Google'ın haber takip alanı olan keşfetteki algoritma değişikliği ile yayıncılara dönük kısıtlaması tepkilere neden oldu. Haksız rekabete yol açtığı için eleştirilen Google, hükümet kanadından da uyarıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve Google'ın tek taraflı kararlarıyla medya dünyasını şekillendirmesine izin vermeyeceğiz." dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Geçmiş dönemde hükümetleri değiştirmek gibi kendisine misyon edinen ve çok bozuk bir demokrasi siciline sahip olan TÜSİAD'ın, 28 Şubat ruhuyla hükümetimize ayar vermeye çalışmasını asla tasvip etmiyoruz." dedi.
#Hüseyin YaymanENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’da Narlıca Deprem Şehitliği’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da düzenlenen “Bir oluruz” anma programına Defne ilçesinden canlı olarak katıldı.
#Alparslan BayraktarTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Yeni evler 5 katı geçmiyor. Zemin sağlamlaştırılması yapılıyor. Burada yeni şehirler kuruluyor. Burada her binanın yükselmesini, yeni bir temelin atılmasını yeni bir umudun başlaması, yeniden bir yaşamın başlaması olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#HatayTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Yeni evler 5 katı geçmiyor. Zemin sağlamlaştırılması yapılıyor. Burada yeni şehirler kuruluyor. Burada her binanın yükselmesini, yeni bir temelin atılmasını yeni bir umudun başlaması, yeniden bir yaşamın başlaması olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#HatayTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, AK Parti Grubumuzla beraber Komisyonumuz ortak bir çalışma içerisinde. Değerlendirmelerimiz devam ediyor. Sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili bir düzenleme yapacağız." dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, AK Parti Grubumuzla beraber Komisyonumuz ortak bir çalışma içerisinde. Değerlendirmelerimiz devam ediyor. Sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili bir düzenleme yapacağız." dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yayman, 'Her sınır kapısında günde yaklaşık bin kişi gidiyor. Suriyelilerin dönmesi Suriye'nin geleceği için önemli. Suriyeliler dönünce Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olacaklar.' dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yayman, 'Her sınır kapısında günde yaklaşık bin kişi gidiyor. Suriyelilerin dönmesi Suriye'nin geleceği için önemli. Suriyeliler dönünce Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olacaklar.' dedi.
#TBMM Dijital Mecralar Komisyonu BaşkanıCNN TÜRK'e konuk olan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Yayman, Bahçeli'nin çağrısı için "Ben sayın Bahçeli'nin sözlerini çok önemli ve tarihi buluyorum." dedi. Hüseyin Yayman, aynı zamanda sosyal medyada yaş sınırlaması ve dijital telif yasası gibi konuları da değerlendirdi. Yayman, sosyal medya düzenlemesi için "Hiçbir değer yargısı taşımadan paylaşımlar yapılması, pornografik yayınlar yapılmasını kabul edemeyiz. Acilen düzenlemeler yapmamız gerekiyor. " ifadelerini kullandı. Yayman, dijital telif yasası için yapılan çalışmayla ilgili de "Dijital Telif Yasası'nda sona geldik. Gazetecilerin hakları korunmalı" şeklinde konuştu.
#Hüseyin YaymanCNN TÜRK'e konuk olan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Yayman, Bahçeli'nin çağrısı için "Ben sayın Bahçeli'nin sözlerini çok önemli ve tarihi buluyorum." dedi. Hüseyin Yayman, aynı zamanda sosyal medyada yaş sınırlaması ve dijital telif yasası gibi konuları da değerlendirdi. Yayman, sosyal medya düzenlemesi için "Hiçbir değer yargısı taşımadan paylaşımlar yapılması, pornografik yayınlar yapılmasını kabul edemeyiz. Acilen düzenlemeler yapmamız gerekiyor. " ifadelerini kullandı. Yayman, dijital telif yasası için yapılan çalışmayla ilgili de "Dijital Telif Yasası'nda sona geldik. Gazetecilerin hakları korunmalı" şeklinde konuştu.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Dijital telif meselesinde hazırlıklar tamamlandı. Bütçeden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceğiz." dedi.
#TBMM Dijital Mecralar KomisyonuTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hüseyin Yayman, 'Dijital çağdayız, gereklerine uygun davranmak gerekiyor. Dijitalleşme siyaset üstü mesele.' dedi.
#DijitalleşmeTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin Rum tarafının propagandasını yapan 'Famagusta' dizisiyle ilgili, "Netflix'teki bu dizinin yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz. Netflix, Türkiye'de en çok abonesi olan platformlardan biridir. Dünyada da ilk 10'dadır. Büyük bir pazar olarak görülen platformun; Türkiye'nin, milletimizin hassasiyetlerini dikkate alacağını ve bir çözüm üretileceği konusunda ümitvar tavrımızı devam ettiriyoruz" dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin Rum tarafının propagandasını yapan 'Famagusta' dizisiyle ilgili, "Netflix'teki bu dizinin yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz. Netflix, Türkiye'de en çok abonesi olan platformlardan biridir. Dünyada da ilk 10'dadır. Büyük bir pazar olarak görülen platformun; Türkiye'nin, milletimizin hassasiyetlerini dikkate alacağını ve bir çözüm üretileceği konusunda ümitvar tavrımızı devam ettiriyoruz" dedi.
#Hüseyin YaymanEskişehir'de oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenen 18 yaşındaki genç, özel ekipmanlarla girdiği bahçede vatandaşlara bıçakla saldırıp 5 kişiyi yaralamıştı. Bu olay sonrası dijital oyunların oluşturduğu tehlike gündeme gelmişti. Bilgisayar oyunları ile ilgili DHA'ya konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çocukların nitelikli zaman geçirmesi gerektiğini belirterek, "Muhakkak bu bilgisayarda geçirdikleri, oyunlarda geçirdikleri sürelerin kısıtlanması gerekiyor. Bu çok önemli, hayati bir konu; çünkü Türkiye'de bu oyun meselesi, bir milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumda ve bu noktada bizim gençlerimizi korumamız lazım" dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çocukların nitelikli zaman geçirmesi gerektiğini belirterek, "Muhakkak bu bilgisayarda geçirdikleri, oyunlarda geçirdikleri sürelerin kısıtlanması gerekiyor. Bu çok önemli, hayati bir konu; çünkü Türkiye'de bu oyun meselesi, bir milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumda ve bu noktada bizim gençlerimizi korumamız lazım" dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yeni yasama döneminde kurulması planlanan, 'Yapay Zeka Komisyonu'nun Dijital Mecralar Komisyonu ile birlikte çalışacağını ve konunun uzmanları dinlendikten sonra bir rapor hazırlanacağını belirterek, "Bu noktada, bir yasa çalışması ve yapay zeka ile ilgili kanun hazırlıklarının yapılması gündeme gelecek, değerlendireceğiz ve muhalefetle beraber bu konuyu ele alacağız" dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yeni yasama döneminde kurulması planlanan, 'Yapay Zeka Komisyonu'nun Dijital Mecralar Komisyonu ile birlikte çalışacağını ve konunun uzmanları dinlendikten sonra bir rapor hazırlanacağını belirterek, "Bu noktada, bir yasa çalışması ve yapay zeka ile ilgili kanun hazırlıklarının yapılması gündeme gelecek, değerlendireceğiz ve muhalefetle beraber bu konuyu ele alacağız" dedi.
#Yapay ZekaINSTAGRAM’ın kapatılmasının ardından CHP’nin ‘acil toplansın’ çağrısı üzerine dün bir araya gelen Dijital Mecralar Komisyonu’nda oyun platformu Roblox’un mahkeme kararıyla kapatılması, geçen hafta Eskişehir’de oyun bağımlısı bir gencin cami avlusunda düzenlediği bıçaklı saldırı ile İzmir’de bir kadının sokak röportajında söyledikleri nedeniyle tutuklanması gündeme geldi. Dijital platformlar, özgürlükler, demokrasi, sansür ve suça teşvik odağında tartışıldı.
#INSTAGRAMTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Türkiye'de 2024 yılı ocak ayı itibarıyla X'in 20 milyon, YouTube'un 57 milyon, Instagram'ın 57 milyon ki muhtemelen son dönemde yapılan tartışmalarla 60 milyona çıkmıştır. TikTok'un 37 milyon, Facebook'un 34 milyon, LinkedIn'in 16 milyon takipçisi var." dedi.
#TBMM Dijital Mecralar KomisyonuTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "TikTok meselesi çok konuşuldu, tartışıldı. Kesinlikle yasaklamalara, sansüre karşıyız; çünkü bu platformları Türkiye'ye davet eden, her türlü hukuksal, yönetsel, dijital, teknolojik altyapısını kuran bir hükümetiz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti devletini sokakta bulmadık ve kendini yasamanın üzerinde gören anlayışı asla kabul etmiyoruz" dedi.
#Hüseyin YaymanEskişehir’de evinde oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenip balta ve bıçakla sokağa çıkıp karşılaştığı kişilere saldıran A.K.(18), ile ilgili açıklama yapan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman "Eskişehir’deki üzücü olayı yakından takip ediyoruz. Dijital Mecralar Komisyonu olarak tehlikeli oyunları tespit ettiğimizde gerekli önlemleri almakta tereddüt etmeyiz. Cuma günü bu olayı özel olarak gündemimize alacağız" dedi.
#Hüseyin YamanTikTok kapanacak mı, erişim engeli gelecek mi? soruları Atatürk paylaşımları sonrası gündeme geldi. TikTok kapandı mı? İşte detaylarSon günlerde Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili tepki çeken paylaşımların yer aldığı TikTok'la ilgili bir kapatma kararı alınıp alınmadığı merak ediliyor. Bilindiği üzere Meta bünyesindeki Instagram Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı paylaşımlara izin verdiği için kapatılmış erişim engeli 10 Ağustos akşamı varılan anlaşma sonrası kaldırılmıştı. TikTok'ta da olası bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı merak edilirken söz konusu paylaşımlarla ilgili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'dan açıklama gldi. Yayman söz konusu paylaşımlara "Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili TikTok'taki paylaşımları asla onaylamıyoruz, tasvip etmiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir değer olarak içinin boşaltılması ve Mustafa Kemal figürünün trolleşmesine ve trolleştirilmesini asla onaylamıyoruz." ifadeleriyle tepki gösterdi. Peki, TikTok kapanacak mı? İşte 11 Ağustos itibarıyla son durum...
#TiktokTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, erişim engeli getirilen "Roblox" adlı çevrimiçi oyun platformuna ilişkin, “Amacımız, dijital ağların ülkelerin topluluk kurallarına ve hukukuna uyması” dedi.
#Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, erişim engeli getirilen "Roblox" adlı çevrimiçi oyun platformuna ilişkin, “Amacımız, dijital ağların ülkelerin topluluk kurallarına ve hukukuna uyması” dedi.
#Hüseyin Yayman