Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz” diye sorulduğunda, “Milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” diyerek eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi ifade eder. Atatürk’ün eğitime ve öğretime verdiği bu önem bir seferberliğe dönüşür.
#M. Tayfun Öktem Kimdir158 yıldır çok sayıda zorluğa göğüs gererek bugünlere gelen, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonunu bugün kararlılıkla sürdürmeye devam eden Darüşşafaka için çağın gerekliliklerine uymak bir gereksinim olduğu kadar da dünyada ender kurumun gösterebildiği bir yetenek aslında.
#TAYFUN ÖKTEM KİMDİR?Eğitim, “insanın doğasına saygı duyarak potansiyelini açığa çıkarma süreci” olarak tanımlanabilir. Özünde potansiyel anlamına gelen yetenekse ilgiyle gelişir. Bu kapsamdaki temel sorumluluklarımızdan birinin, öğrencilerimizin doğuştan getirdiği yeteneklerinin saptanması ve geliştirilmesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Yetenekler saptanıp geliştirildiğindeyse hem çocuklarımızın mutlu olacağını, hem de kariyer gelişimlerinin daha sağlıklı bir hâl alacağını görüyoruz.
#Yetenekten Kariyere ProjesiHepimizin deneyimlediği üzere 2021 yılı da COVID-19 salgınının gölgesinde devam ediyor. Bu süreçte, yaşamın tüm alanlarında pandeminin yıkıcı etkilerini hissettik. Ancak eğitim konusunu her şeyden ayrı olarak ele almak gerekiyor.
#DarüşşafakaProf.Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, 51 yıl önce burs almak için girdiği TEV’in yeni başkanı oldu. Vehbi Koç, Ömer Koç, Ömer Dinçkök gibi Türkiye’nin sayılı zenginlerinin başkanlık yaptığı vakfa ekonomik zorluklar nedeniyle başvurup, burs alıp, geleceği değişen Tekbaş, bursiyer başkan olarak bir ilki gerçekleştirdi. Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da 1972 mezunu Oğuz Güleç geldi. Oğuz Güleç de 50 yıl önce yoksul aile çocuğu olarak kapısından girdiği Darüşşafaka’nın başkanlık koltuğuna oturdu.
#Oğuz Güleç