Ad kelimesinin ilk anlamı varlıklara verilen isimdir. Nam ve şöhret anlamında da kullanılan ad sözcüğü birçok deyim ve tamlamada da yer alır. Örnekler: 1- Belirtili ad tamlaması 2- Adı üstünde 3- Adı var tadı yok 4- Adını bile anmamak 5- Adı gibi bilmek. 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ad ile biten kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimEski Türkçe bir sözcük olan iç, öz, cevher, maye, batın ve çekirdek kelimeleriyle eş anlamlıdır. İç kelimesinden türetilen tamlamalar ve diğer sözcükler ise şunlardır: 1- İç bükey 2- İçe bakış 3- İçkin 4- İç Deniz 5- İçerik. Bu kelimenin fiil hali içerlemek ve içlenmek şeklinde yazılır. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız birçok sözcük ''iç'' ile bitmektedir. İç ile biten kelimelerin yer aldığı listeyi sizler için derledik.
#EğitimTürkçede ki hem bağlaç hem de iyelik eki olarak kullanılır. Benimki, Hülyanınki, Onunki kelimelerinde ki, bir nesnenin kime ait olduğunu bildirdiği için İyelik eki olarak kullanılmıştır. ''Ben ona söylemiştim, ne var ki beni dinlemedi.'' cümlesinde ise ki, ek değil bağlaçtır. Ki ile biten kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#EğitimOk, yay ile birlikte kullanılan en eski savaş aletlerinden biridir. Sehim ve navek kelimeleri ok sözcüğüyle eş anlamlıdır. Ok ile başlayan en popüler isimlerden bazıları şunlardır. 1- Okan 2- Okşan 3- Oktay 4 Oksal 5- Okay 6- Oker 7- Okbay. Sonu ok ile biten kelimelerden oluşan listeyi sizler için derledik.
#Eğitim