2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüTarçın sever misiniz ya da zencefil ? Ben çok severim, özellikle tarçını. Mutfağa girdiğimde elim istemsizce bu baharatlara gidiyorsa benim için kış gelmiş demektir. Özellikle kek yapıyorsam hemen bu ikili giriverir karışımımın içerisine. Bunlara ya elma ya da havuç eşlik eder. Bir de cevizi eklemezsem olmaz. Haydi hazırlayın malzemeleri! Pamuk gibi yumuşacık, hafif mi hafif bir kek yapalım. Mutfağınızdan çıkan kokular sizi çok mutlu edecek biliyorum.
#Elmalı Tarçınlı Zencefilli KekSon dönemin en popüler süper gıdalarından kinoanın adını çok sık duyuyorsunuz fakat ne olduğu, ne işe yaradığı konusunda aklınızda soru işaretleri var, değil mi? Cevabınız ‘evet’se size bir müjdemiz var: Çok doğru yere geldiniz! Çünkü kinoayla ilgili merak ettiğiniz her şeyi burada bulabileceksiniz.
#Kinoa BitkisiBu yıl hediyelerimi almayıp kendim yapsam ne olur diye düşündüm. Elimden gelse babama bir kaşkol, anneme nefis bir ceket, arkadaşlarıma eldiven yapmak isterdim. Ancak benim elimden yemek yapmak geliyor. Çikolataya güzel bir nane dokunuşuyla onları şaşırtmaya, kahvelerine şeker koyarken vanilya tadıyla mutlu etmeye ve çorbalarına ekleyecekleri tuzu birkaç dokunuşla sürprizli hale getirmeye karar verdim