Eski Türkçe bir sözcük olan iç, öz, cevher, maye, batın ve çekirdek kelimeleriyle eş anlamlıdır. İç kelimesinden türetilen tamlamalar ve diğer sözcükler ise şunlardır: 1- İç bükey 2- İçe bakış 3- İçkin 4- İç Deniz 5- İçerik. Bu kelimenin fiil hali içerlemek ve içlenmek şeklinde yazılır. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız birçok sözcük ''iç'' ile bitmektedir. İç ile biten kelimelerin yer aldığı listeyi sizler için derledik.
#Eğitimİkiden sonra gelen üç (3), Roma rakamı olarak III şeklinde yazılır. Bu kelimeden türetilen birçok sözcük ve tamlama, spor, edebiyat ve geometri gibi farklı alanlarda terim anlamında kullanılır. Örneğin üç ayrı kitaptan ya da filmden oluşan eserlere üçleme denir. Basketbolda potanın 6.6 metre uzaklığından atılan sayılar ise ''üçlük'' olarak tanımlanır. Sonu üç ile biten kelimeler hangileri sizler için derledik.
#Eğitim''Ye'', öz Türkçe sözcük olan yemek fiilinin kökenidir. Bu kelimeden türetilen diğer sözcükler ve tamlamalar şu şekilde sıralanabilir: 1- Yiyecek 2- Yemekhane 3- Yiyici 4- Yemek masası. Bu kelime başta ''yemeden içmeden kesilmek'' olmak üzere birçok deyimde de geçer. Sonu ye ile biten kelimeler nelerdir sizin için anlamları ile birlikte derledik.
#EğitimOk, yay ile birlikte kullanılan en eski savaş aletlerinden biridir. Sehim ve navek kelimeleri ok sözcüğüyle eş anlamlıdır. Ok ile başlayan en popüler isimlerden bazıları şunlardır. 1- Okan 2- Okşan 3- Oktay 4 Oksal 5- Okay 6- Oker 7- Okbay. Sonu ok ile biten kelimelerden oluşan listeyi sizler için derledik.
#Eğitim