Evde çalışırken, spor yaparken, ya da film izlerken hepimizi motive eden ortak şey; yemek! Ders arasında da dizi seyrederken de yiyeceğimiz atıştırmalıkları düşünür, kafamızda kaçamaklarımızı planlarız. Hafta boyunca sizi motive edecek ve evde kolayca yapabileceğiniz 4 tane nefis atıştırmalık tarifi hazırladık!
#AtıştırmalıkSabah erken saatlerde başlayan yoğun bir gün, öğleden sonra enerjinizi düşüren yorgunluk ya da spor öncesi ihtiyaç duyulan ekstra güç... Günün her anında sizi hem tok tutacak hem de keyifle yiyeceğiniz atıştırmalıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak bu atıştırmalıkların yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı olması şart!
#SağlıkMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef VolovanSimit, ülkemizde en çok tüketilen ve yüzyıllık bir geçmişi olan en köklü yiyeceklerimiz arasında yer alır. Vazgeçemediğimiz bu lezzeti, pek çok farklı tat ile sunabilir ve hem görseli hem de doyuruculuğu yüksek bir öğün hazırlayabilirsiniz. Evde kolay simit tarifi MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Genellikle evlerde pastane usulü simit tarifi yapılıyor. Ancak çıtır çıtır gevrek simit tarifi yapmak için bazı püf noktaların uygulanması gerekiyor. Evde kolay susamlı simit nasıl yapılır? Hakiki simit tarifi için bu püf noktaya dikkat! İşte, gevrek simit tarifi ve malzemeleri...
#Simit Tarifi2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüÇeşit çeşit mor erik tezgâhlarda... Çok iyi bir lif kaynağı olan bu leziz meyvelerle etli fajita yanına salsa sosu da hazırlıyorum, chia tohumu ve ballı marmeladını da pişiriyorum. Kinoa ve erikli salataysa öğün yerine geçebilir, diyet yapanlar menülerine dahil etmeli.
#Berrin YiğitYüzyıllardır iftarın ilk lokması olması boşuna değil. İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle çok besleyici. Ama hurmayla ilişkimiz ramazanla sınırlı kalmak zorunda değil. İçinde barındırdığı şeker oranının yüksekliği nedeniyle birçok tatlı tarifinde kullanabilir, sevdiğimiz lezzetlerin sağlıklı versiyonlarını hazırlayabiliriz.
#Kek‘Misafirin başımızın üstünde yeri var’ tabii ki ama bazı misafirler davranışlarıyla, ihlal ettikleri görgü ve nezaket kurallarıyla ev sahiplerini bezdirebiliyor. Belki de misafirlikte farkında olmadan bu hataları siz de yapıyorsunuz. Bir Sorudan Fazlası serimizde hem misafirlikte uyulması gereken nezaket kurallarını konunun uzmanı ile konuştuk hem de misafirlerinden çok çeken dertli ev sahiplerinin hikâyelerini dinledik.
#MisafirNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekHer yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı YemekleriYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı Alışverişi“Hem küçüklere hem büyüklere...” diye başlayan bir reklam filmi müziği vardı... Bugün size vereceğim 4 tarif işte tam böyle... İsterseniz arkadaşlarınıza çay davetinde sunun, ister peynir tabağınızın yanında ikram edin, isterseniz çocuğunuzun beslenme çantasına atın, açlığını bastırsın.
#ÇEKİRDEKLİ ÇUBUKPatlıcanı sevdiren tarif çıtır patlıcan, Gelinim Mutfakta programı ile çok sevildi. Yapımı kolay ve yemesi bir o kadar keyifli olan çıtır patlıcan sofralarınıza renk katacak. Peki, çıtır patlıcan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çıtır patlıcan tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Çıtır PatlıcanYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikYemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodBirbirinden maharetli Gelinim Mutfakta gelinleri çiçek soğan tarifiyle mutfaklarımıza geliyor. Güçlü bir doğal antibiyotik olduğu bilinen soğanın en lezzetli haline siz de tanık olmak istiyor ve çiçek soğan nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte çiçek soğan tarifi ve malzemeleri…
#Çiçek SoğanMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, kültür ekonomisinin bir ürünü olan Türk mutfak sanatlarının ticarileştirilmesi gerektiğini belirterek, "MÜSİAD olarak 81 ildeki tüm şubelerimiz ve yurt dışındaki şube ve temsilciliklerimizle mutfağımızın çok kapsamlı bir proje ve atılım ile tanıtımı ve ticarileştirilmesi hareketini başlatmaktayız" açıklamasında bulundu.
#MüsiadTürkiye’nin 4 bir köşesinde ‘halka tatlısı’ adı ile sevilerek tüketilen ve Hatay’da adım başı bulabileceğiniz bir tatlı olan Müşebbek, şeker ihtiyacını karşılayıp enerji veren, ayaküstü atıştırmalık bir lezzettir. Arapça’da ‘örgülü’ anlamına gelen müşebbek, adının anlamını şeklinden alıyor. Genellikle alışveriş için çıktığımda ayaküstü tüketime uygun olduğu için tercih ettiğim müşebbek tatlısı, özellikle pandemi sürecinde dışarı çıkmadığım zamanlarda evde de sık sık yaptığım hafif lezzetlerden birisi oldu. İşte, sizlerin de evlerinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli ve pratik müşebbek ya da diğer adıyla halka tatlısı tarifi
#Müşebbek TatlısıKullandığımız birçok ürünün içeriğindeki kimyasal bileşenler, cildin gözenekli dokusunun tıkınmasına ve nefes almasına engel olabiliyor. Bu noktada cilde nefes aldıracak yöntemlere başvurmak gerekiyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yöntemlerle cildinizi rahatlatıp, gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.
#Ev Yapımı Cilt MaskesiKristal kâselerde ikram edilen bayram çikolatalarını hatırlamayan yoktur. Ünlü çikolata şefleri yaklaşan Şeker Bayramı için evde kolaylıkla yapabileceğiniz usta işi çikolata tarifleri hazırladı. Deneyin, hem ağzınız tatlansın hem bayramınız şenlensin.
#GazetehaberleriÇocukların bağışıklığını yüksek tutmanın en etkili yolu doğru beslenmeden geçiyor. Doğal ürünler kullanarak birçok atıştırmalık hazırlanabileceğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, çocuklar için sağlıklı atıştırmalık tarifleri verdi.
#Çocuk Yemekleri ResimliMidye dolma Türk sokak lezzetlerinin başında geliyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan midye dolma, hemen hemen her sokak başında ya da dükkanda satılıyor. Üzerine limon sıkılarak tüketilen ve kolaylıkla bulunan midye dolmayı evinizde yaptığınızda, şüphesiz ki daha lezzetli olacaktır. Peki, midye dolma nasıl yapılır? Midye dolma malzemeleri nelerdir? Siz de evde bu lezzeti hazırlamak istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz.
#Evde Midye Dolma Nasıl Yapılır?