Artvin’de Yusufeli Barajı'nda enerji üretimine başlandı. Baraj sularının bazı yerlerde 20 metre olmak üzere; yaklaşık 40 metre çekilmesiyle daha önce su altında kalan köyler gün yüzüne çıktı. Suların çekilmesiyle köyüne gelip anılarını tazeleyen Halim Tüylüoğlu, "Burada doğduk, büyüdük. Sular altında kalan köyümüzü sular çekilince ziyaret edip, yeninden anılarımız tazeliyoruz. Sular çekildiği için görünmeyen kalemiz ortaya çıkmış. Yine mahallemizin bir bölümü görünür hale geldi" diye konuştu.
#ArtvinTarihi Harput Kalesi’nin eteğine kurulmuş; bir yanıyla modernliği, bir yanıyla kadim bir tarihi içinde barındıran Elazığ, pek çok farklı turistik deneyim de sunuyor. Sonbaharda bir başka güzelleşen Hazar Gölü’nde tekne gezisine çıkmak, Fırat Nehri’nde ‘zipline’ yapmak, Eskibağlar’da Hazar Vadisi’nin seyrine dalmak bu kentin sürprizlerinden bazıları...
#HürriyetAdana'nın Kozan ilçesinde kuvvetli sağanak yağış sele döndü. Sel nedeniyle birçok tarla ve bahçe yağıştan zarar görürken balık üretim tesislerinde havuzlarda yetiştirilen balıklar taşan suyun akıntısına kapılarak sürüklendi. Balıkları toplamak isteyen vatandaşlar, bölgeye akın etti.
#Adanaİstanbul'un sahillerinde son bir haftadır yaşanan çekilme vatandaşları endişelendirdi. Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, denizdeki çekilmesinin deprem belirtisi olmadığını belirterek "Korkulacak bir durum yok. Mevsimsel" dedi.
#İstanbulKayseri'de, Yamula Barajı'nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle eski Taşhan Mahallesi'ndeki mezarlık ve evler ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden Abdullah Özdemir (66) "Son dönemde yağışların az olması burayı çok etkiledi. Sular altında kalan mahallemizin hemen hemen yarısı ortaya çıktı. Sular çekilince buradaki mezarlar ve evler görünür oldu. Sular çekildiğinde mezarlıkta iskeletler çıktı.'' ifadelerini kullandı.
#KayseriKayseri'de, Yamula Barajı'nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle eski Taşhan Mahallesi'ndeki mezarlık ve evler ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden Abdullah Özdemir (66) "Son dönemde yağışların az olması burayı çok etkiledi. Sular altında kalan mahallemizin hemen hemen yarısı ortaya çıktı. Sular çekilince buradaki mezarlar ve evler görünür oldu. Sular çekildiğinde mezarlıkta iskeletler çıktı.'' dedi.
#HaberKayseri'de, Yamula Barajı'nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle eski Taşhan Mahallesi'ndeki mezarlık ve evler ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden Abdullah Özdemir (66) "Son dönemde yağışların az olması burayı çok etkiledi. Sular altında kalan mahallemizin hemen hemen yarısı ortaya çıktı. Sular çekilince buradaki mezarlar ve evler görünür oldu. Sular çekildiğinde mezarlıkta iskeletler çıktı.'' dedi.
#KayseriİZMİR'de Hilal Metro Durağı üst geçidinin hemen yanı başında yer alan dere yatağındaki çöpler ve balçık nedeniyle oluşan kötü koku, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hava sıcaklığı yükseldiğinde kokunun da arttığını belirten vatandaşlar, temizlik çalışmalarının sıklaştırılmasını istedi. Dere yatağının sadece kötü koku değil, sivrisinek ve çeşitli haşerelere de neden olduğunu belirten vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni göreve davet etti.
#İzmirYaklaşık 4 bin yıldan eski olduğu düşünülen Dolmen of Guadalperal yani İspanyol Stonehenge İspanyol Taş Anıtları, hiç umulmadık bir anda tekrar kendini gösterene dek neredeyse 60 yıldır görünmez bir haldeydi. İngiltere'deki Stonehenge taşlarına benzediği için de İspanyol Taş Anıtları ismini alan anıtların, NASA tarafından da inceleme altına alındığı biliniyor. İşte ülkenin batısında Portekiz sınırına iki saatlik mesafede yer alan Guadalperal Anıtları’nın ilginç hikâyesi…
#İspanyaAşure, kelime manasıyla Muharrem ayı içerisindeki onuncu gün anlamını taşımaktadır. Hicri yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirilen aşure günü, bolluk ve bereketin de temsilini nitelemektedir. Muharrem ayında tutulan orucun sona ermesiyle birlikte ikram edilmeye başlanan aşure, çevredeki insanlara dağıtılmaya başlanır. Aslen tatlı bir çorba olarak nitelendirilebilecek olan bu tatlı, temelinde buğday ve fasulye barındırmaktadır. Peki, aşure ne zaman yapılır ve ikram edilmeye başlanır? İşte, birçok vatandaşın merakla araştırdığı o konu hakkında bazı bilgiler
#AşureKimileri için kanlı, hüzünlü bir geçmişin adresi olan Kamboçya, benim için hep esrarengiz ve çekici bir destinasyon oldu. Kamboçya’nın kanlı tarihi bugüne dek çok yazıldı çizildi. İşte tam da o nedenle Kamboçya’nın yürek sızlatan yanlarını değil, sevecen, renkli, eğlenceli, insancıl yanını görmek için yola çıktım. İşte Kamboçya gezi rehberi...
#KamboçyaSADECE son birkaç ay değil, son 5 yıldır döviz kuru artışı gerçekten de “dış güçlerin işi”. Dış güçler kimler mi? En başta hikayemize inanıp bunu “satın alan”, devasa bir sermayeyi ülkemize getiren “dış güçler”; başka ülkelerin tasarrufçuları, kurumsal yatırımcıları, parayı ucuz ve bollaştıran merkez bankaları şimdi geri çekiyorlar. Gelirlerken “pembe”, giderlerken “gri” ton bu yüzden.
#YazarlarDeha ve Yekta’yla tropikal bir ada tatili yapmak için gittiğimiz Zanzibar’da, kendimizi aynı zamanda etnik Afrika yaşamının içinde bulduk. Sıcak, samimi ve eğlenceli insanları sayesinde sanki hep orada yaşıyormuşuz gibi hissettik. Afrikalı arkadaşlar edindik; ilk fırsatta ‘güneşli ve mutluluğa teslim’ bu adaya tekrar gitmeye karar verdik.
#Zanzibar Gezi Rehberi“Anadolu’ya dönüş” rüzgârı birkaç yıldır kuvvetle esmekte... Bir zamanların çileli yolculuğu, şimdilerde “Doğu Ekspresi ile Kars’a büyülü seyahat” sloganıyla bir turizm hareketi yaratmış durumda... Karadeniz’in derelerinde, ormanlarında nefeslenmeye gidiyoruz. Doğu’nun Güneydoğu’nun sadece yemek kültürü bile büyük kentlerden insanları yöreye çekiyor, binlerce yıldır ilgilenmediğimiz antik kentleri, sular altında kalmasına yakın da olsa keşfe çıkıyoruz. Kış tatili için artık Erzurum, Kayseri, Sivas, Erzincan gibi kentler, revaçta kayak merkezleri haline geliyor... Ben size daha farklı bir seçenek önermek istiyorum... Tunceli, Ovacık...
#SeyahatOkyanusun ortasında, sular çekildiğinde kıyıyla bağlantı kuran, yükseldiğinde adaya dönüşen, üç ırmağın neredeyse üzerine döküldüğü bir kaya parçası düşünün. Düşünmek de yetmez. Öyle bir yer hayal edin ki, doğayla insanoğlu el ele verip benzersiz bir mekân, Robenson’unkinden çok daha farklı, küçük ama dik yamaçlı, granitten ibaret bir ada oluştursunlar. Le Mont Saint-Michel böyle bir mekân işte. Konumunu, ilk karşılaşmada insanı etkileyen, alıp götüren, çekimini tarif etmek pek kolay değil.
#Le Mont Saint-Michel- Türk-İş Genel Başkanı Atalay: "Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) var. Bunun Ankara dışında taşrada yeri yok. MİGEM, Türkiye'de maden işçilerinin ve nüfusunun yoğun olduğu yerlerde taşra teşkilatını kurmak zorunda. Bu kurulmadığı müddetçe bu kazalar devam eder" - "Orada sular çekildiğinde çamur kalacak. Allah muhafaza, inşallah göçük olmaz. Bunlar olabilecek tehlikeler"
Bir baraj bir köyün hayatını ne kadar değiştirebilir? Şamlar Köyü bu sorunun cevabı. Tarım, hayvancılık sıfırlanmış; inşaat yasak. Sudan çıkan cesetlerin sonu gelmiyor, baraj kenarı polisiye hadiselerden geçilmiyor. Bugünkü kuraklık yüzünden sular çekildiğinde bulunanlar ise sürpriz : Ataların mezarları, tarihi eserler bir de yepyeni bir otomobil… Bambaşka bir kuraklık hikayesi