Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) verilerine göre, 30 yıl öncesine göre silahlı banka soygunları yüzde 95 oranına azaldı. 1993 yılında 1623 banka soygunu olurken, geçen yıl 80 silahlı banka soygunu gerçekleşti. Ancak soyguncular farklı yöntemler kullanarak banka soymaya devam ediyor.
#Almanya"ÖNCE KASA HEDİYE ETTİLER, İÇİ DOLUNCA DA KASAYI ÇALDILAR!" Ankara'nın Pursaklar İlçesi'nde hayırsever gibi görünüp camiye bağışladıkları çelik para kasasını soyan soyguncular, cemaatin suçladığı imamın kurduğu gizli kameralara yakalandılar. Camii imamının kurdurduğu gizli kamera sistemine birkaç gün geçmeden soyguncular takıldı. Gizli kameraya yansıyan görüntüler de bir kişi camiye girip önce etrafı gözetliyor, ardından da kimsenin olmadığından emin olduktan sonra çelik para kasasının bulunduğu odaya giriyor. Burada çelik kasayı anahtarla açan soyguncu, paraları aldıktan sonra tekrar kasayı kilitleyip hiçbir şey olmamış gibi camiden ayrılıyor. Görüntüleri inceleyerek zanlıyı teşhis eden polis ekipleri, soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı. Soyguncuların, hayırsever olarak görünüp camiye çelik kasa hibe eden kişiler olduğu ileri sürüldü. Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA (DHA)
#HtvhaberBrezilya'nın Parana eyaletinin Curitiba kentinde hırsızlar bir bankaya ait ATM makinasını dinamitle patlatarak paraları alıp kaçtı. Bir alışveriş merkezinde sabah saatlerinde gerçekleşen soygunda ATM makinasına dinamitleri yerleştiren hırsızlar yere yatarak dinamiti patlattı. ATM makinası parçalandı, hırsızlar paraları alarak kaçtı. Güvenlik kamerasının an be an kaydettiği olayda patlama ile yükselen dumanlar ve çevreye savrulan makina parçaları net bir şekilde görülüyor. Patlamada alışveriş merkezinde bulunan 2 kişi hafif yaralandı. Brezilya'da daha önce de aynı yöntemle ATM'deki hırsızlık anları görüntülenmişti. DHA
#HtvhaberToplum Destekli Polis ekipleri, bilgilendirme amaçlı çalışmada, gittikleri 100 evden 86'sında vatandaşların, aile hekimi görünümlü polise inanıp, 'Tansiyon ilacı' diye verdikleri şekeri, dolandırıcı olabileceklerini düşünmeden alıp, yuttu.'Aile hekimliği' adı altında yapılan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı çalışma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı toplum destekli büro amirliği polisleri, bu tür olayların önüne geçebilmek ve vatandaşların dikkatini çekebilmek için aile hekimi görünümünde uygulama yaptı. Gizli kamera ile dolaşan polisler, kendilerini aile hekimi olarak tanıttı. Hap olarak verilen şekerin, tansiyon ilacı olmayıp, uyuşturucu, uyutucu ilaç olabileceğini, kimlik sormadıkları kişilerin de gerçekte doktor olmayacaklarını düşünmeden verilen şekeri ilaç niyetine yuttu. 100 evden 86'sında vatandaşlar, tereddütsüz şekeri ilaç diye kabul ederken, tedavileri de kabul etti. Diğer 14 evdeki vatandaşlar da, şüphelenip, polisi aradı.(Zeki GÜNAY /DHA)
#Htvhaber