Prof. Dr. Fatih Satıl, Ramazan Bayramı'nda aşırı şeker tüketimine karşı tarçının tüketilmesini önerdi, “Kahvaltıdan önce 2 dilim kabuklu limon ve çubuk tarçın ile birlikte ılık bir bardak suyu içecek olursak, hem aşırı tatlı tüketimini hem de yemeklerden sonraki kan şekerinin yükselmesini engellemiş oluruz” dedi.
#Tarçın Nasıl KullanılırFas’ın “Kırmızı Şehri” Marakeş, Atlas Dağları’nın eteğine kurulmuş. Bir milyon nüfuslu şehrin nabzı Jemaa El Fna’da atıyor. Gündüz falcılar, şifacılarla dolu. Gece ise seyyar restoranlar kuruluyor, yemekler pişiriliyor. Karnını doyuran hikayecilerin komik ve tuhaf öykülerini ya da müzik gruplarını dinlemeye koşuyor. Leyla Derya Çelikel, Marakeş ve Fas çöllerindeki gözlemlerini yazdı.