MasterChef tamale tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tamale, Meksika mutfağının en ilginç yemeklerinden biridir. Kuru mısır kabuklarının içinde pişen bu hamurlu yemek, farklı etlerle ya da etsiz yapılabiliyor. Peki, tamale nedir, nerenin yemeği? Tamale nasıl yapılır? İşte tamale tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#TamaleTamale, Meksika mutfağının popüler lezzetlerinden biridir. Mısırın hemen hemen her türlü yemekte kullanıldığı Meksika, ayrıca avokado, yer fıstığı ve kakao gibi bitkilerin de anavatanı. Mezoamerika kökenli bir yiyecek olan tamale yemeğinin geçmişi MÖ 8000 ile 5000 yıl öncesine kadar uzanır. Peki, tamale nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler kullanılır?
#TamaleTamale tarifi, farklı lezzetlere açık olan ve bu yemeği denemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Amerika kıtasında yaygın olarak tüketilen ve ana vatanı Meksika mutfağı olan tamale mısır veya muz yaprağına sarılarak pişirilmesiyle hazırlanıyor. Tamalenin ana malzemelerini tavuk göğsü, domates, mısır yaprağı oluşturuyor. Sizler de bu lezzeti denemek istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, Tamale nedir ve nasıl yapılır? İşte, geçmişi MÖ 8000 ile 5000 yıl öncesine kadar uzanan tamale yapımı...
#Tamale