Milyonlarca üniversiteli adayının beklediği YKS tercih süreci resmen başladı. Alınan bilgiye göre, üniversitelerde bu yıl toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan bulunuyor. Tercihler 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. YKS TBS ne demek? sorusu da tercih sürecince merak ediliyor. İşte YKS tercihlerindeki TBS’nin anlamı!
#YKS TBTYKS tercih kılavuzu 2024 ile beraber tercih tarihleri için geri sayım başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih tarihlerini duyurdu. YKS oturumları olan TYT, AYT ve YDT sınav sonuçlarına göre üniversite tercihleri ÖSYM AİS ekranından bu hafta alınmaya başlanacak. 2 yıllık ve 4 yıllık programların taban puanlarının yer aldığı YÖK tercih robotu, tercih maratonunda adayların erişimine açılacak. Son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Peki, 2024 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, üniversite tercihleri ve YÖK Atlas tercih robotu hakkında bilgiler.
#YKS Tercih KılavuzuYKS tercih tarihleri 2024 ÖSYM tercih ve kontenjan kılavuzu ile belli oldu. Yapılan açıklamaya göre üniversite tercihleri bu yıl 25 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak. Son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecekler. Üniversite tercihlerinde adayların puana değil sıralamalarına göre tercihte bulunmaları dikkat edilmesi gereken noktalardan olacak. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS'de kaç tercih hakkı var, tercih yapmak zorunlu mu? İşte, YKS tercihleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#YKS Tercih TarihleriÜniversite YÖK atlas tercih robotu, 2023 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lisans ve ön lisans öğrencileri tarafından merak konusu oldu.. Yükseköğretim programları atlası ile öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerini gerçekleştirecekler. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları önem arz edecek. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, tıp, hukuk, hemşirelik v.b bölümlerin yer aldığı YKS tercih robotu ve konuyla ilgili bilgiler.
#Yök AtlasYÖK Atlas tercih robotu 2022 ile ilgili başkanlıktan yeni açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumu'ndan yapılan duyuruya göre Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) güncellenerek 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. YÖK Atlas sihirbazı içerisinde ön lisans ve lisans programları ile 9 modül yer alıyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK Atlas tercih sihirbazı kullanımı ve yapılan açıklamanın detayları.
#YÖK AtlasÜniversite YÖK atlas tercih robotu, YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların odaklandığı konulardan oldu. Yükseköğretim programları atlası ile öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerini gerçekleştirecekler. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları önem arz edecek. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, tıp, hukuk, hemşirelik v.b bölümlerin yer aldığı YKS tercih robotu ve konuyla ilgili bilgiler.
#YökYÖK Atlas tercih robotu aracılığıyla 2021 YKS ile öğrenci alan önlisans ve lisans programlarının kontenjan bilgisi erişime açıldı. Son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecekler. Üniversite tercih işlemleri ise ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden gerçekleşecek. Peki, YÖK Atlas robotu ile YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, YKS üniversite tercih ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#YKS Üniversite Tercih EkranıÜniversite tercih döneminde en çok tercih edilen bölümler arasında diş hekimliği bölümü yer almaktadır. Diş hekimliği bölümü uygulama derslerinde yer aldığı aynı zamanda teori derslerinde birlikte görüldüğü bir bölümdür.
#Diş Hekimliği Bölümü Nedir?Tercih yaparken başvurulabilecek bir yardımcı kaynak da YÖK Atlas. Uzmanlar bazı hataların yapılmaması için bu atlasın iyi incelenmesi uyarısında bulunuyor. Puanı yüksek olan bölümden aşağıya doğru ama mutlaka istenilen ve adayın kendisine uygun gördüğü bölümleri yazması öneriliyor.
#Yök AtlasYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercih süreci 23 Temmuz'da başlıyor. YÖK, Atlas tercih robotu, üniversite adaylarının tercih işlemlerine ışık tutmak için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kullanılacak. Atlas tercih robotunda, 2019 YKS ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarının kontenjan bilgilerine erişilecek. Peki, YKS YÖK Atlas tercih ekranı nasıl kullanılır? YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.
#Yks TercihleriYKS tercih sonuçlarının açıklanması sonrası, tercih sürecine ilişkin bilgiler gündeme gelmeye başladı. Üniversite adayları, YÖK Atlas tercih robotu sistemi üzerinden, geçtiğimiz yılların taban puanlarını görüntüleyecek ve tercih işlemlerini yine bu sistem üzerinden gerçekleştirecek. Peki, YÖK YKS Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YKS iki yıllık ve dört yıllık bölümlerin tercihinin yapılacağı Atlas tercih robotu hakkında bilgiler.
#YÖK YKS Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?YKS sınav sonuçları ve tercih klazvunun yayımlanmasının ardından, üniversite adayları 4 yıllık lisans bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralarını araştırmaya başladı. 4 yıllık programlara yerleşecek olan adaylar, AYT ve YDT puanları ile sayısal, sözel eşit ağırlık bölümlerine tercih yapacaklar. Peki, sayısal, sözel eşit ağırlık bölümleri neler? İşte, 4 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıraları hakkında bilgiler.
#Yks 4 Yıllık BölümleriYKS sonuçları önceki gece açıklanırken puanların yüksek, sıralamaların düşük çıkması üniversite adaylarını şaşırttı. Adaylar geçen yıla göre sayısalda 30 bin, eşit ağırlıkta 35-36 bin, sözelde ise 41-42 bin civarında daha kötü sıralama elde etti. Bu durumun sınavın kolay olmasından kaynaklandığını belirten uzmanlar adayları puanı değil, sıralamaları dikkate alarak tercih yapmaları için uyarıyor.
#Ölçme Seçme Ve Yerleştirme MerkeziYKS tercih robotu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖK ATLAS üzerinden erişime açık olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK ATLAS üzerinden iki yıllık ve dört yıllık bölümler için tercih edilebilecek olan YKS tercih robotu
#Yks Tercih RobotuYKS yerleştirme sonuçlarına göre, geçen yıl programlarda yüzde 76,45 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 84,69'a yükseldi, boş kontenjanlarda 85 bin 875 azalma sağlandı. Bu yıl lisans programlarında 89 bin 686 kontenjana yerleşme olmadı, boş kalan kontenjanların 58 bin 107'si devlet, 23 bin 531'i vakıf, 7 bin 205'i KKTC üniversiteleri, 843'ü ise diğer ülkelerdeki üniversitelere ait oldu. Lisans programlarında boş kalan 89 bin 686 kontenjanın programlara dağılımı muhtelif olmakla birlikte boş kalan 14 bin 564 kontenjanın mühendislik programlarında bulunduğu tespit edildi. Bu yıl devlet üniversitelerinde hiç öğrenci yerleşmeyen program sayısı yüzde 64 düşüş göstererek 25'i ikinci öğretim olmak üzere 80 programa indi. Yani bu bölümler ‘sıfır’ çekti.
#YKSÜniversiteli adayları ve ailelerini yakından ilgilendiren YKS tercih süreci devam ediyor. YKS tercihlerini henüz yapmayan çok sayıda kişi, YKS tercihlerinin nasıl yapıldığını ve tercihler için son günün ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Öte yandan, tercih yapacak kişilere büyük kolaylık sağlayan YKS tercih robotunun nasıl kullanılacağı da merak ediliyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YKS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonuçlarının açıklanması ardından bugün tercih süreci başlatıldı. Bu sene ilk kez uygulanan üniversite sınavıyla bazı değişiklikler yapılmıştı. Bu nedenle YÖK, adayların tercih işlemini kolaylaştırmak için YKS tercih robotu hazırladı. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YÖKYKS tercih robotu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava katılım sağlayan milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. 31 Temmuz günü açıklanan YKS sonuçlarının ardından YÖK Atlas tarafından kullanıcılara sağlanan tercih robotuyla bilgi edinilebiliyor. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanır? İşte, YÖK Atlas tercih robotu.
#YKSYKS tercih robotu, birçok üniversite adayının tercih sürecinde en büyük yardımcısı olacak. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih robotu bilgilerini kullanacak olan vatandaşlar, YÖK'ün derlediği verilerden yararlanacak. YÖK'ün Atlas'ı üzerinden kullanılabilecek olan YKS üniversite tercih robotu, ÖSYM'nin belirlediği süreç içerisinde kullanılabilecek. İşte, 2018 YKS üniversite tercih robotu ve detaylı bilgiler
#Yks2017 LYS sonuçları açıklandı. Uzmanlar boş kontenjan sayısının 300 bini bulacağını öngörüyor. Boş kontenjan sayısının artması herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirmede yeni bir fırsatı getirdi. Uzmanlar bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyor.
#Üniversite