile ilgili "İzinsiz kripto faaliyetlerine 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörüldü" ifadelerini kullandı. Ayrıca Güler yurt dışında faaliyet gösteren kripto borsaların kullanımı sonlandırılacağını da sözlerine ekledi.
#Bitcoin