AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriEtli ve tavuklu sultan kebabı akşam yemeği hazırlıklarına başlayanlar tarafından merak ediliyor. Yufka kullanılarak hazırlanan Sultan kebabı garnitür ve beşamel sosla da lezzetlendiriliyor. Peki, sultan kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, Gelinim Mutfakta sultan kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sultan KebabıBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayının 1. Gününün başlamasıyla birlikte iftar menüsü örnekleri yeniden gündeme geldi. ‘İftara ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, örnek menüleri inceleyerek fikir sahibi olmaya çalışıyor. İster örnek iftar menüsündeki tarifleri yapabilir isterseniz de kendi menününüz oluşturabilirsiniz. İşte ‘yumurtasız yayla Çorbası'’, 'tavuklu sultan kebabı’ ve ‘sütlü tel kadayıf’dan oluşan Ramazanın 1. gününe özel iftar menüsü…
#İftarda Ne PişirsemTürk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.
#Özge Samancı“Hangi restoranı tercih ediyorsun” diye karşınızdakine sorduğunuzda alacağınız bazı cevapları 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorum: “İtalyan mutfağının hastasıyım”, “Fransız yemeklerine bayılıyorum”, “Ben Uzakdoğucuyum”, “Tabii ki kebap, lahmacun” gibi bir çok yanıt duymanız mümkün. Nedense “Türk mutfağı favorim” diyen pek çıkmaz. Kültürümüzden kaçarız. Halbuki, “Ekmeği banıp, tabak sıyırmak” diye bir tabir var bizde. Sulu yemeyi hangimiz sevmez ki? Türk mutfağının kültürü ise esnaf lokantalarıdır. Hepimiz gideriz, hepimiz biliriz. Ama nedense söylemekten çekiniriz. Onlar, kaliteyi ucuza yiyebildiğimiz, tıka basa doyduğumuz, aylar sonra bile gitsek aynı tattaki yemeği önümüze koyan, yaşayan efsanelerdir. İşte geçmişten günümüze gelen, unutulmayan tatları yaşatan 3 güzel mekan...
#Türk MutfağıBinlerce yıldır, onlarca medeniyet barındırmış bir sınır ili Antakya. İlk kilise burada kurulmuş; ilk Hıristiyanlar bir taşın içine oyulmuş o kilisede ibadet etmiş. Bir zamanlar dünyanın en büyük ikinci şehri olan Antakya, çağlar boyu Müslüman, Hıristiyan, Musevi, her mezhep ve etnik kökenden insanın bir arada yaşamayı başardığı bir kültürler mozaiği, bir hoşgörü cumhuriyeti.
Kış aylarının uzun, gri günlerinin ağırlığı üzerinize çökmeden sevdiklerinizle birlikte kendinize son bir kez daha zaman ayırmaya hazır mısınız? Standart tatil rotalarının dışında seçebileceğiniz pek çok alternatif var. Ekonomik kriz sonrasında Amerikalı tatilcilerin iptalleriyle ucuzlayan kruvaziyer turlarıyla okyanuslarda gezebilir, Slovenya Alpleri’nin hesaplı kayak tesislerinde karlarla kucaklaşabilirsiniz.
Her yıl İstanbul’un ünlü otelleri Ramazan ayında çok zengin mönülerle iftar saatleri düzenliyor. Son yıllarda bu iftar saatlerine fasıl müziği eşlik etmeye başladı. Bu sene hemen hemen tüm otellerde iftarda fasıl müziği var. Misafirler, iddialı şeflerin hazırladığı özel iftar sofralarında, çeşitli fasıl gruplarının çalacağı Türk müziği eşliğinde oruçlarını açacaklar. İşte otellerden iftar sofraları.