Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda iki önemli işbirliğine imza attı. Buna göre Tat Gıda, iştiraki Tat Tohumculuk'ta sahip olduğu tüm paylarını Japon Kagome'ye satarken, çocuk meyve suyu pazarında faaliyet gösteren Polonyalı Maspex firması'nın Türkiye'deki iştiraki Tedi İçecek'in yarısına ortak oldu.
#Koç Grubuİstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması içerisinde 74 Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) üyesi yer aldı. Geçtiğimiz yıl 80 EBSO üyesinin listeye girdiğini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Merkezi İstanbul, Ankara veya başka şehirlerde olup, aynı zamanda üretimleri İzmir’de olduğu için üyemiz olan firmalar bu sayıya dahil edilmiştir” dedi.
#1‘Ekmeğe fısıldayan kadın’ olarak da anılan Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman ile iklim krizi, salgınlar ile birlikte artık daha pahalı ve riskli bir sektöre dönüşen tarımın geleceğini konuştuk. Ataman, üretim sıkıntısı nedeniyle gerçek besinlerin sadece zenginlerin sofrasında yer alacağı, yoksulların ise yapay gıdalarla besleneceği bir dönemin başladığına dikkat çekti. Doyumsuz modern insanın mutlu topraklarda, kendi cennetini yaratmasından söz edildiğini belirten Ataman, “Bilim her alanda gelişiyor koku transferi, duygu aktarımı şu anda bir gözlük mesafesinde. Gerçek hayatta sahip olamadığımız sofralar, antik zaman bitkileri hepsi sanal bahçelerde deneyimlememizi ve satın alınmayı bekliyor” dedi.
#Bursa- Antalya'da bir ziraat mühendisi, Rus firmaların talebi üzerine 4 yıl süren ıslah çalışmaları sonucunda yaklaşık 50 günlük raf ömrüne sahip, tat aroması istenilen düzeyde mor domates geliştirdi. - Ziraat mühendisi Büşra Yapıcı: - "Domateste hafif morarma başladığı zaman hasat ediyoruz, 45-50 gün sonra da yiyebiliyorsunuz. Bu süre zarfında hiç bozulmuyor, her geçen gün daha da morarıyor, çok güzel bir renk alıyor. Eflatun, koyu mor oluyor. Renk aldıkça da tatlanıyor"