Covid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Damcı, “Tarih boyunca temiz olmayan ve bozulmuş gıdaların neden olduğu hastalıklar milyonlarca insanın ölümüne ya da sağlığını kaybetmesine neden oldu. Bu nedenle havaların da ısınmasıyla özellikle süt ve peynir gibi çabuk bozulan gıdaların doğru tüketimine dikkat edilmeli, açıkta satılan ürünler yerine, paketli gıdalar tercih edilmeli” dedi.
#Süt Ürünleri<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerik